שאלה.....

mikeyy

New member
שאלה.....

אם אני מתקרב לכיכר, אני רואה שיש מכונית בכיכר ככה שאני לא יכול לעבור. מותר לי לעמוד עם האוטו במעבר חצייה עצמו או לפניו??

Mr Fender17

New member
להתקדם בגלישה..

גם אם יש מכוניות להתקדם טיפה כל הזמן.. אם תחכה לפני המעבר חצייה אתה תמשיך לחכות שם כמה שעות טובות. נכון שצריך לתת ז. קדימה אבל בכביש צריך להיות אסרטיבי, אתה גם צריך לפעמים "לקחת" את הז. קדימה כדי להמשיך בנסיעה שלך.

mikeyy

New member
בדיוק...!

זה מה שאמרתי למלווה שלי ח.. אבל לדעתו, צריכים לפני המעבר חצייה....

Mr Fender17

New member
אצלי בדיוק ההפך.

זה לא שיש לי נהגים עבריינים במשפחה חס וחלילה חח... אבל נגיד אני נוסע בעיר, אבא שלי תמיד אומר לי להיות בנתיב אמצעי, לא לחזור לימין.. ואת האמת הוא צודק לגמרי, בנתיב ימני תמיד יש אוטובוסים, פניות וכו'.. וגם מה שאמרת בקשר לכיכר אותו דבר, נכון שבטסט אתה צריך להיות ילד טוב ירושלים אבל אחרי טסט אתה לומד לנהוג באמת ולא להתייבש שעות באיזה תמרור כי אתה צריך לתת ז. קדימה לכל אוטו ואוטו שעובר.

mikeyy

New member
../images/Emo6.gif

צודק... (היום זה היום השלישי שלי אז אני עדיין גם מתרגל לאוטו, להילוכים, לקלאץ הגבוה (ראה שרשור בעמ' הקודם). דבר נוסף!!... אני לא יודע איך מעלים את ההגה יותר גבוה, לא מצאתי שום כפתור ואף אחד מהמשפחה שלי לא יודע...מה עושים?.. אה ולגבי מראה פנורמית באמצע - יש בעיה. המראה מאוד קטנה - יחסית למראה של המורה - ורציתי לקנות מראה יותר גדולה, אבל בעבר המראה הזאת נפלה וזה שתיקן אמר שהיא מאוד כבדה אז אם אני אוסיף תמראה הפנורמית זה יפול לגמרי.. מה עושים??.. מה עושים????? חח....

Mr Fender17

New member
...

איזה הרגשה כיפית זה אחרי שאתה עובר טסט הא?.. אני זוכר כל יום התחננתי שמישהו יקח אותי לסיבוב, עכשיו אני רק מת שיגמר לי עוד חודש המלווה. לעלות הגה יותר גבוה - וואלה אין לי מושג, ניסיתי גם כי אני די גבוה וזה מעצבן עם הברכיים, פשוט הנמכתי את הכיסא.. אח שלי לא ידע איך מעלים את ההגה.. מראה פנורמית - שום דבר לא נופל אם מחזקים אותו טוב. יש לי פנורמית באוטו, אצל המורה שלי הייתה מראה רגילה.. הפנורמית זה עולם אחר, אתה רואה את הכל.. והיא ענקית ולא נופלת חח.. שמע, אתה יכול פשוט להתרגל למראה רגילה, לא כ"כ מסובך.

mikeyy

New member
צודק, אפשר להתרגל למראה הזאת

אבל...זה יותר נוח וככה למדתי מההתחלה אז למה לא להמשיך ככה... מה עושים אז שזה לא יפול? לאן צריכים לפנות?... ובנוגע לכיסא- אי אפשר באוטו הזה להנמיך אותו...

lsd500

New member
כנס.......! מייקי

לא בכל אוטו אפשר להוריד ולהעלות הגה! כנראה שגם אצלך אי אפשר. לא בכל אוטו אפשר להנמיך ולהעלות כיסא! כנראה שגם אצלך אי אפשר. אני אישית מרחיק את הכיסא עד הסוף ואת ההגה מעלה עד למעלה וזה עדיין צפוף לי.. הגובה שלי 1.94.

mikeyy

New member
שאלה נוספת -- בנושא פסי האטה

פסי האטה - מה הנזק שהם גורמים לאוטו? אבל..אם נוסעים לאט לא גורם שום נזק? תודה.

costaet

New member
בלאי מואץ למטלים ובולמי זעזויים

אם המהירות קטנה יותר אז מופעל לחץ נמוך עליהם ובכך זגרם פחות נזק (בלאי). במהירות גבוה יותר הם עובדים קשה יותר לכן הבלאי מואץ יותר.

samata

New member
לאט לא נגרם שום נזק

אבל בעת נסיעה מהירה אתה יכול לפגוע בכל מה שנמצא בתחתית האוטו.

costaet

New member
מה זה בטוח בטוח?

יש בלאי.... רק שאם עוברים לאט הוא קטן יותר. איזה נזק אתה חושב שיגרם?

wil

New member
תלוי באיזה רכב

אין מספר אבסולוטי. וגם תלוי איזה פס האטה - יש כאלו שאפשר לעבור במהירות הנסיעה הרגילה שלך בעיר, ויש כאלו שברכב משפחתי רצוי לנסוע 20-30. בעיקרון, לפס "ממוצע": רכב משפחתי רגיל - 30 קמ"ש ג'יפ - 50 קמ"ש רכב ספורט מונמך ומוקשח - 10 קמ"ש רכב ליסינג - 90 קמ"ש

למעלה