שאלה...

fedex1

New member
שאלה...

שאלתי כבר בפורום אחר ושלחו אותי אליכם. אני מעוניין ללמוד בצרפת (סורבון, פריז, מדעי המחשב. מי בא?) השאלה היא מה יהא על משפחתי? כלומר על בן זוגי ועל הכלב? האם צרפת מכירה בזוגות חד מיניים? אם אני מקבל ויזת סטודנט, היא "משפחתית"? ולא, אני לא יכול לברר בשגרירות. הבחורה שמטפלת לי בתיק דתיה וזה לצערי הרב יקטע את הסימפטיה הרבה שהיא רוחשת לי... שאלה שניה: בן זוגי הוא למעשה "צפרוקאי" כלומר אימו נולדה במרוקו בשנת 1958, ועלתה לארץ בגיל 10. הוא נולד פה. יש מצב שתהיה לו אזרחות בכלל? שאלה שלישית: אביו ממוצא גרמני ואביו גם נולד בארץ. (ברחו מהנאצים בזמן...) יש מצב שאולי לפי האב יקבל אזרחות? תודה ושבת שלום

אינני מומחה

אבל ממה שהבנתי בזמן שגרתי בצרפת, לכלב יהיה קל יותר לגור איתך דרך קבע, אחרי חצי שנה של הסגר (המתן לתשובה ממי שהעביר חיית-מחמד לתוך האיחוד האירופי כדי לשמוע פרטים מדוייקים). לגבי בן זוג מאותו מין המצב קשה יותר. יש הכרה מסויימת בזוגות חד-מיניים, אבל לא לגבי הגירה ולא על פי לשון החוק המפורשת אלא על פי תקדימים משפטיים. המצב קל יותר כאשר אחד מבני הזוג הוא אזרח האיחוד (לא צרפת) שמחליט להפוך לתושב צרפת ועובר תהליך של PACS עם בן הזוג. אני לא יודע אם זה תקף גם כאשר אחד מבני הזוג הוא אזרח צרפתי, ולא יודע עד כמה זה תקף כאשר אינך אזרח אלא סתם סטודנט. בכל מקרה מדובר בתהליך שאינו מגובה בלשון החוק, ושיש בו שיקול דעת למישהו במערכת הבירוקרטית. לפעמים הוא מחליט "נכון", לפעמים צריך לקחת אותו לבית משפט כדי לשכנע אותו להחליט "נכון", ולפעמים גם זה לא עוזר. נקודת אור: אני כבר כשנה מחוץ לצרפת, ויכול להיות שדברים השתנו. לגבי העניין הגרמני שלך: תלוי באיזה שנה נולד האב והוא נולד. את זה תצטרך לברר בשגרירות הגרמנית.

למעלה