שאלה

adidas88

New member
שאלה

ידיד שלי רוצה להוציא רישיון על אופונוע 500 סמ"ק. הוא בעל רישיון נהיגה 02 כבר 4 שנים. מה עליו לעשות? אני יודעת שהוא צריך לנוציא טופס ירוק חדש אבל הוא צריך גם לבצע בדיקות רפואיות מחדש? אם לא מה הוא עושה במקום? והרי יש לו פטור מתיאוריה נכון? איך כל התהליך הולך? אשמח לתשובות
שבוע מצויין לכולם

NewUser4

New member
תשובה.

עליו להנפיק טופס ירוק ולעשות בדיקות עיניים בלבד. לאחר מכן עליו ללכת למשרד הרישוי ולעמוד כדי לקבל חותמת "פטור ממבחן עיוני" (זה בתור המהיר). עליו להשלים 15 שיעורים לפחות בני 40 דקות כל אחד, ולאחריו ידרש במבחן שליטה (במגרש) ובמבחן נהיגה (בכביש).

מתן1002

New member
אתה טועה..

מי שיש לו רישיון על 002 , 3 שנים ומעלה פטור מה15 שיעורים מינימום , והוא יכול לגשת ישר למבחן שליטה...

NewUser4

New member
באמת?

רוצה לבדוק את עצמך שוב לפני שאתה אומר דברים בלי שאתה יודע בנחרצות שכזו?

מתן1002

New member
באמת!

תיכנס לאתר הזה ותקרא מה כתוב בסוף העמוד. אני יצטט לך את זה על כול מקרה.. '' נהג המחזיק ברשיון נהיגה לרכב פרטי פטור ממבחן עיוני לאופנוע. פטור משעורי מינימום, וחייב רק במבחן שליטה.''

NewUser4

New member
האתר הזה טועה, ואיתו גם אתה.

הפטור מתיאוריה, משיעורי מינמום וממבחן בכביש הינו עבור דרגה א' בלבד (עד 50 סמ"ק).

adidas88

New member
אבל אתה בעצמך כתבת

"לאחר מכן עליו ללכת למשרד הרישוי ולעמוד כדי לקבל חותמת "פטור ממבחן עיוני" (זה בתור המהיר)." אז מה כן תקף ומה לא תקף?

Reii

New member
../images/Emo26.gif

פטור מתיאוריה יהיה לו, והוא יצטרך לעשות מבחן שליטה במגרש , וגם לצאת לכביש. אם היה עושה על 50 סמ"ק , הוא היה עושה רק מבחן שליטה.

NewUser4

New member
התבלבלתי בהודעה האחרונה.

פטור מתאוריה תקף לשני דרגות הרשיון (א'+ב'). פטו ממינימום שיעורים וממבחן בכביש לאדם בעל רשיון לרכב מעל 3 שנים תקף רק לדרגה א'.

Krishi

New member
אדם בעל 3 שנים רישיון לא פטור מטסט

בכביש על אופנוע?

למעלה