שאלה-

tookmy

New member
שאלה-

קרקרים נטולי גלוטן- יש בכלל דבר כזה? והאם יש איזשהו סיכוי שבעולם למצוא קרקרים/עוגיות נטולי גלוטן שגם אינם חלביים? רצוי על בסיס אורז/כוסמת ולא על בסיס תירס (הבת שלי רגישה לכל הנ"ל).

יש קרקרים בלי גלוטן כל השנה

בדוכן גן שמואל מוכרים אותם בקופסאות, בשים לב שהקופסאות שלהם ושל הבייגלה דומות, למעט המדבקה. (זה של חברת אסם כמדומני). בנוסף, הייתי בחנות "שפע שוק" וראיתי גם שם , במדף המוצרים האלה של אוסם, גם את הקרקרים והבייגלה, יחד עם כל השאר, כלומר שלא מייחדים אותם למדף מבודד (למשל מוצרים דיאטטיים וכו'), ככה שלא קשה למצוא אותם.

noosh 19

New member
נראה לי, שאת הקרקרים ללא גלוטן

של אסם אפשר גם להשיג בכל סופר שמכבד את עצמו

noosh 19

New member
עוד לא ניסתי

ולא בדקתי אבל הבנתי מאחרים שהם טעימים

נצר1

New member
'לחמית' של אסם

קרקרים מלבניים די גדולים, וכל חבילה מכילה 10 חבילות נפרדות שעטופות כל אחת באריזה נפרדת וכל חבילה מכילה 10 קרקרים. אני מאד מאד אהבתי אותם כשהייתי בארץ עם חומוס, גבינה לבנה או ממרח חצילים. הם גם מאד טובים ומומלצים להכנת כדורי שוקולד לפי המתכון פה במאמרי הפורום. אני עדיין מנסה לחשוב על דרך לעשות אותם כתחליף לעוגת פתי בר שעשויה במקור משכבות עוגיות פתי בר ואינסטנט פודינג וניל....

סופסוף קנינו את הבייגלה

והוא ממש טעים! לא שמה שחסר לי זה בייגלה, אבל בכל זאת נחמד לגלות עוד משהו שיש לו טעם ומרקם נורמלי.

נטלי22

New member
קודם כל יש את הלחמיות הנ"כ כמו שכבר

כתבו לך. אני מכינה לבת שלי "כריכים" לבי"ס משתי לחמיות עם שוקולד למריחה באמצע, וזה מאוד טעים לה. אם את רוצה משהו יותר מתוק - ממליצה להסתכל באתר של החנות "GLUTENFREE" - יש להם המון סוגי עוגיות מכל הסוגים ובטח שיהיה אפשר למצוא גם סוגים שמתאימים למגבלות של בתך. אנחנו קנינו שם כבר כמה פעמים והיינו מרוצים מאוד (אנחנו אישית הגענו למחסן שלהם, כי אנחנו גרים קרוב - בפ"ת - אבל הם גם עושים משלוחים כמובן). אם את רוצה, יש לי גם מתכון לעוגת שוקולד ממש פשוטה להכנה, שהיא גם נ"ג וגם ללא חלב (על בסיס קמח תפו"א, שלא נכלל במגבלות שלך אז אני מניחה שזה בסדר). היא יוצאת מעולה, ונטרפת כבר ביום ההכנה (גם ע"י מי שלא סובל מצליאק) בלי שישאר פירור. תשלחי לי מסר אם את רוצה.

tookmy

New member
לא זקוקה למתכון כרגע, תודה

היא עוד לא אוכלת שוקולד/קקאו בגילה המופלג, המגבלות עוד לא ברורות לגמרי אנחנו בבירורים וניסויים.

נטלי22

New member
אז לספיר שלנו, שהיא בת 10 חודשים

וכרגע נמנעת מגלוטן (לפחות עד גיל שנה, לאור גילוי הצליאק אצל נופר), אני נותנת להחזיק ביד ולכרסם לחמית נ"ג, והיא ממש מתלהבת מזה.

נטלי, האם הכריכים מהלחמית לא

נשברים? אולי אוכל להציע לבן שלי כריך כזה לביה"ס. תמיד חששתי מכך שזה יישבר.

נטלי22

New member
הכריכים לא נשברים לה, בעיקר כי הם

"מודבקים" טוב ע"י ממרח השוקולד. אני מניחה שאם הייתי מורחת ממרח פחות "מדביק" אולי היתה בעייה. אני גם שמה לה את הארוחה בתוך קופסאת פלסטיק קשיחה (כמו הקופסאות של טאפרוור), והיא שומרת עליהם שלא יימעכו עד להפסקת עשר.

tookmy

New member
נטלי שאלה בקשר ללחמית הנ"ג

אפשר רשימה מה היא מכילה? הסיבה: הבת שלי רגישה להמון מוצרים, ביניהם גלוטן (לא צליאק, פשוט רגישות לגלוטן כרגע, שמקוים שתעבור). כבר ראיתי מוצרים שלא מכילים גלוטן ורציתי לתת לה אבל הכילו דברים בעייתיים אחרים. בסופר הקרוב אין, חשבתי שלפני שאני רצה לחפש בסופרים מרוחקים יותר שלפחות אדע שיש לי סיבה לחפש.

למעלה