שאלה....

borbardak

New member
שאלה....

בתור מגמגמת קלה...(אפשר לומר...) החיים בשתיקה מתישים. החיים בהגנה מתמדת דורשים עירנות בלתי נגמרת... דפיקות הלב - שלא ישימו לב, שלא יגלו... אין דבר יותר נוראי מהמבטים חסרי החמלה, מהמבט ש"קלט" אותך - אתה מגמגם... יש לי שאלה, ואני מצפה לתשובה כנה - איך נכנסים לקשר זוגי עם רגש נחיתות שכזה? איך מורידים הגנה שכזו?

littlef

New member
ככה אפשר

יודעים שלכל אחד מאיתנו יש חולשות ודברים שאנחנו לא גאים בהם, וכדי להמשיך קדימה אנחנו צומחים מהחוזקות שלנו ולא מהחולשות.

borbardak

New member
לא ענית לי לשאלה....

זה ממש לא ענה לי על השאלה...... למשל למישהו שמצליח להסוות פחות או יותר את הגמגום שלו.... איך פותחים את הנושא.....? אני חושבת על להיות אמא, ומיד חושבת על איך הילדים שלי ייתביישו בי, שאמא שלהם מגמגמת.... אני יודעת שזה נשמע נורא - אבל התחושה היא באמת קשה... נכות שמלווה... אז איך בונים קשר זוגי? איך מורידים הגנה? איך נחשפים?

av100

New member
תשובה

אני עונה לך בתור נשואה ואם לכמות לא מבוטלת של ילדים כש יצאנו עם בעלי הבאתי אותו לפגישה של קבוצת תמיכה של מגמגמים משם הוא קלט אווירה והבין יותר על מה מדובר מה שמדברים עליו חפשי( אבל לא אובססיבי) הוא כבר לא משפיל במיוחד גמגום קל (וכש לא משקיעים משאבים מיותרים בהסתרה)הוא בדרך כלל עוד יותר קל בין אנשים קרובים אז כש עוברים שלב לחוץ של הכרות והתקרבות כבר נשואים ויש זוגיות טובה הגמגום לפני בן הזוג והילדים סביר מאוד שיהיה כמעט ולא מורגש הבעיה קיימת יותר כש מתרגזים,אבל אם יש זוגיות בריאה יש קבלה .ולילדים יש עוד פחות בעיה עם זה כי הם נולדים לתוך זה לפני כמה שבועות אני תרגלתי בחדרי(אני בעבר עברתי קורס של הדסה)בעלי דפק בדלת ואמר שבתינו בת שלוש אמרה שאמה שרה מאוד יפה ,הכי יפה בעולם ,פשוט כך!צתקנו על זה הרבה לילדים דבור שלי נשמע רגיל ובקשר לתרגול אני מסבירה שלאמה יש בעיה בדיבור וכדי שאני אדבר טוב אני צריכה לתרגל אני גם בזמנו מאוד! חששתי בנושא הזוגיות,בהצלחה לכולם! ושנתרגז פחות!

shoshyyy

New member
לדעתי חשוב מאוד להפריד בין

איך שאת מרגישה לבין איך שאת חושבת שאנשים אחרים ירגישו. לדוגמא את אומרת: "ילדים שלי יתביישו בי", רק את שוכחת שלילדים לא אכפת שאמא שלהם מגמגמת אלא לאמא שלהם אכפת. אני לא יכולה לענות לך ככה על רגל אחת כי אני ארגיש חוסר אחריות. אני ממליצה לך לבוא למפגשים של אמב"י שעוסקים בגמגום, התמודדות, הרצון לשינוי, ועוד נושאים שונים ומגוונים.

shuky63

New member
בניגוד לגמגום בינוני ומעלה שאני

ממליץ לחשוף בקשר זוגי ממש מההתחלה,גמגום קל כמו שאת מתארת יכול לחכות לשלבים יותר מאוחרים אבל הוא חיב להחשף.אם לא תדברי עליו בשלב כל שהוא אין לדעתי סכוי להגיע לקשר אמיתי. הנושא הזה שאני מכנה אותו המגמגם הסמוי על כבר בפורום ואני מסכים שלהתמודד איתו קשה אף יותר מאשר עם גמגום כבד.הסרטים שאת מריצה לך בראש לא יכולים לאפשר זוגיות אמיתית. אני חושב שבכל קשר מגיע השלב שמתחילים לפתוח דברים.יש כמובן את אלה שלא פותחים את הדברים כל החיים ואני בהחלט לא מקנא בחיים שלהם. אז למה לא לדבר על הגמגום במסגרת הפתיחות האלה?אני רואה קשר זוגי כנוה מדבר בתוך העולם החיצוני שבו באמת צריך לעשות רושם טוב להסתיר דברים פחות טובים.אם אין לך את המקום הזה החיים באמת יכולים להיות קשים.

borbardak

New member
תודה...

רק רציתי לשאול שאלה.... אתה לא חייב לענות... אתה נשוי? ילדים? ואם יש ילדים - איך הם מקבלים את הגמגום?

דבוריקה

New member
האם גמגום הוא תורשתי?

ברצוני לדעת עם גמגום הוא תורשתי מאחר ובעלי מגמגם וגם בתי בת ה-25 מגמגמת אשמח לקבל תשובה ויעוץ כיצד אפשר לטפל בגמגום

dudu2873

New member
נראה שכן..עם כול מגמגם מכיר מגמגם

מהמשפחה שלו..הדוד שלי מגמגם קשה..אני לפעמים בינוני לפעמים קל תלוי מה קורה באותו יום..

shuky63

New member
היום כמעט ברור למדע שגמגום הוא

תורשתי למרות שעוד לא שמו את האצבע על הגן המדויק הנושא אותו מדור לדור. התורשה לא בהכרח עוברת מדור לדור.לרוב המגמגמים שאני מכיר ויש להם ילדים,הילדים שלהם אינם מגמגמים. הטפול בגמגום מאד מגוון בשיטותיו אבל יש שני אפיקים.אפיק אחד הוא הטפול הטכני.לתרגל עם המגמגם טכניקות של הפקת דיבור שיפיקו דיבור כמה שיותר שוטף. האפיק השני לא מטפל ישירות בגמגום אלא מנסה להוריד את הלחץ מהמגמגם בעת הדיבור כך שגם אם יהיה גמגום זה יהיה גמגום זורם שלא יפריע להבין אותו וכמו כן לשנות את דפוסי החשיבה של המגמגם כך שלא ימנע מלדבר כשיש לו מה להגיד בכל מצב שהוא. ככל שהגמגום קשה יותר עולה הצורך לשלב בין שני האפיקים כדי להגיע לתוצאות

shoshyyy

New member
זו שאלה טובה .....

גם אני שאלתי את עצמי שאלה כזו בעבר - אפשר להיכנס לקשר? איך אני אתנהל בקשר ? יש כמה וכמה תשובות. את יכולה לעבוד על עצמך בקשר לרגשי נחיתות : לעשות סדנאות , להתנסות בדברים חדשים, להתמודד. ומצד שני בקשר זוגי יש שניים ויכול להיות שדווקא המע' היחסים עם הבן זוג שלך יכולה לתת לך בטחון להתמודד עם דברים אחרים.

למעלה