שאלה

סנטיו

New member
שאלה

תגידו לי איפה רשום, שאסור לאהוב אדם בן אותו מין. לישכב אני מבין, רשום (אולי ההבנה היא די שונה ולא אומר על אותו מין) אבל על תשוקה מינית, תגיבו זה חשוב. אני חושב על נזירות וזה די קיצוני, אבל אני לא יודע מה נכון והאם רשום על אישור תשוקה (משיכה) לאותו מין.

מה זאת אהבה ?

אין שופ פסול עפ"י התורה לאהוב בחור אחר אהבה לאו דוקא קשורה למיניות התורה שהיא נגד מיניות בין שני גברים מביאה את אהבת דוד ויונתן בתור דוגמה לאהבה אמיתית - ראה פרקי אבות מה זאת אהבה ? כתוב בקבלה שכאשר יש כמה מילים עם אותה גימטריא יש קשר בין המילים. המילה "אהבה" והמילה "אחד" יש להם את אותה הגימטריא -13. יוצא מזה שאהבה פירושה להרגיש אחד עם השני וזוהי המשמעות של אהבה אמיתית והיא אפשרית בין אנשים שהם יותר מזוככים ועם פחות חומות ומסיכות ופחות מרוכזים בעצמם .פחות בחומריות ויותר ברוחניות. אבן הבוחן לאהבה אמיתית היא כמה מוכנים לתת בשביל השני , אפילו את החיים. מוסבר בקבלה שהטבע של אור להימשך לאור כמו שמקרבים נר לנר ומתאחדים לנר אחד, כך בתוך כל אחד מאיתנו יש אור הנשמה, וכשיש שני אנשים שהים יותר טהורים האור אצלהם יותר גלוי יש משיכה יותר חזקה והתאחדות ביניהם. כמו שטבע האדם הוא להימשך לילד קטן (לא מבחינה מינית) שהוא יותר טהור ויותר נקי . והאידאל הוא שכמו שנמשכים לילד חמוד וטהור, שתהיה משיכה בין כולנו על ידי שיירדו כל החומות והמסיכות בין כולנו. זהו הביטוי העמוק של "ואהבת לרעך כמוך".

סבבב

New member
אין איסור... אבל...

אין שום איסור על אהבת בני אותו המין. אין איסור להביע רגשות אהבה כאלה, ובכלל לפעמים אנחנו לא שולטים על ליבנו והוא פשוט מתאהב. שום רב לא יתיר אהבת גברים. שום רב לא יתיר זאת מפני שזו אמירה שיכולה להתפרש כרפורמית. יש איסור חד משמעי על "משכב זכר" ולא מעבר לכך.

סנטיו

New member
משכב זכר(יודע שזה אסור)

זה יוצא שאפשר להמשך, גבר לגבר, אבל רק להמשך ללא כל מגע מיני. אז איפה אהבה בכל זה, אפילו מישגל אסור (בקיצור התנזרות)

סנטיו

New member
גזרה של אהבה שרק לפי הכתוב

זה יוצא שאפשר להמשך, גבר לגבר, אבל רק להמשך ללא כל מגע מיני. אז איפה אהבה בכל זה, אפילו מישגל אסור (בקיצור התנזרות)

סבבב

New member
ידידי היקר...

אני לא בטוח שזה המקום לפרט, אבל אפשר לעשות כמה דברים שהם לא משגל...

סבבב

New member
תתפלא, אבל כן...

לא בסטוצים... סטוצים - מטרתם בתכל'ס היא הוצאת זרע... אבל אם מדובר בקשר של אהבה אמיתית - אזי אפשר פשוט לאהוב עם המון מגע לסוגיו, ולא חייבים להגיע להוצאת זרע. בדוק - מנסיון.

סנטיו

New member
לא ידעתי

אם אתה אומר. תגיד, ומה קורה אם עיניין הילודה (הרי להכניס משהיא להריון זה לא הבעייה, אבל זה יבוא בשקר, אלה אם המצווה היא רק על להכניס להריון בלי כל רגש)

סבבב

New member
צריך להפריד בין הנושאים...

ראשית, קיימת השאלה - האם להתחתן עם אישה בלי לאהוב אותה? האם לספר לה לפני? ע"פ הרב שרלו - חייבים לספר. ואם מספרים, מה הסיכוי שהיא תסכים להתחתן? ואם תתחתן עם לסבית, האם זה אורח חיים סביר ונורמאלי? כל השאלות האלה הן לא פשוטות בכלל, וכל אחד יחליט לעצמו מה נכון ונוח לו.. לגבי הריון - מצווה לענג את האישה! אם אתה יכול לענג אותה בלי רגש - אז מבחינת ההלכה זה בסדר. ולגבי להכניס להריון - מצווה להכניס להריון ולהוליד ילדים - לא מוזכר שם רגש. הבעיה היא שאם אין רגש, גם הנישואין לא יחזיקו מעמד, ואז חבל על הסבל של הילדים... החיים לא פשוטים, אבל יש אתגרים וצריך להתמודד מולם, ולפעמים לקחת החלטות אמיצות מאוד - ובהן אפילו להחליט לא לשקר לעצמך ולעולם, ולא להביא ילד לעולם של סבל - ופשוט לא להתחת עם אישה... איש איש לפי הבנתו הוא...

למעלה