~~שאלה~~

EverMan

New member
~~שאלה~~

האנשים פה מדברים המון על היותם ימניים או שמאלנים ... מה המילה הזאת מייצגת עבורך ? מה את חושב שאתה מייצג בהיות שמאלני/ימני ? מדוע אתה ימני/שמאלני ? -=<הסקר מנוהל בראשות ענברובין מערכות בעם :)>=-

haddas

New member
בתור שמאלנית...לשעבר או לא...

לדעתי השמאלנים מייצגים את הצד שמאמין שאפשר להשיג שלום בכל דרך. הם מוכנים לעשות הכל, או כמעט הכל בשביל השלום, ואני כבר לא מסכימה עם הדרך הזו יותר. אני לא מוכנה לוותר על שטחים ממדינת ישראל בשביל השלום, אבל בעבר הייתי מוכנה. אז זהו... מקווה שהבנת. הדס

.המוסד

New member
הימין מייצג את הדרך היחידה לשלום

ואליו השמאל למרות הצהרויתו מתנגד לשלום, ואפשר להראות זאת בדרך פשוטה לפני זמן מה שאלתי את ענבר אם הוא היה מוכן לטנספר מרצון של ערביי ישראל והשטחים כמדיניות ישראלית בשביל לפתור את הבעייה כאן, הוא אמר שלא, מדוע? הוא ענה תשובה מגומגמת, למרות שזה יותר יעיל מכל ההסכמים שישנם אבל ימין ושמאל זה לא רק שלום וארצישראל, שם נוחל הימין ניצחון ברור(בינתיים רק בקרב המציאות הימין נוחל ניצחון, התקשורת מפריעה גם למצביעים לחבור לצד הימין) אלא גם כלכלה ומשטר, השמאל דוגל בסוציאליזים "מתון" שפוגע בכלכלת ישראל ואילו הימין אמור לתמוך(אף על פי שלא עושה זאת) בכלכלה חופשית וצימצום המעורבות של הממשלה במשק בינתיים הדרך הכלכלית השמאלנית מובילה אותנו לאבדון, כמו שאמר ענבר רובין- "מזל שהממשלה ממשיכה לתת סובסידיות למפעלים כושלים" זה רק מראה את דרך הראייה המעוותת של השמאל את הכלכלה, ורק אוסיף שגם ש@לתי(אולי זה לא היה הוא) מתנגד להפרטת חברות ציבוריות בטענה המגוחכת "אני לא רוצה שיסגרו לי את החשמל" בקיצור הימין טוב, השמאל הוא רע

שמאלני

New member
השמאל רוצים שלום !!!!

השמאלנים רוצים שלום והימנים רוצים מלחמה פשוט מאוד. אנחנו השמאלנים מוכנים לוותר למען השלום ורוצים כל כך שלום שאפילו מוכנים לוותר על ירושלים המזרחית. הימנים לא רוצים שלום רוצים רק מלחמות רוצים לעשות לפלסטינים טרנספר רוצים להפיל את משטרו של ערפאת. הם רק גורמים נזק תדמיתי בעולם. שלא לדבר על הימנים הקיצונים שהם בכלל משוגעים פאנטים כאילו הם לא חיים במציאות. הם כל הזמן חוזרים לעבר לימי התנ"ך. הלוו חבריה אנחנו בשנות האלפים {עברנו כבר אנחנו עוד מעט 2002} תתעוררו כבר מספיק להתרפק על ההיסטוריה. הימנים מנסים בכל כוחם לגרום לנו נזקים,למרות שהם חושבים שהם מועילים במשהו.

