שאלה

• פותח הנושא sal19
  • פורסם בתאריך

sal19

New member
שאלה

עלייה ב alkaline phos מה זה אומר בדיוק? תודה שבת שלום.

זה מעיד על בעיה בכבד, בכיס-המרה

, בעצמות או אולי על סרטן מפושט, אלה הן האפשרויות השונות. אם תפרסם את מלוא תוצאות הבדיקות שלך, זה יסייע לצמצם את האפשרויות. קח את דברי בעירבון מוגבל כי איני רופא.

sal19

New member
איך זה אמור להתבטא

אחד מהדברים האלה שציינת? אין לי שום כאבים אני חי רגיל והכל ולפני כמה ימים זה מה שגילו לי בבדיקות דם שלחו אותי לאולטרה סאוונד כי הנורמה של ה alkaline phos הייתה בערך 220

מחלות כבד כרוניות מתחילות

כא-סימפטומטיות, כלומר בלי סימפטומים, ומתגלות לראשונה בבדיקות דם שגרתיות בד"כ. בכל אופן, אבחון מוקדם זה תמיד דבר טוב. למשל, יכול להיות שיש לך אבנים בכיס המרה, אבל כאמור, מוטב יהיה אם תפרסם את התוצאות המלאות של בדיקות הדם שלך, לא רק של ה-ALKP. (גם ה-AST וה-ALT חשובים, בין השאר).

sal19

New member
אז ככה

ALT 13.7 AST 19.3 BIL יכול להיות שאלו התוצאות?

חסרה התוצאה של הבילירובין

והיא חשובה, אבל התוצאות של ה-AST וה-ALT דווקא טובות מאוד, אז אולי הבעיה דווקא לא בכבד. בכל אופן, הכל ספקולציות, באמת שכדאי שתפרסם את התוצאות המלאות של בדיקות הדם (אפשר לקבל אותן באינטרנט באתר של הקופה ולעשות העתק והדבק לכאן, אם אין לך כח להקליד). אגב, לאיזה חלק בגוף האולטרסאונד שקבעו לך?

sal19

New member
שמח לשמוע

שהתוצאות האחרות בסדר ברוך השם אני לא שייך לקופה זאת הבעייה אני חייל בסדיר. ולא עשו לי בדיקות בילירובין (זו הבדיקה לגילוי צהבת?) והאולטרה סאוונד היה: בטן כבד טחול כיס מרה + כליות דרכי השתן

BIL = בילירובין

יש בילירובין ישיר שעובר דרך הכבד ובילירובין כולל, את שתי הבדיקות חשוב לעשות. בכל אופן, כאמור, עלייה ב-ALKP יכולה להעיד על בעיה בכבד, כיס המרה, עצמות, סרטן גרורתי מפושט או בלי סיבה מוסברת. לו אני במקומך, הייתי מוודא שכל האפשרויות הללו נשללו.

למעלה