שאלה

knagent

Member
שאלה

אני לא יודע אם זהו הפורום המתאים לשאלה שלי, אני מקווה שכן. במחשבים של פעם עם כרטיסי קול ישנים (Soundblaster וכדומה) קבצי MIDI הושמעו דרך FM Synth במחשבים החדשים עם כרטיסי קול חדשים הם מושמעים בעזרת Wavetable, מה שגורם להם להישמע אחרת. אני מבין ש-Wavetable זה הרבה יותר איכותי אבל יש לי הרבה קבצי MIDI שנשמעים כמו שצריך רק דרך FM. האם יש דרך לשמוע את הקבצים האלה בצורתם המקורית גם בכרטיס קול חדש שלא תומך ב-FM ? אולי בעזרת תוכנה או דרייבר מיוחדים שידמו את ה-FM Synth ? תודה

aa100000

New member
אממ אם אתה רוצה שזה ישמע

לפי מה שהבנתי, אם אתה רוצה שכרטיס הקול ישמיע את הקבצים בצורה איכותית, הייתי מציע לרכוש כבל הקלטה שמתחבר לכרטיס הקול ולאורגן ולהקליט ישירות. אם חשוב לך שהקובץ יהיה מידי ההצעה היחידה שלי היא להחליף את כרטיס הקול לאיכותי יותר.

knagent

Member
אני מדבר על משהו אחר

אין לי אורגן. יש לי קבצי MIDI במחשב.כרטיסי הקול הישנים השמיעו אותם דרך סינטיסייזר FM שבכרטיס הקול שזה פחות איכותי,כרטיסי הקול החדשים כמו שיש לי משמיעים אותם דרך Wavetable שזה יותר איכותי אבל לא נשמע כמו שאני רוצה.האם יש דרך לשמוע את הקבצים שלי עם אותם צלילי FM כמו שהיו בכרטיסים הישנים ?

aa100000

New member
אני משער שאתה צריך לדבר על זה

עם הספק של המחשב שלך (כי שוב, זה נוגע לכרטיס הקול מבחינה טכנית)

knagent

Member
זה לא קשור

לכרטיס הקול מבחינה טכנית כי שום כרטיס קול חדש לא תומך בזה והדרך היחידה לעשות את זה זה לדמות את הכרטיס הישן ע"י תוכנה מיוחדת - דבר שבטוח אפשרי אבל אני לא יודע אם קיימת כרגע תוכנה כזאת

bomba6

New member
אני חושב

שאני מבין על מה אתה מדבר.. המממ..כרטיס הקול שלך, או מנהל ההתקן שלו אמור לתת תמיכה בMIDI. תעשה התחל -> לוח בקרה -> צלילים והתקני שמע -> שמע -> השמעת מוזיקת MIDI. תנסה להחליף התקנים שם (ולזכור להפעיל מחדש את המידי אחרי השינוי) אולי תמצא משהו לטעמך. יש כמה תוכנות בנוסף שמתלבשות או מוסיפות התקן מידי נוסף, והן מעשירות את חוויות השמיעה... אחת מהם היא של ימאהה SYXG-50 או SYXG-100 אך הפסיקו לייצר אותן מזמן ולא יודע איפה ניתן למצוא אותן. תוכנה שנייה היא WinGroove אבל היא קצת מחרבשת את המערכת (XP). לתוכנות האלה יש מאגר מובנה משלהם (פלוס מינוס) עם צלילים הרבה יותר טובים. וכמובן- אתה תמיד יכול להשקיע עוד קצת כסף ולקנות כרטיס קול שתומך טוב טוב ב-GM.

knagent

Member
הבעיה שזה בדיוק ההיפך

אני רוצה לעשות את ההיפך - לקבל צלילים פחות איכותיים ופחות עשירים - אבל שנשמעים בדיוק כמו שאני צריך. כעקרון צריך בשביל זה כרטיס קול ISA ישן - אבל כמובן הוא לא מתאים למחשב שלי, אבל האם יש דרך אחרת ?

bomba6

New member
קטונתי

את זה לא צפיתי (-: המממ... יש בתוכנות האלה אפשרות עריכת הצלילים המתנגנים. אולי תוכל לשנות משהו עד שתמצא את מבוקשך. נסה לחפש תשובה בפורומים בחו"ל, שם יש אנשים עם יותר ניסיון.

למעלה