yariv~2

New member
אתם השמאלנים כל מוכנים

לוותר למן ה"שלום" עד שייבאתם לכאן טרוריסטים מתוניס, הסכמתם לחזור לקווי 67, התחלתם את הסכם אוסלו הארור שבמסגרתו נתתם נשק למחבלים ואילצתם ראש ממשלה מהימין לתת נשק גם כן, בזכות הוויתורים שלכם גם לא יהיה שום סיכוי למשא ומתן אמיתי אי פעם כי הרי את הכל כבר הסכמתם לתת ודיברתם על כך בפומבי, ולא רק זה אתם גם ממשיכים לתמוך בדרך הרת אסון שהורסת את המדינה ואוכלת אותה מפנים ולחוץ, ואחרי זה אתה עוד מעיז לכתוב שאתם מעונינים בשלום ! והימניים כולם מעוניינים במלחמה!!! למה אתה מכיר מישהו שלא רוצה שלום?? מה עם הנכדים של היטלר לא עשינו שלום? עשינו.. הימניים אמרו משהו? על מה אתה מדבר בכלל הסכסוך הישראלי פלשתיני הוא סכסוך שלעולם אבל לעולם לא יוכל להיפתר בדרכי שלום! לדעת כל מומחה\היסטוריון\ופרשן ראוי לשמו אז.. די לקשקש בקומקום! צריך להתחיל לעבוד! כי את הילדים שלי אני לא מעוניין לגדל במציאות של היום..

שמאלני

New member
yariv~2 תקרא....

תגיד לי בן אדם אתה לא חושב שאתה מקשקש במוח. "אילצתם ראש ממשלה מהימין לתת נשק גם כן". תגיד אתה לא שם לב שאתה מבלבל במוח,איך בדיוק אילצנו אותו איימנו עליו באקדח,או אולי אמרנו לו שאם אתה לא תתו להם נשק אנחנו לא נבחר בך. די לבלבל את המוח תעשה לי טובה. אתם לא רוצים שלום והנה תראה אפילו אתה כותב זאת,ועוד אתה כותב שאתה מחנך ככה את הילדים שלך. חס וחלילה אם ככה כולם יחנכו את הילדים שלהם,הדור הבא יהיה שונא ערבים ולא ירצו שלום. "אתם הבאתם טרוריסטים מתוניס". דיי לבלבל את המוח העם בחר ברבין ז"ל הוא הציע שלום. לעומת שמיר שהציע להמשיך להלחם נגד הפלסטינים. תלך לעם תבכה שהוא בחר ברבין ז"ל. זה כמו שאני יכול לטעון שבגלל ביבי יורים כעת על הישוב היהודי בחברון. אל תשכח שמאיפה שיורים על הישוב היהודי בחברון את השטח הזה נתן לפלסטינים ביבי נתניהו שחתם על הסכם וואי. כעת הדרך כמובן זה לא שלום,כל עוד יש טרור ויש פיגועים אין סיכוי שבכלל נדבר איתם על שלום. אבל אני משאיר בעתיד פתח לשלום שארגוני הטרור לא יהיו קימיים.

yariv~2

New member
השמאלנים האלה.. (מה יהיה?)

דבר ראשון לא אני לא חושב שאני מקשקש במוח (השאלה שלך היתה כה צפויה..) אני צריך הוכחות לפני שאני מאמין למשהו אז.. תביא לי הוכחות שאני מקשקש במוח (עד עכשיו הנסיון שלי בקישקוש התבטא בעיקר במחבת..) ולתשובות: 1 אילצתם אותו כן, אל תשכח שחבריך משמאל איימו עליו בתלונה לבג"ץ אם לא יקיים את ההסכמים, ואיגפתם כמה שרק יכולתם מכל הצדדים (שיהיה בטוח..) העיקר שיקיים את ההסכם.. וחוץ מיזה מי שהביאו עלינו את אסון אוסלו הם רבין, פרס, ביילין(הפודל) וכל החבר´ה הטובים.. 2 אני לא רוצה שלום? אני דווקא רוצה שלום בהחלט כשיבוא היום ותקום מדינה לפלשתינאים אני יעשה אתם שלום בהחלט אפי´ שתוף פעולה ביטחוני.. יודע מה אני מוכן למכור להם טנקים.. רק יש לי תנאי אחד המדינה הזו צריכה להיות בעבר השני של הירדן או בעבר השני של העולם, לא כאן, ולא אצלנו, 3 עובדה היא שהבאתם טירוריסטים מתוניס לא כך? על מה יש פה להתווכח זוהי בסך הכל עובדה שציינתי.. 4 אירגוני טרור ימשיכו להיות קיימים כל עוד שלא ימצא פיתרון הוגן לסכסוך והפיתרון ההוגן ביותר הוא הטרנספר! גם יקבלו מקום במדינה אחרת, גם יקבלו כסף, וגם תהיה להם הזדמנות לשפר את איכות החיים (אתה יודע היהוד מזהמים..) ו.. תתפלא לשמוע אבל יש מדינות שמסכימות לקבל את הפלסטינאים שלא היה להם עבר פלילי או ביטחוני (אם יש כאלה..) ואלה שכן היה להם?? על אלה גם אתה מסכים איתי שמותר ואף חובה לסלקם לכל הרוחות.. אז למה לשלול רעיון לפני שמבינים אותו? טוב נו.. שמאלני.. (לא להיפגע)

