שאלה

שאלה

בקרוב אני יוצאת מבית ההורים... רציתי לשאול אתכם כמה אתם מוציאים בחודש על מחייה שוטפת - כלומר, לא כולל שכ"ד, שכר לימוד, ותשלומים שנתיים על הרכב (כמו ביטוח). אלא רק בשוטף: אוכל, חשמל, בילויים, דלק/נסיעות והוצאות אחרות (צילומים וכלי כתיבה ללימודים, בגדים מדי פעם). אני מתכננת לשמור לצד כ-2000 ש"ח שיהיה לי בשביל אלה. האם זה מספיק?

yaara44

New member
זה נורא תלוי בדפוסי הצריכה שלך

אבל נראה לי ש - 2000 ש"ח אמורים להספיק. לא פירטת מספיק כדי שנוכל לעזור לך. כתבת: דלק/נסיעות - זה אומר שיש לך רכב או שאת נוסעת באוטובוסים? כיוון שההבדל אדיר. בכל מקרה, עלות דלק תלויה בכמות הנסיעות שלך ובסוג הרכב. אם את נוסעת כ - 30 - 40 קילומטרים ביום ויש לך רכב ממוצע מבחינת צריכת דלק, אזי הדלק החודשי אמור להיות בסביבות 500 - 600 ש"ח. בחופשי חודשי לא השתמשתי שנים כך שאין לי מושג כמה הוא עולה. אוכל - בסביבות 400 ש"ח לחודש. חשמל - שוב תלוי אם את גרה לבד או עם שותפים. בגדול זה אמור לנוע בין 70 ל - 150 שקל, תלוי אם זה קיץ או חורף, לחודש. בילויים ועוד קניות קטנות - כמה מאות שקלים בודדים - שוב, תלוי כמה את בזבזנית. שכחת תשלומים נוספים כגון ארנונה, מים, פלאפון, טלפון רגיל/כבלים/אינטרנט (בחלק מן הדירות חלק מן התשלומים הללו כלולים כבר בשכר דירה, שזה עוד עול שיורד ממך). בכל מקרה, אם את שקולה בהוצאות שלך, 2000 שקל אמורים להספיק

Jazz Singer

New member
חופשי חודשי עולה בין 196 ל- 300

אם אני לא טועה. זה תלוי כמובן לאן נוסעים.

mace windu1

New member
האיזור שלנו=גבעת שמואל

וכל בקעת אונו לדעתי, עד גבעתיים. כולל פתח תקווה.

דורפל

New member
מה?

אני דיברתי על האיזורי האדום, שעולה 196. אתה מדבר על האיזורי הירוק, שהוא כרטיס אחר לגמרי (ר"ג, ב"ב, ק.אונו, פ"ת, דרום השרון, ראש העין, גבעתיים, יהוד, אור יהודה). לשניהם, בכל מקרה, מחיר זהה.

Jazz Singer

New member
סליחה, לא שמתי לב שלא הגבת אליי

בכל מקרה, לכל איזורי יש את הצבע שלו כמו שדורפל אמר, והמחיר שלהם דומה. דורפל, אולי ידוע לך מחירו המדוייק של חופשי חודשי בינאיזורי?

דורפל

New member
לפי האתר של דן

מרחבי חום (יו"ש וגוש דן) - 400 מרחבי לבן (גוש דן) - 311 את השאר ניתן למצוא כאן

Jazz Singer

New member
איך לא חשבתי לבדוק שם?

תודה

nickey

New member
אתם קצת לא מעודכנים..

חופשי חודשי אדום אזורי (ת"א) וגם ורוד (כולל חולון, בת ים וראשל"צ) עולה עכשיו 192 ש"ח.. המחירים ירדו לפני חודש וחצי ונסיעה בודדת עולה 5.10 ולא 5.20. לא יודעת כמה חופשי יומי עולה עכשיו..

כן כן, שמענו...

בטח יש איזה קנוניה בינף לדן, שאתה מקבל 4 ש"ח על כל מי שקונה חופשי חודשי ב 196, פתאום אתה משחק אותה תמיה הא
... ככה אתה עושההון של כסף ומנסה להשתלט על העולם

בנוגע לרכב, אני לא בטוחה אם

אשתמש בו לנסיעות הרחוקות (השרון-ת"א) או לא. אני אלמד שנה הבאה 3 פעמים בשבוע בת"א, ללימודים ואחרי הלימודים אני עובדת בצפון ת"א- השאלה היא אם עדיף לי לנסוע ברכב או ברכבת+אוטובוס. יש לי אפשרות לקנות כרטיס חופשי חודשי לרכבת + דן בת"א, זה עולה 360 ש"ח. מצד שני, העבודה שלי לא צמודה לאוניברסיטה, והיא באיזורי צפון ת"א ששם יש פחות תנועת אוטובסים. מה גם שאני צריכה להגיע בזמן קצר מהאוניברסיטה לעבודה, וממקום עבודה הראשון לשני... ובדרך לסחוב די הרבה ציוד ככה שזה קצת בעייתי. ובנוסף, אני כבר מתפנקת כמה שנים עם הרכב שלי ויהיה קשה לוותר עליו. בנוסף, מדובר רק בשלושה ימים בשבוע - שאר הזמן אני נשארת באיזור שלי ונוסעת אולי 10 ק"מ ביום... ככה שאני לא בטוחה שזה בכלל ישתלם לי. מקסימום אני אבדוק אחרי החודש הראשון את ההוצאות דלק, ואבדוק מה יותר משתלם. לגביי טלפון - זה יוצא לי בין 100 ל-200 ש"ח בחודש, כבלים אני לא צריכה, רק אינטרנט, ולחבר שלי (שאני עוברת לגור איתו) יש דיל עם האינטרנט ב-70 ש"ח לחודש, מתחלק לשניים, זה ממש הוצאה קטנה. מיסים (ארנונה, מים) כנראה יהיו כלולים בשכ"ד. בכל מקרה, הרגעתם אותי קצת.

למעלה