שאלה...

ללכת עם

New member
שאלה...

ביצעתי ביום שלישי השבוע מבחן "טובה" בשערי צדק (ללא ריטלין-כי הם לא רוצים לדחוף ישר את הריטלין לפי טענתם). בסיום המבחן נאמר לי שאין ציון, וזה קורה לפעמים. בסיכום היה כתוב שבהחלט יש בעיות של ריכוז, אך אין זה אופייני לADHD. אני חושד שיש לי ADD מה/והאם אני יכול ללמוד מהתוצאות האלה. בתודה מראש.

b a r b a i m a

New member
ללכת עם...התוצאות אמנם לא מדויקות

במקרה שלך וזה קורה. מדוע לא לערוך מבדק נוסף עם ריטלין ולראות אם יש/אין שיפור בהרגשתך? חוץ מזה - האם נפגשת גם עם פסיכיאטר המתמחה ב-ADHD/ADD?

ללכת עם

New member
האבחון מתבצע במסגרת צבאית,

כך,שלא נפגשתי עם פסיכאטר אלא רק עם נירולוג צבאי שחוץ מלרשום את התלונות שלי, לא עשה דבר....ורק אמר לי שתהיה לי ביקורת על המבחן אצל נירולוג אחר... אכן, בסיום המבחן הם זימנו לי תור (מה איכפת לי על חשבון הצבא) לעוד מבחן עם ריטלין, ואף סיפקו לי את הכדור שאקח לפני המבחן. ובכל זאת על מה יכול להעיד חוסר ציון במבחן?זה יכול לרמוז לתופעות אחרות?

b a r b a i m a

New member
התשובה שלי אינה מקצועית אלא רק

עפ"י מה שקראתי ולמדתי בשנים האחרונות כאמא - אז קח את תשובתי בערבון מוגבל ואולי זו שאלה לאחד ממומחי הפורום. ידוע לי שיש אנשים שיכולים "לנצח" את הטובה ולהתגבר על המכשול ולכן מומלץ לערוך גם את המבחן עם ריטלין ולהתיעץ אח"כ עם נאורולוג/פסיכיאטר. למבוגרים מומלץ פסיכיאטר המתמחה בADHD/ADD למבוגרים. אולי לאחר המבדק עם הריטלין תחוש שיפור כלשהו ואם לא - הייתי ממליצה לגשת לפסיכיאטר.

גבש דיעה אחרי הבדיקה הבאה. בינתיים,

נסה לחיות עם אי הוודאות. אם לא תהיה מסופק בהשירות של הרופאים הצבאיים, תוכל לנסות לקבל את תוצאות הבדיקב ולפרש אותן אצל מומחה פרטי.

זו אחת הסיבות שבגללן חשוב לבצע

את המבחן גם עם ריטלין. לשם השוואה בין תוצאות הפעם הראשונה לשנייה, כמו גם לראות אם יש שינוי בעזרת הריטלין. כמו שאמרתי, אלו רק חלק מן הסיבות, אבל במקרים מסויימים כאשר החלק ללא הריטלין אינו צועק לשמיים- זה עשוי לתת בדיוק את המידע החשוב לאבחנה טובה יותר.

פיונה ש

New member
גם אני לא קיבלתי ציון בטובה

נדמה לי בגלל עודף לחיצות, אבל יש מספיק פרמטרים שאפשר להשוות גם בלי ציון.

למעלה