שאלה

yacham1

New member
שאלה

במיסגרת התנדבות,הגעתי לבניין בית המשפט בתל-אביב.הייתי בתפקיד ,על אזרחי,עם שוטרים נוספים.מאבטח בתי המשפט סירב לתת לי להכנס עם הנשק(אקדח) ודרש ממני להפקיד אותו בטענה ש"אסור למתנדבים להכנס חמושים".אני שואל האם זה נכון? האם זו תופעה מוכרת? ומה קרה למשפט שכתוב על התעודה בנושא חובות וזכויות? אציין שהכניסה היתתה לצורך מסויים ולא להעיד.והשוטרים נכנסו ללא בעייה תודה!

ליאור451

New member
מהניסיון שלי

אני באתי בבית משפט במדים. הכניסו אותי חמוש בלי שום בעיה. אם היו מסרבים לתת לי להיכנס במצב זה, הייתי הולך הביתה תיכף ומיד.

silvio3

New member
לפי דעתי

היו צריכים לתת לך להיכנס עם נשק ויותר מזה יש לך זכות כמו של שוטר ברגע שאתה עם שוטרים אז מה הפשר לא לתת למתנדב לא להיכנס עם נשק לבית המשפט

coaxcable

New member
שמענו מתנדבים שאמרו ככה ולא ראיתי

שעשו משהו..חבל שאנחנו באמת לא פועלים קצת יותר בצורה אגרסיבית, אפילו אם צריך לשמור על מעוכב בביהמ"ש. היחסזוועתי אל המתנדבים!

ימער

New member
מצטער לקלקל את השורה

המאבטחים נהגו כשורה. אין להם דרך לדעת אם אתה בתפקיד או לא, רשום ביומן תחנה כן או לא, לפיכך, אם אתה על אזרחי - אתה מבחינתם אזרח. אם השוטרים היו נותנים לך גיבוי, ומאשרים שאתה בתפקיד - זה דבר אחר, אבל באופן עקרוני המאבטחים היו בסדר גמור. תרשה לי רק לשאול מה לך בבימ"ש על אזרחי בתפקיד?!! נשמע מוזר קצת. אולי המאבטחים לא חשבו ש"לצורך מסויים" היא סיבה מספקת ???

yacham1

New member
השוטרים אמרו שאני איתם...

והצגתי תעודת מתנדב. עליי לציין שאני מתנדב על אזרחי ,זה אופי היחידה.גם השוטרים על אזרחי. וחוץ מזה, האם אני חייב לפרט למאבטח מה אני עושה בבית המשפט? ואם הייתי בא להעיד אז גם הייתי מפקיד נשק?

שלום30

New member
הנשק הוא משטרתי ?

אם לא אז ודאי שעליך להפקידו בכניסתך. ומעניין אותי לדעת איזה מבין האפשרויות המתנדבים מרגישים במקרים כאלה * פגיעה אישית ? * למה הם לא מאמינים לי... * למה שוטר כן ואני לא ? * לא נורא ולא יזיק להפקיד אותו וזהו

אבו שפם

New member
מה חשוב הנשק????

למה כולם ישר נעלבים מכל שטות??? אז ביקשו שתפקיד ת'נשק....ביג פאקינג דייל!!! יאלה תצאו כבר מהסרט שאתם חיים בו... תמיד תזכרו שאנחנו מתנדבים.... לא שוטרים אלא מתנדבים... הריגשי הזה יוציא אותכם מדעתכם... אין לכם במה להתעסק??? אני מתנדב בדיוק כמוכם... כשאני מגיע לבית המשפט על מדים ומציג תעודת מתנדב... מפקיד רק את הנשק הארוך...האקדח נשאר אלי... שמגיע בלבוש אזרחי בתפקיד... תמיד מבקשים ממני להפקיד את הנשק... מה אני נעלב מזה??? יאלה כבר דיי להתעסק בקטנות... לכו תתפסו גנבים במקום להתעסק בשטויות...

ליאור451

New member
תגובה

אין קשר לדעתי בין בעלות על כלי הירייה (המדינה / הפרט) לבין כשרותו במקומות מסוימים בתפקיד. אקדח השירותי שלי הוא שלי והוא נשאר עליי כאשר אני נכנס בתפקיד לבתי משפט.

ימער

New member
יח"מ, עזוב אותך שטויות

וודאי שאתה חייב לספר למאבטח את מטרת הביקור, וודאי שאתה צריך להפקיד את הנשק, וודאי שאם אתה על אזרחי - המאבטח לא אמור לנחש אם אתה בפעילות או סתם מציג תעודה ללא כיסוי. לכן הוא הולך לחומרה ומתייחס אליך כאזרח. אבו שפם כמעט צודק - הפקד את הנשק או אם ממש אין לך זמן וחשק - המנע מלהגיע לשם, או אפילו אמור לשוטרים שאם הם צריכים אותך בפנים - שיסדרו לך כניסה ללא הפקדה. כך או כך, אין מה להרגיש רע בקשר לזה, כולם רק עושים את העבודה שלהם. להזכירך שאנחנו "רק" מתנדבים. על היתרונות והחסרונות שבאים עם המרכאות הללו.

