שאלה :]

שאלה :]

שמעתי אפשר גם בישראל להוציא רישיון כאשר אביך או אמך בעלי ניסיון בנהיגה (לא יודעת בדיוק כמה שנים ניסיון צריך) יוכלו ללמד אותך ברכב שהושם בו גם בצד שליד הנהג דוושות... האם זה נכון?

lsd500

New member
כן. זה נכון

אפשר שאב מנוסה (עם מספר שנים שקבועים בחוק) ילמד את בנו נהיגה, כל עוד הבן בגיל המתאים והאב לא מחזיק בעבירות תנועה ב-4 שנים האחרונות או משהו כזה. בנוסף, הרכב לימוד צריך לעמוד בתנאים כדי שיוכלו ללמוג בו נהיגה, חלק מהתנאים זה דוושות נוספות. זה יקר מאוד כל תהליך קבלת האישורים וטסטים על האוטו. אפשר להוציא 10 רשיונות עם הכסף הזה.

8-AN

New member
כן זה..

וצריך לעשות איזה קורס מזורז(שכמובן לא מכשיר אותו להוראת נהיגה בתור מקצוע)

אז זה לא

פשוט לשים באוטו את הדוושות בצד שליד הנהג (וזה עולה 800 שקל) וזהו? כי ככה אני הבנתי..

Marble Arch

New member
זה נשמע לך הגיוני??

ואגב, התקנת דוושות נוספות תעלה יותר מ800 שקל, לכיוון ה2000 אאל"ט.

lsd500

New member
600 ש"ח לכל דוושה. המוטות שמחברים

בין הדוושות האמיתיות לשל המורה עולות 1000 ש"ח. סה"כ 2800 ש"ח.

lsd500

New member
ועוד משהו.... צריך גם רישיון לזה

ממשרד התחבורה... בערך 2000 ש"ח רק הרישיון להתקנה.

samata

New member
זה אולי קצת יקר

אבל מצד שני את לומדת נהיגה בצורה הרבה יותר טובה...תחשבי מה זה ללמוד נהיגה בכך שאת כל יום יכולה לנהוג, כל נסיעה משפחתית לנהוג ובעצם לנצל כל רגע שאבא/אמא שלך (מי מהם שהוכשר כמנוסה) יכולים לנהיגה. בעבר השיטה הזאת הייתה יחסית די נפוצה. גם אמא שלי ודודים שלי למדו ככה נהיגה אצל סבא שלי. מובן ששלושתם עברו טסט ראשון, כי לא יעזור כלום - אחרי מאות של שעות נהיגה על הכביש - קשה שלא להיות נהג טוב ובעל ביטחון עצמי בנהיגה שלך (מה שלא מגיע כמובן מאליו אחרי 28-40 שיעורי נהיגה "רגילים"). ומשהו נוסף בנוגע לכסף...נסחפת עם ה"אפשר להוציא 10 רשיונות בכסף הזה"...כמו שאמרת למעלה, הליך הפיכת הרכב למותאם ללימוד זה משהו באזור ה-4800 ש"ח (2800 התקנה + 2000 רישיון להתקנה), נוסיף לזה את הקורס שההורה צריך לעבור (לא יודע כמה הוא עולה, אבל אני מניח שלא משהו יקר בצורה מטורפת) + טסטים לרכב (ממה שהבנתי מהתגובה שלך, זה דבר שצריך לבצע בנפרד מהרשיון ללימוד)...זה מסתכם בנגיד 10,000 ש"ח (אני מאמין שהייתי בהחלט לארג' במחיר..אני מניח שהמחיר יוצא יותר זול מזה). אם יש לבנאדם 3 ילדים, בסופו של דבר ללמד אותם על הרכב שלו יוצא לו בערך כמו לשלוח את הילד למורה שיצליח להעביר את הילד טסט אחרי 35 שיעורים (וכמובן תאוריה ראשונה וכל מה שנכלל באגרות). כמובן שהמשתנה של דלק ייכנס כאן לרעה, אבל מצד שני האבא יכול לתת לילד שלו כמה שיעורי נהיגה שהוא רוצה, לשים לילד דגש כמה זמן שצריך ואיפה שצריך מבלי מגבלות כלשהן, והדבר אולי הכי חשוב - לדעת שהילד למד הכל כולל הכל ואכן יודע לנהוג. הכל עניין של סדר עדיפויות. כמו שציינתי, בנאדם עם כמה ילדים יכול להיות שמבחינה כלכלית לא ישנה לו אם הוא ילמד את הילדים שלו או לשלוח אותם למורה נהיגה טוב (כי עם מורה גרוע שיגרור אותם ל-45-50 שיעורים סתם, בסופו של דבר לימוד הנהיגה עם מורה ייצא יקר יותר), אבל הבעיה תוכל להיות אם להורה אין זמן ללמד - ואז כל ההליך של להפוך את האוטו לכשיר ללימוד נהיגה יהיה סתמי..צריך פה בעיקר רצון של ההורה ללמד את הילד נהיגה, אחרת זה לא שווה כלום.

lsd500

New member
אנחנו במדינה מתפתחת...

כיום לכל אדם יש מקצוע. סנדלר מתקן נעליים, רופא מטפל בחולים, גנן שותל שתילים, רה"מ עובד על אנשים ומורה הנהיגה קיים כדי ללמד אנשים נהיגה. אתה משלם לו, הוא מלמד אותך נהיגה, החיים הקלים ביותר, לך, למשפחתך, לרכב של אבא ולאבא. זה קצת פרמיטיבי. זה כמו שבמקום ללכת לבית ספר תיכון וללמוד עם מורים וחברים, אתה נשאר בבית ולומד עם אמא ואבא.... מה שטוב זה שאבא שלך מורה נהיגה.... ככה אתה יכול לנהוג איתו כל הזמן לכל מקום בלי שיעורים......הכי הרבה ניסיון......!

samata

New member
מה קשור למדינה מתפתחת?

