שאלה...

yoni la

New member
שאלה...

הערב במהלך משמרת הפנו אותנו לאירוע של כתם שמן באורך 200 מטר , לעזור למוקד ... (אנחנו קלאסי, לאחר מכן הזמנו ניידות ית"מ, מוקד עירוני, משאית חול וטרקטור..) בקיצור, זה היה כביש ז'בוטינסקי למי שמכיר, והיינו צריכים לחסום נתיב שלם, ולהפנות את כל התנועה לנתיב תחבורה ציבורית... אני בסה"כ חסמתי את הנתיב בצומת כלשהיא , שלא ייכנסו לאותו הנתיב , ובינתיים היתה הפסקה בצומת לכדקה בכל מחזור של רמזורים. הגיע אליי אחד המתנדבים, ואמר לי מדי פעם, שאין מכוניות מנתיב כלשהוא, לשחרר נתיב אחר (כשיש לנתיב שהוא אמר לי לשחרר אדום..) שאלתי היא כזו: האם מותר לי לכוון תנועה? כי מישהו אצלנו אמר לי שמותר לנו לחסום בלבד, ולא לכוון... מה הייתם עושים במקרה כזה?

UTM

New member
עדיף שהיתמ יתעסקו בזה

לכוון תנועה בכביש ראשי זו עבודה מסוכנת, וצריך לדעת בדיוק מה עושים כדי שלא לגרום תאונות או להידרס. במקרה כזה רצוי לזמן ניידת ית"מ (או כמה ניידות ית"מ) ולתת להם להתעסק בתנועה. באיזה עיר מדובר? (ז'בוטינסקי יש בכמעט כל עיר גדולה בארץ...)

or 601

New member
אל תתעסק בזה

גבר אני אומר לך מנסיון אל תתעסק בדברים האלה כי אם חס וחלילה יקרה תאונה בגלל שאמרת לרכב לעבור באדום אנטי רוצה לראות שהמתנדב שאמר לך להעביר חלק מהמכוניות באדום יעיד לטובתך ויגיד שהוא זה שאמר לך ... תנסה לא לעסוק בדברים האלה חבל על הזמן שלך אחרי מקרים כאלה....

yoni la

New member
אופס, שכחתי לכתוב פ"ת..

זהו, שבהתחלה ראש משמרת אמר לנו לסגור את כל הכביש, וברגע שהוא אמר את זה, הייתי אמור לסגור לבד קטע של 15 מטר, שלא יעברו בו מכוניות זה נראה משהו כזה... זה הנתיב שמדי פעם עברו בו מכוניות לפנייה לכיוון ב"ב. | | | | ------------- ------------------- נתיב תחבורה רגילה, כל התנועה מכיוון ב"ב הופנתה אליו ------------- ------------------- נתיב תחבורה ציבורית , הנוסעים לכיוון ב"ב נוסעים בו. ------------- X ------------------ - נתיב מלא שמן [חסום] - ------------------------------------------ אני ה X , מה שהייתי אמור לעשות זה למנוע מעבר מכוניות לנתיב החסום בקטע בין 2 איי התנועה שמפרידים בין נתיב תחבורה ציבורית לנתיב החסום. מדי פעם הגיעו מכוניות מהנתיב העליון, ובזמן שהיה ירוק אך ורק לנתיב החסום (שלא היו בו מכוניות) היו נוצרים פקקים בנתיב תחבורה ציבורית .. בקיצר המתנדב ההוא אמר לי כל פעם שיש לנתיב החסום בלבד ירוק, לתת למכוניות בתחבורה ציבורית לזרום , ולאלה שבנתיב הרגיל לכיוון פ"ת מבני ברק, לזרום לפי הירוקים שלהם...

UTM

New member
כמה מתנדבי יתמ היו שם?

באיזה שעה זה היה? זה נשמע לי משהו שגם עם נסיון קשה (ומסוכן) לעשות! כמה מתנדבי ית"מ ו/או שוטרי תנועה היו במקום?

yoni la

New member
היתה שם ניידת ית"מ

הקפיצו את כל הניידות הפנויות לאיזור, אני מניח שהיו שם 2 ניידות ית"מ, כשבכל אחת מהן 2 מתנדבים. הגיעה ניידת סיור שבאה לאירוע של רוכב אופנוע שהחליק על השמן ופונה לבי"ח.. היתה עוד ניידת סיור שעשתה שם סיבובים . והיינו אנחנו, 3 מתנדבים..

שירןן21

New member
במקרה כזה..

קודם כל אין נוהל שאוסר עליך כמתנדב קלאסי להכווין תנועה.. במקרה כזה אני הייתי מבצעת את המסימה שנתנו לי בצורה הכי טובה.. אם הייתה לך אפודה ופנס היית יכול לעשות את העבודה על הצד הכי טוב.. אין צורך ששוטר סיור או מתמי"ד יגיעו במיוחד בשביל להכווין תנועה.. כל עיקרון הכוונת התנועה הוא בעצם על פי הגיון.. אתה טוב מידי בשביל לבצע נוכחות ובולטות בשטח.. או לנסות ולאתר מחבלים \ פורצים וכו' אבל להכווין תנועה לא?

silvio3

New member
מצטרף...

אחי במקרה כזה שאתה רואה לנכון לכוון את התנועה ואתה מבין בזה אז תעשה את זה אל תעמוד כמו דחליל אלא אם כן קיבלת משוטר הוראה שלא לבצע

UTM

New member
יש צורך לדעת מה עושים ואיך

כל אדם עם יכול ללמוד די מהר מה לעשות ומה לא לעשות כדי שלא להדרס (קודם כול!) ולא לגרום תאונות. אבל צריך לקבל הכשרה מינימלית. זה לא שיש או אין נוהל - מי שלא יודע איך לטפל בארוע, אסור לו לטפל באותו ארוע. אם אתה יודע מה לעשות ואיך, אז בכבוד. הטיפול בעורק תנועה ראשי, ובייחוד בשעות הלילה מחיב זהירות מיוחדת. למיטב זכרוני נהרגו מספר אנשים בנת"צ הנ"ל בשנים האחרונות. אז כל הכבוד על העבודה הטובה, ותמשיכו לעבוד בזהירות.

yoni la

New member
שורה תחתונה,

זה מה שעשיתי, כי הרגשתי נכון לעשות זאת... במיוחד כששיגרו אותנו ראשונים לאירוע הזה.. (אם אין ניידת ית"מ פנויה, והזניקו ניידת משא"ז, ובסופו של דבר, היה צורך בסגירת כביש, וראש המשמרת אמר לסגור, מן הסתם - צריך לסגור ואף אפשר לכוון תנועה..) הרגשתי כמו במשחק Rash hour ... :) (מקווה שאני כותב נכון...) ma7k - אני מתנדב בבסיס ד. העיר ... אתה?

אתה מתכוון RUSH HOUR

RASH זה פריחה

ma7k

New member
אני במרכז העיר, בתוך תחנת המשטרה...

תקפוץ בהזדמנות, אני נוכח בכל המשמרות
.

ma7k

New member
יש סיכוי, אני אכן מצלם ומעלה תמונות

מידי פעם...

למעלה