שירןן21

New member
לא קראתי את כל השרשור שענו לך

אבל לגבי השאלה הספציפית שוטרים שנכנסים לבימה"ש - בכדי לתת עדות , לבצע מעצר בתוך במיה"ש , ליווי עצורים , או אפילו להיכנס מעבר למגנומטרים מפקידים את הנשק האישי שלהם, חלק מהסיבות לזה הם שגם אם חלילה מתפתח קרב יריות בתוך תחומי בימה"ש אף איש ביטחון כולל המשטרה אינו ראשיי לפתוח באש חוץ ממאבטחי בית המשפט..

yacham1

New member
לכל המגיבים...

וגם לשירן21(שוטרים שהיו איתי נכנסו בפירוש עם נשק),מה שכל התגובות מלמדות ,זה שאין אחידות בנהלים,וכל אחד עושה מה שהוא מבין.לא "בכיתי" על כבוד אבוד(כפי שטוען אבו שפם),אלא על כך שאיש היישר בעיניו ייעשה.ובכל מקרה פניתי למפקד שלי והוא טוען שהבעיה הזו מוכרת ועולה בישיבות מחוזיות ,עדיין ללא פיתרון. יום טוב

שירןן21

New member
דיי מפליא שהשוטרים נכנסו עם נשקים

אבל אם אתה אומר אז כניראה שבאמת אין אחידות בנהלים בכל מקרה.. באמת אל תעלב מהשטות הזו.. זה אם ביקשו ממך להשאיר או לאפסן את הנשק לא מראה על כך אם אתה טוב יותר או פחות.. אני הייתי מחליקה את זה ועושה כמוך פשוט מעבירה את זה הלאה.. ובלי ציפיה של ממש שמשהו כן ישתנה.. יש דברים שפשוט חבל להוציא עליהם מאמץ והנוהלים בבתי משפט (בפרט!) זה אחד מהם

760

New member
כעיקרון ועפ"י נהלי בטחון בימ"ש

הכניסה עם נשק לאזרחים - אסורה. עפ"י הנהלים (ולא כלכך עם ההגיון) אזרח אשר מתנדב במשטרה ומגיע לבימ"ש מתוקף התנדבותו - הוא אזרח ועל כן, הכניסה עם נשק אסורה. מאבטחי בימ"ש נהגו כשורה. גם אני יודע שהנושא הזה עולה בישיבות בין המשטרה לבין קב"ט בתי המשפט והוא דבק בכך שמתנדבים הם אזרחים ורמת תיפעול הנשק שלהם, היא לא מספקת על-מנת לאפשר להם להיכנס חמושים למקום מאובטח. מבחינתו - צודק לחלוטין.

רמת תיפעול נשק לא מספקת?!

הרמה של שוטרים יותר טובה? שוטר יורה במטווח פעם בחצי שנה? פעם בשנה? יש הרבה אזרחים שמתפעלים נשק הרבה יותר טוב משוטרים, אין פה קשר האם אתה שוטר או לא. יש ויש כמו בכל מקום.

שירןן21

New member
לא מקבלת את מה שאתה אומר

קודם כל שוטרים עוברים מטווח פעם בחצי שנה , זה נכון לשוטרי הסיור , לגבי יס"מ בילוש ואשר היחידות כמות המטווחים שהם עושים בשנה כפולה ומכופלת בהשוואה אלינו שוטרי הסיור, לגבי רמת תפעול בנשק.. לא מסכימה עם מה שאמרת.. יכול להיות שאתה מתפעל נשק יותר טוב משאר השוטרים כי לך יש את האופציה להגיע ליותר מטווחים בצורה פרטית ולהתאמן.. אבל רוב מתנדבי המשא"ז (כך גם השוטרים) מגיעים למטווחים רק מתי שהמערכת מקצה את זה.. ואם אתה משווה שוטרים טווחים יותר ממתנדבים.. בכל אופן לגבי מיומנות הירי.. לגבי ירי קלאסי (הרי בכדי לחסל מחבל זה כל מה שצריך) ככול שתתאמן יותר ככה רמת תפעול הנשק שלך תהיה טובה יותר , זוהי גם תורת הבסכ"מ בעצם לגבי ירי.. אז אין מה להעלב

מה שתגידי שירן../images/Emo13.gif

אני בוודאי לא נעלב , וזה ממש לא נושא לוויכוח. אם כי מניסיון אישי שלי באירוע ירי, מי שחיסל את המחבל היה אזרח, והשוטר ירה מחסנית שלמה ולא פגע.

שירןן21

New member
נו.. וזה אומר מה?

שכל אזרחי מדינת ישראל יורים טוב יותר מהשוטרים..? יש מקרים ויש מקרים.. אני גם יכולה לתת לך דוגמה של ידיד שלי שמשרת ביחידת ברק , שהוא פורק מחסנית מלאה של M16 במצב אוטומט וכל הכדורים כולם כולל כולם נכנסים לעיגול המטרה .. זה אולי נשמע לך קל אבל מעשית זה מאו----ד קשה..

שירן כמו שכתבתי בתגובה הראשונה שלי

יש ויש בכל מקום. אך לא בהכרח שוטרים יותר טובים מאזרחים. ולא ישר לומר שאזרח לא יודע לירות, כל מקרה/ אדם לגופו. בהצלחה לכל אחד בירי שיהיה לו

למעלה