שאלה

Mis Anna

New member
שאלה

אנשים פה שהגיעו לשנתיים רשיון.. כמה זמן לפני שנגמרו השנתיים קיבלתם את הרשיון הזמני החדש? ועוד שאלה.. נגיד וקיבלתי כבר את הזמני החדש ושילמתי וכבר אני כאילו לא נהגת חדשה אבל עדיין לא נגמר לי הנהג חדש הקודם כי הרשיון עדיין בתוקף.. במידה ואני עושה עבירה מסויימת האם מסתכלים עלי בתור נהג חדש או שכבר לא כי שילמתי את הרשיון החדש והוא גם בתוקף?

Krishi

New member
בתאכלס..

זה הגיע חודשיים לפני שעברו שנתיים שלמות. בכל מקרה.. זה לא משנה שהתוקף של הרישיון עם "הנהג חדש" עוד לא פג. ברגע שאת משלמת על הרישיון הזמני החדש שהוא בלי ה-"נהג חדש" אז את לא נהגת חדשה יותר. ו.. מזל טוב

NewName

New member
ניצלו'ש, לכאלה שעברו שנתיים..

נתפסתם על עבירות תנועה בזמן שהייתם נהגים חדשים? איך מה מו מי?

Mis Anna

New member
תפוזונע

אמרתי שאני לא עושה עבירות תנועה אז אין על מה להתפס..

Superdror

New member
אני לא סגור על זה.

היא נחשבת נהגת חדשה שנתיים. זה שמשרד הרישוי שולח את הרישיון קצת לפני תום תוקף הרשיון כדי למנוע מצב שאדם ישאר בלי רשיון בתוקף זה לא אומר שהיא לא נהגת חדשה. אם היא תציג לשוטר רשיון פלסטיק שבו לא רשום שהיא נהגת חדשה, הוא לא יבדוק אם ישנו השלט מוצמד לשמשה - ואני מניח שזו הייתה מהות השאלה שלה. אם היא תעשה עבירה כלשהי והיא תוזן טרם סיום תקופת הנהג החדש, סביר להניח שינהגו בה בעקבות עבירה זו כבנהגת חדשה.

Mis Anna

New member
זה לא נראה לי הגיוני אבל

שישלחו כל כך לפני הזמן מילא חודש או 3 שבועות אבל חודשיים זה לא קצת מוגזם? יש פה מישהו שקיבל מאוחר?

M o l

New member
ברגע שאתה משלם אגרה לרישיון

קבוע ולא על תנאי זה לא מוזן במשרד הרישוי

Superdror

New member
ברור שהם יודעים ששילמת

אבל העובדה ששילמת לא מקצרת את השנתיים נהג חדש שאתה נדרש בהן בכל מקרה. על הנייר, עד תום השנתיים אתה נחשב נהג חדש, גם אם הרשיון החדש הגיע לפני הזמן וכבר שולם, בתאוריה, על הנייר, אתה עדיין נהג חדש. כשתציג לשוטר רשיון ללא ההגבלה לשלט נהג חדש, אני בטוח שהוא לא יחפש את השלט נהג חדש או את התאריך בו הוצאת רשיון במסוף, פשוט ימשיך לדרכו ויתייחס אליך כנהג "ותיק". במידה וידרש הנהג להגיע בפני קצין משטרה או בפני שופט, סביר להניח שלמרות שיציג רשיון ללא המגבלה, ידעו כי הוא נהג חדש ויתייחסו אליו בהתאם.

MrJacKasS

New member
אבל השוטר

לא אמור לדעת על הרישיון פלסטיק יש לך רישיון זמני בתוקף שהוא רישיון לכל דבר, ובו אין את ההגבלה "נהג חדש"

למעלה