metal_slug

New member
די כבר עם הבולש*ט הזה

די, עליתם לשלטון, זכיתם בבחירות, יש לכם רוב בממשלה, די להתנהג כמו באופוזיציה. הדבר היחיד שהימין עשה עד עכשיו, זה או להאשים את ברק ואת רבין, או להאשים את פרס. די, הבנו אחרי הפעם העשירית, תפסיקו לדבר ולהאשים, ותתחילו לעשות

.המוסד

New member
לימין אין רוב בכנסת, לכן אי אפשר

לבצע את המדיניות, אז אולי אתה די?

אריאל1

New member
סליחה אני חושב שאתה לא מבין

לפחות חלק מהציבור הימני. אני, וכמוני אני חושב שיש ציבור שלם שמאמין שירושלים המזרחית היא לא שלנו לוותר עליו כמו שאר מדינת ישראל אני מציע לך לפתוחאם יש באפשרותך חומש עם רש"י בקטע הראשון שלו אם אתה רוצה את המקור לרעיון הזה. הארץ הזו היא שלי מכיוון שנתנו לי אותה. לא מכיוון שכבשתי אותה. הלו בן אדם מה יש לך נגד ההיסטוריה? האנשים היותר חכמים לומדים מההיסטוריה כי ההסטוריה באמת חוזרת. ומה יש לך נגד התנ"ך אתה לא מאין בה בסדר. אבל למה לזלזל במי שכן. לידעתך מבחינתנו אנחנו כבר עברנו את שנת האלפיים, אנחנו נמצאים כבר בשנות ה5000 (ליתר דיוק 5762) ואנחנו עדיין מאמינים באותו דבר. דרך אגב מבחנתי הקיום שלנו כאן הוא לא התרפקות על ההסטוריה הוא דבר חדש שנכנס אליו. המדינה לא הוקמה כגעגוע למצב לפני 2000 שנה כי תסלח לי הוא לא היה משהו.

קלימרו

New member
ובכן...

כפי שאמר מר "שמאלני"...השמאלנים מוכנים לוותר על כל עריכהם ועל כל היקר להם...ואף להקריב את אחיהם למען לא ימותו...כאמור הם בוגדים שפלים ופחדנים.

SHRIMPINION

New member
שני משורים יש לעניין של

שמאל וימין. חברתי-כלכלי. ומדיני. חברתי-כלכלי הימין הוא יותר אטום הוא קפיטליסטי. מי שלמעלה למעלה מי שלמטה. שישאר שם! והימין הוא לאומני, מה שלא ממש מאפשר שיוויון לכל. השמאל הוא יותר סוציאליסטי. שיוויון לכולם!
מבחינה מדינית זה קטע של שלום. הימין נגד החזרת שטחים והשמאל מצטייר יותר כגוש השלום. מבחינה חברתית אני רואה את עצמי כשמאלני. אני כן חושב שיש מקום לשיוויון זכויות בעולם ובטח שבישראל
. מבחינה מדינית אני לא ממש מוצא את עצמי היום.

metal_slug

New member
בחיים לא אגדיר את עצמי כשייך לאחת

הקבוצות האלה, לא ימנים, ולא שמאלנים. מצטער, אבל להשתייך לימין זה להשתייך לש"ס ול"אגודה", ולליכוד, ולהשתייך לשמאל הופך אותך אוטומטית לחבר מן המניין בחד"ש. אז תודה רבה לכם, אבל "למה לי פוליטיקה עכשיו"?

haddas

New member
אף אחד לא...

