שאלה

צביקהאו

New member
שאלה

יש לי קרוב משפחה שעובד על עץ המשפחה, יש לו יותר מ-250 שמות. הוא גר בהונגריה, בודפשט. הייתי רוצה לתת לו להכנס לפורום הזה - הבעיה שהוא לא מבין עברית. (לקרוא הוא יכול...) איך אתם מציעים לי לעזור לו? תוכנות עץ משפחה וכד. אני מניח שיהיו תוכנות באנגלית (ואז חלק מהמשפחה לא יוכלו להשתמש) או בעברית ואז החלק ההונגרי לא יוכל להשתמש בכלל. אחד הדברים שמדהים אותי הוא שהמשפחה שלנו כמעט ולא נפגעה בשואה. אף על פי שיהדות הונגריה חוסלה כמעט לגמרי. תודה

לא לגמרי ירדתי לסוף דעתך...

אם כל מה שאתה רוצה זה למצוא דרך לשתף את המידע באופן דו-לשוני (ואולי רב-לשוני), הרי שיש פתרונות לכך כבר היום. לדוגמא, אתר GeneaNet מאפשר העלאת עצי משפחה עם ממשקים בשפות שונות. אם הנתונים בעץ הם באנגלית - אין לכם כל בעיה. חברת MyHeritage הלכה צעד קדימה, ותאפשר - כאשר המערכת שלהם תצא בגירסת ביטא (בעוד מס' חודשים) - בניית אתרים משפחתיים עם ממשק ועצי משפחה דו-לשוניים. אבל, אם לא הבנתי אותך נכון, ובעצם אתה רוצה שקרוב המשפחה שלך ישתמש בפורום - הרי שעליו להתאמץ ולכתוב בעברית, או להשתמש בך כ"צינור" לתקשורת בפורום... אם הוא יכול לקרוא עברית - זה מצוין מבחינתו. גם לכתוב הוא יוכל בעברית, אם ישתמש במקלדת הוירטואלית (זמינה בעת כתיבת הודעה) ואם הוא יודע לכתוב עברית... ארנון

עב

New member
לא הבנתי אך אשמח לכל תגבורת ../images/Emo97.gif

אם המשפחה היתה בבודפשט בתקופת השואה אז היה לה סיכוי טוב יותר להינצל. סבי מצד אמי נסע במקרה לבודפשט לפני פלישת הגרמנים, לבקר את אחיו ואחיותיו. מתוך 7 אחים נותרו בסוף המלחמה 5 משום שהם היו בעיר.

צביקה ה

New member
הגם שניתן לכתוב בפורום הזה באנגלית

לשאול שאלות, לספר ולהתיעץ, בסופו של דבר השפה הזו היא שפה נילמדת שניה בבתי ספר במחוזותינו. לדעתי הוא אפילו יכול לכתוב בהונגרית למשל: jó napot אבל אז אני לא בטוח כמה יענו לו....

למעלה