אם לבנאדם יש את הכסף והרצון, מה הבעיה שהוא ילמד את הילד נהיגה? מבחינת רמת ניסיון להורה ממוצע יש ניסיון על הכביש לא פחות ממורה לנהיגה (שלא כמו הדוגמא שנתת בנוגע ללמידה בביתבמקום בבית ספר, כי אין כזה דבר הורה שיכול להכין אותך ברמה מקצועית לבגרות בכימיה, תאטרון, ספרות, מתמטיקה וכל השאר), ולכן אין אפילו ספק שאם הוא עבר הכשרה מקצועית (להלן: הקורס המזורז) אז ה-500 שעות נהיגה שהוא ייתן לילד שלו עד לטסט עדיפות פי כמה וכמה על השיעורים שתלמיד יעשה אצל מורה. דרך אגב, בארה"ב השיטה הזאת היא מה שמקובל, לא? ההבדל היחיד הוא ששם להורה אין דוושות אאל"ט...וכידוע, ארה"ב היא מדינה מאוד מיושנת
...

lsd500

New member
חבל לבזבז

הרבה דלק ולא לקבל על זה כסף. מורי נהיגה מקבלים כסף על שיעורי נהיגה, חלק מהכסף נכנס לדלק. אבא שמלמד את בנו נהיגה, מאיץ את בלאי הרכב ומבזבז המון דלק, יותר מדי הוצאות...... תתפלא...בארצות הברית יש מורי נהיגה, וכיום רוב האנשים לומדים נהיגה עם מורי נהיגה מקצועיים ולאו דווקא עם הורים, לא כמו שהיה נהוג פעם. כמו כן, תלוי באיזה מדינה את נמצאת שם, כל איזור זה תרבות אחרת.....

samata

New member
שוב

אין שום סיבה שבעולם שאם לבנאדם יש את הכסף והרצון - הוא לא ילמד את בנו נהיגה. בטח לא ברמת הלימוד שיש כיום, ויסלחו לי מורי הנהיגה שגולשים בפורום, שהיא מתחת לכל ביקורת. כיום מלמדים לעבור טסט - לא איך לנהוג. אז כן, אם רמת הלימוד חשובה לי, אין ספק שאני מעדיף ללמד את ילדיי נהיגה (וזה בהנחה שרמת הלימוד תישאר ככה גם עוד 25-30 שנה..מקווה מאוד שלא), ואני יודע שהייתי מעדיף ללמוד נהיגה עם אבא שלי בסופו של דבר ולגשת לטסט עם כל הידע והמוכנות שאפשר לקבל בתהליך של לימוד נהיגה שכזה. השאלה כאן היא האם אתה יכול לעמוד בכך כלכלית והאם יש לך רצון. אם יש לך את שני אלה, אין סיבה לא ללמד את הילד נהיגה.

רן88

New member
השיקול של מספר ילדים לא רציני...

הרי אם לאדם יש שלושה ילדים, בד"כ ההפרשים ביניהם גדולים מכמות הזמן שמחליפים מכונית בממוצע. אולי אפשר ללמד ילד אחד או שניים על אותו אוטו, אבל בילד השלישי בד"כ כבר עובר יותר מדי זמן וצריך להתקין עוד דוושות באוטו החדש. אני חושב שעדיף ללכת עם הזרם וללמוד עם מורה נהיגה. הוא מכיר את המערכת, יודע מה טסטרים בודקים, מנוסה.

Krishi

New member
אתה לא שם לב למה שהוא אומר

אם יש לך רצון ויכולת כלכלית אז למה לא? מלבד זאת, המשפט האחרון מראה בדיוק מה הבעיה כיום בשיעורי הנהיגה. מורים למדים איך לעבור טסט ולא איך לנהוג....

מתן1002

New member
לא כ''כ נכון.

רק בקטע של החניות אני מסכים איתך..(כול מורה מלמד לפי האוטו שלו ) בקשר לנהיגה אתה טועה הרי איך תעבור טסט בלי שאתה יודע לנהוג? קצת היגיון!

abcdcba

New member
זה לא מה שהוא התכוון

נהיגה זה הרבה יותר מאשר להסתדר 40 דקות בכביש עירוני וטיפה בבין עירוני.. נהיגה זה יכולת להתמודד עם מצבים שלא נתקלים אצל רוב המורים לנהיגה..

Krishi

New member
יש הבדל בין לדעת לנהוג

לרק להראות לטסטר מה שהוא צריך לראות כדי להעביר אותך יש הרבה דברים שאתה לא עובר בטסט ולא נבחן עליהם אבל המורה נהיגה עדיין צריך ללמד אותך. קח דוגמה הכי פשוטה: נהיגת לילה. מורה חייב ללמד את התלמיד נהיגה בלילה. אתה מכיר מורים שעושים את זה? יש מעט מעט מאוד. הרוב מעדיפים לסגור ת'בסטה לקראת הערב כדי לנסוע הביתה לנוח. אתה נבחן על זה בטסט? לא. אז הנה יש לך רישיון וכבר משהו שאתה לא יודע או לא מנוסה בו בכלל כמו נהיגת לילה.

למעלה