אף אחד לא משתייך באמת לאחת מהקבוצות האלה, זה מה שכולם לא מבינים. במיוחד לא במצב הזה. אולי כדאי שתשאלו את השאלה הזו אחרי שתסתיים תקופת האינתיפדה, ואז באמת נוכל לראות. אני כותבת את זה אחרי הרבה מחשבה... כולם מבולבלים, ומנסים למצוא נחמה בהשקפת העולם הכללית שלהם. ככה גם אני הייתי, ואני עדיין מאוד מבולבלת. הדס, עכשיו אני יותר מדי מבולבלת...

EverMan

New member
אני נאלץ להגיד שאני מאוכזב

אף אחד חוץ מאחד ממכם לא דיבר על החברתיות-כלכליות. האם המציאות היא רק לעשות טרנספר לערבים או לעשות הסכמי שלום? ב.המוסד ציין פה ש"גמגמתי" בנוגע לטרנספר, ואני מסוגל להגיד לך שהייתי עם הלסת על הרצפה מרוב השתהות איך מישהו בגילי מסוגל להאמין שזה ריאליסטי. אבל אני אגיד לך , אין דבר כזה טרנספר אתה לא מכיר את השטח ככל הנראה , הפלשתינאים לא יסכימו , לנו אין כסף , ואף מדינה לא תסכים לכך שמיליון וחצי פלשתינאים יעברו לשטחה, אז הרעיון שלך פשוט היה מגוכח, אך זה לא מה שאני רוצה להמשיך את הדיון הזה עכשיו. המצב המדיני זה הבעיה היחידה שלכם ?! האם כל המצב בחיים שלנו צריך "להדפק" בגלל המצב עם הפלשתינאים ? אנשים , תפתחו עיניים , אלמלא המדינה הייתה מסבסבדת מוצרים ואלמלא המדינה המדינה הייתה ממנת מפעלים , המשק היה קורס , אלמלא חברת חשמל ובזק היו בבעלות המדינה , לחצי מתושבי הארץ לא היה חשמל וטלפון. זה לא הכל, המצב החברתי , הרי הימין מאמין שמי שעשיר שישאר עשיר , זו התפיסה הימנית מאז ימי הביניים , חוסר שוויון , מי שמגיע לו --> יקבל. בתור אדם , היית מוכן להיות שווה יותר/פחות ממישהו אחר בגלל מקום הולדתך ? אנשים שאתם מדברים איתם פה מסלפים לכם את השכל. הימין לא דוגל בכלכלה חופשית , הוא תומך בכלכלה שנוחה לו , ומצידו שמעמד הפועלים ישחק שש-בש במשרד הרווחה. אז שוב , למה כל החיים שלכם סובבים סביב המישור המדיני ? הפלשתינאים כל כך חשובים לך ? אתם כל כך אוהבים אותם שבשבילם אתם בוחרים את המפלגות שלכם ? (סרקסטיות קצת אני יודע). בכל מקרה , אנשים , תתבהרו , המצב עכשיו זה לא הכל , תחשבו שנה-שנתיים-10 קדימה, המצב עכשיו לא אומר כלום , תחשבו על העתיד ! תחשבו מה הדעות האמיתיות שלכם ביחס למצע המפלגה ! -=<מישהו שחייב לרוץ לסמינר --> ענבר רובין>=-

