שאלה

Shakty

New member
לא מסכים - תראי בכל ג'אנר יש טוב

ויש זבל - גם באיזי ליסנינג... לג'יימס לאסט אין שום ניצוץ אמנותי - הוא רק לועס מחדש חומר ומוציא אותו מלוטש יותר חלק יותר ויותר נעים לבליעה... אין מה להשוות לאותם אמנים שציינתי למעלה - שהיו נאמנים לאמת האמנותית שלהם לאורך כל הדרך. ובימנו ביצוע טוב זה דווקא כן הולך ברגל - יש לך פיתרון ממוחשב גם לאנשים שמזייפים - מכשיר שמורכב על המיקרופון ומשנה את הפיץ' ב REAL TIME כך שאפילו לדעת לשיר לא צריך (מישהו אמר ג'סיקה סימפסון?) אין שום בעייה לקחת איזה הובו מהרחוב לזרוק אותו לאולפן ולהציא אלבום של ג'יימס לאסט.

barlevy

New member
AUTOPITCH

VOCODER הוא מכשיר שאמור לחכות (בצורה לא מוצלחת) את אפקט ה TALK BOX שגילמור אוהב להשתמש בו

חרטושה

New member
ממתי דיוק/ זיוף

הם אמת מידה יחידה לביצוע טוב? חוץ מזה, זה לא ישמע בחיים אותו הדבר וחוץ מזה מזה אין להשוות בין ביצוע ווקלי לבין ביצוע של תזמורת שלמה.

זה לא קשור לדיוק/זיוף

אני מבינה מה ששקטי מנסה לומר: הוא אומר שלאסט היה, בעצם, מעין קראוקי. הוא לקח שירים מוכרים ונתן להם גרסאות כיסוי שנשמעו מלוטשות טכנית, אך היו חסרות חיים בכלל. בדיוק כמו ה-autopitch הזה, שמסוגל להפוך כל
ממוצעת לזמרת אופרה מדופלמת. אבל זה לא היה החטא הגדול של לאסט ושות', לטעמי, אלא הסירוס של הרוח של השירים המקוריים. לאסט ודומיו הוציאו מהמוסיקה את כל מה שעשה אותה למרגשת, לאנרגטית, למסוכנת. הכל נשמע אותו הדבר אצלו - הקצב מתון, הכלים שטוחים ושקטים. כמו כדור שינה.

itaikuskus

New member
אקזוטיקה, לאונג', סרף

את האלבום החדש של the astroglides כבר שמעת?

Shakty

New member
לא - נעצרתי בCOMBUSTIBLE EDISON

ירדה לי לגמרי ההתלהבות מזה למרות ששמעתי על החברה הישראלים האלה. אגב אם אתה אוהב את הסגנון - תעברו אצלי בבית פעם אני אראה לך משהו שיגרום לך להזיל ריר : יש לי את כל הקטלוג של דל-פי רקורדס ביחד עם טי-שירט של הליבל חתום על ידי האיש והאגדה עצמו בוב קין (נפגשתי איתו ב 95 או 96 במידם- פסטיבל המוסיקה בקאן)

Glcok

New member
אגב קני ג'י

השיר הכי טוב שהוא עשה ויעשה אי פעם הוא Baby G. ממליץ בחום.

eyalraani

New member
Fאנק בייבי, ../images/Emo98.gif

לדעתי שימוש מוסיקלי כמתואר על ידך, אופייני בעיקר לסגנונות הפאנק השונים על תתי הז'אנרים שבהם. ראה למשל: הסקסופון בריקוד המכונה של משינה, הסקסופון וכלי הנשיפה האחרים אצל הדג נחש, פורטרט ועוד רבים וטובים בעברית צחה. יש כמובן שימוש נרחב עוד יותר עבור דוברי הלעז.

itaikuskus

New member
אני לא מוצא קשר

בין קטעי הסקסופון בפינק פלויד לאמנים שציינת. גם אני לא מוצא קשר בין Fאנק לאמנים שציינת, שמרביתם היו מושפעים מסקא גל שני ורגאיי, שכלל גם כלי נשיפה כשהסקסופון הוא הנפוץ שבהם. אולי הדג נחש יוצאים מן הכלל, אבל הם לא להקה טובה.

Overclocker

New member
הסגנון קיים חלקית

מדובר בזרם שנקרא רוק פרוגרסיבי, שחלקו הקטן אכן נשמע כך (כל מי ששמע הופעות נדירות {לא מדבר על שיתוף!!!!!} של king crimson ידע על מה אני מדבר. בקיצור קשה אבל ניתן למצוא, בעיקר הרכבי ג'אז שערקו לכיוון הרוק

הפציאנט

New member
אני מכיר משהו מעולה בדיק כזה

קוראים להם Porcupine Tree וממש מוזר שאף אחד לא מכיר אותם כאן, הם הלהקה השניה שבעולם שאני הכי אוהב. תיכך את מה שפינק פלויד הפסיקו לעשות לאחר האלבום Wish You. ותחשוב על פיתוחים חדשים, תוספת של אלקטרוני, ליריקה מדהימה, שירים ארוכים, ואם אתה אוהב גם רוק קצת יותר חזק אתה יכול לאהוב גם את השני האלבומים החדשים שלהם In Absentia ואת Deadwing. שהם אלבומים פשוט מעולים. דוגמה לשיר שאתה מחפש אם סקסופון יש בכמה שירים שלהם: כרגע עולה לי בראש רק אחד, שאני פשוט מכור עליו... Don't Hate Me מהאלבום Stupid Dream משנת 1999. שיר של 8 וחצי דקות. פשוט מסע מדהים אל תוך המוסיקה שלהם, כאשר באמצע ישנו קטע של סקסופון עם גיטרות פשוט מפיל אותך מהכיסא... תנסה ותגיד לי מה אתה חושב.

למעלה