שאלה...

j i m m y

New member
לא להתפשר, רק וואקום

עדיף לך לקנות את הגרפייר הקטן מאשר את האפיטק הגדול. אישית יש לי וואקום בגודל A5 והוא ממש מסורבל על השולחן הגדול-יחסית שלי. בדיעבד מצטער שלא קניתי את ה A6.

ועוד שאלה

A6 זה לא קטן יותר מדף רגיל? כאילו דף למדפסת? ולפי זה הציור יהיה גם קטן לא?

גדלים

A6 זה גודל מצוין לציור, כשאת משתמשת בוואקום את לא משתמשת בו כמו דף, את יכולה בתוכנה לעשות זום ולהזיז את הקאנבס. האנשים היחידים שבאמת צריכים וואקום גדול מA5 אלה מהנדסים וארכיטקטים. היד שלך תתעייף מהר מאד לצייר על לוחות בגדלים כאלה. A4 דף מדפסת. A4 = 2 A5 A5 = 2 A6

SCaToPHaG

New member
לא הייתי מכליל

"האנשים היחידים שבאמת צריכים וואקום גדול מA5 אלה מהנדסים וארכיטקטים." כדאי שתציין שמדובר בדעתך ולא בעובדה. אני מכיר אינסוף מאיירים ומעצבים מקצועיים ומנוסים שעובדים על a4 ועל a3.

מאור בר

New member
אני עובד על אינטוס 3 A4

והיום אני לא יכול לעבוד על גדלים קטנים יותר, למרות שניסיתי, ההרגשה היא של מוגבלות תנועה. תנועות גדולות, כמו משיכות מרפק או כתף ברישום ובצביעה, עובדות הרבה יותר טוב על משטח גדול. המשיכות הרחבות בעיקר הן ההבדל, וגם היתרון הגדול באפשרות לא לגלול לצדדים כל הזמן כשעובדים בזום עם משטח קטן.

scalla

New member
אני מכיר אנשים ברמה גבוהה

שלא מסוגלים להתמש בטאבלט יותר גדול מA6 וכאלה שמתחת לA4 הם לא יכולים בכלל לצייר דברים בסיסיים כמות שצריך. אני באופן אישי חושב שA5 הוא האידיאל. אבל הכל תלוי אך ורק בקו שלך.

littlemexican

New member
גם אני מכיר אנשים ברמה גבוהה

רק מה אין להם מושג באיור עיצוב שלא נדבר על וואקום לעומת זאת אני מכיר כמה מאיירים ומעצבים שמסתדרים עם כל הגדלים,ולמי שיש קטן רוצה גדול ולמי שיש גדול לא רוצה קטן.

scalla

New member
לא מדוייק... יש אחד בשם פאט ...

שהוא ברמה גבוהה, והוא כל הזמן מדבר כנגד טאבלטים שיותר גדולים מA6. הוא טוען שהם באו רק כדי לגרום לנו לשפוך יותר כסף והם לא נוחים. אני באופן אישי חושב שזה תלוי בקו שלך. יש כאלה שצריכים משטחים כדי להרגיש בנוח לצייר ויש כאלה שלא מסוגלים לצייר בשטח היותר גדול מהפתקים האלה שתמיד מונחים בכל משרד.

מיכאל ג

New member
אני מכיר אחד

אבל הוא בן אדם מבוגר עם רקע בציור קלאסי, רגיל לעבוד על קנווסים ברוחב מטר ויותר, אז זה מתאים לו.

scalla

New member
הבעיה היא שבסופו של דבר...

זה קשור גם לגודל המסך. חוץ מזה, תזכור ש99% מהזמן משתמשים בחוד רגיל שהוא כמו לצייר בעיפרון, ולא במברשות של 10 ס"מ.

scalla

New member
היי../images/Emo70.gif

למעלה