שאלה

RoieL

New member
שאלה

הגיע לידי בוטלג של הופעה של הפלויד משנת 72', של דארק סייד. זה נשמע לי הגיוני כי הביצועים היו שונים מהדיסק והקהל לא מחא כפיים במעבר בין השירים ולא שר בכלל. מה שמוזר לי הוא שבסוף ההופעה הפלויד ביצעו 3 שירים עתידיים- WYWH, CN ו- RLH. זה רק קובץ אודיו, ומכיוון שהעיבוד של CN דיי איטי והבנתי שכך גם היה בפולס, השאלה שלי היא האם ייתכן שהגיע לידי עותק לי חוקי של פולס. בהופעה של דארק סייד גילמור אילתר סולואים? ואיך ייתכן שבסוף Eclipse נשמע ווטרס אומר את השורות "There is no dark side in the moon realy" וכו'. *אגב, הודעה ראשונה שלי בדף שליחת ההודעות החדש*

Shakty

New member
זו לא שאלה של להאמין או לא להאמין

כתבתי פעם על זה כאן (לפני המון המון זמן) - היום בגלל עידן ההורדות והצורב הביתי - כל ילד שהוריד כמה שירים מהופעות של הפלויד יכול לייצר בוטלג. יש מעט מקורות שהאמינות שלהם אינה מוטלת בספק. הבוטלגיםה יום מתחלקים ל2 קבוצות : בוטלגים לאספנים (לרוב מיוצרים ביפן) כמו שידידנו FLOWERBOY אוהב - אלו בוטלגים שמיוצרים במפעל עם PRESS ולא צריכה ומגיע באריזה מהודרת (לרוב BOXSETS או קרטון) ועולים הרבה כסף לכאלו שחייבים לשלם למישהו על המוסיקה שלהם. החלק השני הוא מה שנקרא FREE או LIBERATED BOOTLEG : אלו בוטלגים שכל העבודה עליהם (ניקוי סינכרון וREMASTER) נעשית בחינם על ידי אנשים שאוהבים את פליוד והם לא מרוויחים שקל על זה - כל "מערך ההפצה" גם הוא מבוסס אמון ואהבה וגם כן חינם. אני נמנה על התחום שני - בוטלגים כאלו או מקבלים בדואר דיסק צרוב (שעליו גם צרוב סריקה של העטיפה) או במערך הורדות מסויים ומאוד קומוניסטי - כל אחד מקבל מה שהוא רוצה ונותן מה שאחרים צריכים (מאוד לא מתאים לאופי הישראלי שחוסם את ה UPLOAD) ישנם כמה אתרים שאינם נותנים הורדות או לינקים להורדות אלא רק מידע על אילו בוטלגים או הופעות קיימות, מה איכותם ומה המקור שלהם - זו דרך מצויינת לדעת האם יש לך זהב או זבל ביד : אחד הגדולים והמקיפים :pf-db עוד אחד מגרמניה (באנגלית) : pf-roio אחרון מעולה מעולה אבל באיטלקית (לפי שנים מסדר את כל ההופעות שהיו להם וכותב REVIEW קצת על כל אחת : pinkfloydsound בכל מקרה כמו שציף אמרה - תפעיל שיקול דעת - איך יכול היות שמהופעה מ72 ינגנו CN ?

RoieL

New member
אני יודע, בגלל זה רציתי לדעת

אם הגיוני שההועפה שיש לי ביד היא פולס. אני יודע שווטרס כתב את השיר המקורי לפני 79', אבל פה מדובר במילים החדשות, וגם המקור נכתב אחרי הטור In The Flesh עד כמה שידוע לי. רציתי לוודא בפורום. בכל מקרה, אני עובד עם הבוטלגים החופשיים.

flowerboy69

New member
שמח שאני מוזכר לטובה...

