שאלה.

שאלה.

כתבתי את זה בפורום אחר, והפנו אותי לכאן. אולי תוכלו לעזור לי
קרה לי כבר כמה פעמים שנרדמתי וכשהתעוררתי הייתי מודעת לגמרי לעצמי וידעתי איפה אני וכל זה אבל השרירים היו משותקים לגמרי ולא יכלתי לזוז כמה שניות/דקות. תוך כדי כל זה, יש לי הרגשה שאני נחנקת ולא יכולה לעשות כלום, לא לזוז, לא לדבר או כל דבר דומה. אחרי כמה שניות בד"כ זה עובר, אבל אתמול זה קרה לי שוב, ולקח הרבה זמן עד שזה עבר, וגם זה עבר בדרך הזויה לחלוטין (צל שבא, מלטף לך את הראש, ואז אתה מתעורר, לא נשמע הזוי?). רציתי לדעת אם יש איזו שהיא הגדרה לתופעה הזאת, ואם אפשר לדעת על זה קצת יותר? רוב האנשים ששאלתי אותם על זה לא נתקלו בזה בחיים. תודה מראש.

c12chen12

New member
תשובה

מה שאת מתארת נקרא שיתוק שינה, מצב שבו הגוף משתק את עצמו כדי שהגוף לא יעשה את אותן התנועות שהוא עושה בתוך החלום, זוהי תופעה טבעית שקורה לכולם בזמן השינה. לפעמים אפשר להתעורר לתוך שיתוק שינה כמו שקרה לך ואז מגלים שאי אפשר להזיז שום חלק בגוף וכמו כן לפעמים הוא מלווה בהזויות שונות אך אין מה לפחד וצריך לזכור שהכל זה בראש שלנו. אם התעוררת לתוך שיתוק שינה אפשר פשוט לעצום עינים ולנסות לחזור לישון או שאפשר לנסות להזיז חלקים קטנים בגוף ולאט לאט להזיז עוד יותר. מקווה שעזרתי. חן

למעלה