שאלה

דושה85

New member
שאלה

שלום אמרו לי שישנה חוות סוסים בראשל"צ אני לא יודעת איך קוראים לחווה וב144 אמרו לי שהיא אינה מופיעה להם ברישומים למישהו יש מושג איך קוראים לחווה? או מה מס' הטלפון שלהם?

החלטתי...

שאני אלך לשעורי נסיון באינגליש ובווסטרן ואני גם יבוא לראות את המתקדמים יותר איך הם עובדים ואת הרמות ובסוף אני יחליט זה ממש קשה כי אני מאוד אוהבת את שני סוגי הרכיבה האלו

אני אישית יותר אוהבת את הווסטרן

בגל שבווסטרן נותנים לסוס יותר חופש מאשר באינגליש. יש עוד כל מיני סיבות בגלל שבמקצים שממש דוהרים מהר בכיף כזה עם הסוס (כמו ריינינג. לא כולל טרייל קלאס) ונותנים לו חופש (קאטינג לדוגמא). גם יש יותר דברים(רינינג, קאטינג, רופינג, מכשולי שדה ונראה לי שעוד) שאפשר ללמוד (לפי מה שאני יודעת באינגליש לומדים רק קפיצות ודרסאז' אבל אני לא רוכבת אינגליש אז אני לא בטוחה במאה %). מובן שגם באינגליש יש הרבה יתרונות אבל אני מעדיפה את הווסטרן. זאת דעתי האישית ושוב, תבחרי במה שלדעתך תהני יותר ותתחברי אליו יותר. בהצלחה. נ"ב: אחרי שתבחרי אז תכתבי מה בחרת ותספרי איך השיעורים.

סבבה!

ורגע מתי התחלת ללמוד ווסטרן!? ואת מתחרה? התחרת? תוך כמה זמן? ושאת באה לחווה את מכינה את הסוס? שמה אוכף? הכול את עושה? סורי אני פשוט סקרנית!!!!

זה בסדר להיות סקרנית ../images/Emo13.gif

התחלתי ללמוד לפני שנתיים (ובאמצע החופש זה יהיה שנתיים וחצי
). אני לא מתחרה. לא התחריתי, אבל מי יודע...אולי בעוד כמה שנים.... אבל אני רוצה הלתחרות כשאני אהיה מוכנה. אני לא מכינה את הסוס אבל בחופש אני לפעמים באה מוקדם ומכינה מידי פעם סוסים. אוכף עמדתי לשים אבל המדריכה ביקשה ממני שהיא רוצה לשים כי זה היה שמיכה וחגורה עם ידיות (לרכיבה טיפולית). אני בינתיים מטאטאה את האורווה, מסדרת ציוד, לפעמים מנקה סוסים, בחופש כשאני באה בבוקר שמה תערובת וחציר ועוזרת לנקות תאים (הרוב בחופש כי אין לי אפשרות להגיע לחווה במשך השבוע
). בסוף שיעור אני מורידה מתג ובשיעור הבא אני אשאל את המדריכה אם מותר לי לשים מתג כי בינתיים לא כל-כך הספקתי לשאול אותה כי היא כבר שמה.

בקשר לתחרויות

זה כשאת מוכנה להתחרות? ומי שגם בא לרכב הוא מכין את הסוס שהוא רוכב עליו? לא יודעת באינגליש אני יודעת שבאים ומכינים את הסוסים ומטפלים בהם ובווסטרן לא מטפלים ישר באים שהסוס מוכן? איפה את לומדת?

fliperit

New member
זה תלוי באיזה חווה

בחווה שלי מאוד משתדלים לחנך ילדים לבוא מוקדם ולדאוג לסוס שלהם. אני חושבת שזה תורם המון.

fliperit

New member
רוכבים במושבה

אחלה חווה...אווירה מדהימה, מדריכות מעולות והבעלים ממש נחמדים

fliperit

New member
בעיי חבל על הכסף

אני לא הייתי משלמת 80 שקל לשיעור, כשכל פעם אני צריכה לאכף לי את הסוס במסגרת ה-45 דקות.

daniel1235

New member
חחחחח

נראה לך שאני עושה את זה? עשיתי את זה לפני 5-6 שנים אבל עכשיו לא

lereran

New member
לא דווקא

למשל אצלנו- חוות אמיר בי-ם אני באה בערף שעה וחצי לפני ומטפלת ומכינה תסוס ממש לבד-- יענו מברישה ומנקה משצריך ושמה אוכף (ושאת מטפלת בסוס אז יש לך יותצר זמן אליו) ורסן ועולה -הכל לבד... וזה כייף -וגם באינגליש נותנים חופשיות וגם בסוף הרכיבה מנקים תסוס ואם צריך אז מיםםםםםםם אמבטיה.. ולתא אלא אם כן רוצים להבריש שוב... (סתם אני אומרת ששווה לבוא מוקדם הרבה לפני השיעור)

ואם לא באתי לשעור לפני באתי

בזמן אז הסוס כבר מוכן? למרות שאני מאוד רוצה לטפל בו בעצמי ונגיד באתי שעה וחצי לפני השעור יתנו לי לטפל בו?

fliperit

New member
תלוי באיזה חווה

תלוי באיזה יום, תלוי אם הסוס עבד לפני זה, תלוי בהרבה דברים. עקרונית, אם אני מדריכה, אני דואגת שהתלמידים יכינו לפחות את חלק מהסוסים (וזה לא מעצלנות)

למעלה