אני אספן וככזה מעבר למוזיקה חשוב לי להרגיש שיש לי משהו ביד-מוצר ששווה משהו-אני אוהב את זה ככה. בימים טובים אחרים רוב הבוטלגים היו מאיטליה והרבה מהם היו באיכות בינונית ומעתה. משום מה בשנים האחרונות יש זרימת דיסקים מכמה חברות ביפן שמביאות הקלטות של כל מיני הופעות לרוב באיכות מאוד גבוהה וכוללים גם בונוסים ותמונות מעניינות.הדיסקים האלה יקרים מאוד ומעבר לכך לאחרונה התחילו לעשות אותם הקופסאות של 4-6 דיסקים ועם תוספת של דיוידי.דברים כאלה יכולים לעלות 200 דולר ומעלה. מה שכן-יש שם דברים נפלאים... אתמול קיבלתי דיסק חדש חדש שהוא הופעה של החומה מגרמניה.יש לי כבר הופעה אחת של החומה משם אבל זו הקלטה של הופעה אחרת.האיכות טובה מאוד וההופעה מעולה ומאוד מהנה. אולי פעם הפלויד יוציאו איזו קופסה עם הקלטות כמו שצריך...

Shakty

New member
ברור שלטובה - אגב ידיד שלי שהוא גם

חלק מHARVESTED מספר שיש מישהו בהולנד שמחזיק בוידאו של הפליוד בהופעה ב UFO - עם סיד (מדובר בתחילת 67 כנראה) אם זה יגיע לידים של HARVESTED - זה יופץ חינם חינם וזה יהיה התיעוד הראשון שיש לפלויד מהופעה חייה מהתקופה של סיד שלא במסגרת הקלטה בטלוויזיה. כל מי ששמע על זה מזיל ריר - תחזיקו אצבעות.

flowerboy69

New member
ומה עם הגרסה של intersteler מאיזה

מועדון שרואים אנשים רוקדים?נדמה לי שזה לא מטלוויזיה וזה עם סיד...

Shakty

New member
זה כנארה ה SCENE SPECIAL בהנחיתו של

פול מקרתני - יש לי את כל התכנית - ויש שם צילום שלהם בהופעה ב UFO

The Walrus

New member
תפוזטיפש

כתבתי הודעה ארוכה אבל היא לא נשלחה. בקיצור, תיתן עוד פרטים על הבוטלג שלך: איך הוא נראה, מה שמו, אם יש משהו יוצא דופן בהופעה וכו'. פינק פלויד מעולם לא ביצעו את שלושת השירים ה"עתידיים" שלך ב1972. יש כמה אפשרויות אחרות: או שמישהו הוסיף אותם כ"קטעי בונוס", או שמדובר בהופעה מתקופת פולס (זה בדיוק הסטליסט שבוצע אז). האם ווטרס נוכח בהופעה שלך?? בקיצור, מדובר כנראה בהופעה מתקופת "פולס". הסטליסט הטיפוסי של הופעה מ1972 הוא כזה: Disc: 1 1. Speak To Me 2. Breathe 3. On The Run 4. Time & Breathe Reprise 5. The Great Gig In The Sky 6. Money 7. Us And Them 8. Any Colour You Like 9. Brain Damage 10. Eclipse Disc: 2 1. One Of These Days 2. Careful With That Axe, Eugene 3. Echoes

RoieL

New member
נשמע שזו תקופת פולס

אני קונה את ההופעה מחר, אבל רציתי לדעת- האם בין הביצוע של DS להדרן הקהל צועק משהו. זה קטע אודיו, אבל היה נשמע שגם ווטרס נוכח, אני מניח שזה פלייבקים, הוא נשמע בקטע הדיבור, כל מה שלא מבוצע על הבמה כמו אפקטים קוליים וכד'.

The Walrus

New member
מי שר את בריין דאמג' ואקליפס?

בהופעות פולס זה היה גילמור.

The Walrus

New member
ואגב

מי שאומר "There is no dark side in the moon realy" הוא לא ווטרס, אלא עובד אולפן אקראי (נדמה לי מאבטח?) שהיה שם במקרה.

Inis mor

New member
סקוטי אמיתי היה אומר את זה כך...../images/Emo9.gif

"Dhere is nuo derk seide en De moon reeely" (לסקוטים יש בעיה רצינית לבטא A!!!
) חוץ מזה ווטרס רגוע מידי כדי להיות סקוטי.

Kettercat

New member
../images/Emo6.gif!

מזכיר לי את הספר Trainspotting (לא טוב כמו הסרט, אבל בהחלט משעשע) הספר כולו כתוב ב"סקוטית", זה מטורף.

Inis mor

New member
ספר מטורף לגמרי!!!

האם יצא לך לקרוא את הספר E ע"י מר ארווין וולש (זה שמו אם אני לא טועה?). לא פחות מטורף.

למעלה