.המוסד

New member
נו ענבר? לא השתתחררת מהשטויות

שלך? אז בשבילך אתחיל קודם בנושא הכלכלי חברתי 1) הימין כן דוגל בכלכלה חופשית ובשווין הזדמנויות, השמאל מאמין שרק הממשלה יודעת מה טוב למשק ושהאזרחים טיפשים מידי בשביל לנהל כלכלה 2)בגלל שהמדינה מסבסדת מוצרים המצב כל כך קשה, בגלל שהחשמל בידי המדינה צריכים אזרחים לשלם הון תועפות על חשמל(כשמחיר השוק לחשמל הוא מחצית! ממחירו כיום) בגלל שהמים בידי הממשלה הכינרת קורסת וישראל נמצאת במשבר המים החמור בתולדותיה, בגלל שבזק בידי המדינה נבלמת תחרות באינטרנט וישראלים משלמים על אינטרנט ואינטרנט מהיר הון תועפות במקום לשלם מחיר הגיוני ולגלוש באיזה אינטרנט שהם רוצים, כבלים-לווין-ADSL(אני למשל גולש בכבלים בחינם...) וכן רובין היקר, כן סוגרים לאנשים שלא משלמים חשבונות את החשמל ואת הטלפון, באמת חשבת שממשיכים לקבל חשמל אחרי שמפסיקים לשלם את החשבון?! ורק שאלה אחת בקשר לנושא, מאיפה המחשבה שסיבסוד מוצרים, החזקה במגזר הציבורי שעלותו 54 אחוז(!) מהתוצר המקומי לגבי הטרנספר, אז הנה התשובות שלך 1)אף מדינה לא תסכים לקלוט 4 מיליון ערבים, אף מדינה גם לא תתבקש לקלוט אותם, הם יפוזר בין מדינות העולם, בעיקר במדינות ערב, ובדרום אמריקה ואולי גם באירופה 2)זה לא עולה כל כך הרבה כסף, למעשה אנו יכולים להשתמש בכסף שאנו מבזבזים על האיתפדה ועל ההתגוננות מהרשות בשביל הטרנספר, ואגב הערבים דווקא כן מעונינים לעזוב, ואל נשכח את התעמולה שישראל תוכל להפיץ דבר שרק יגביר את קצב עזיבתם של הערבים לגבי זה שהם רוצים לעזוב, התפרסמה לפני זמן מה בעיתון הארץ כתבה על כך, לצערי הארכיון לא פועל זה מן אבל תהיה בטוח שכשהוא יתחיל לפעול אני אביא לידיך את הכתבה (קרא את הקישורים)

EverMan

New member
:\\\\

אתה מדבר לפעמים כאלה שטויות. משרד תקשורת יש בכל מדינה בעולם שעושה בדיוק אותו דבר. ואלמלא הסיבסוד המדיני היה עולה לך כיכר לחם במקום 2 שקל משהו כמו 10 ! אז בעצם מה שאתה אומר , זה : fuck the poor לא אכפת לי ממי שלא מסוגל לטפל בעצמו ... לא ? ולגבי הטרנספר , 4 מיליון יפוזרו , למה נראה לך שהם ירצו בכלל ללכת לדרום אפריקה מדינות ערב או הא ודה ? מאוד כיף להם פה ... וחבל לי מאוד שאתה מבסס את כל חייך לפי כתבה אחת שקראת ב"הארץ". תתחיל להביא כמה טיעונים חדשים ...

.המוסד

New member
כרגיל ענבר רובין התייחס בקושי

לרבע ממה שאמרתי, מה חדש? 1)על המונופולים הממשלתיים-החשמל-מים-טלפון-נמלים לא ענית, כי אין לך תשובה? 2)למיטב ידיעתי אין סיבסוד על הלחם אלא רק פיקוח 3)אני לא אומר לדפוק את העניים אני רוצה להוציא אותם מהמצב, איך אתה תוציא אותם מהמצב? תיקח עוד מיסים, ממי? תיקח מהעשירים הם יילכו, לעומת זאת אם תפרק את המיגזר הציבורי הלא יעיל ותבצע הפרטת קרקעות יהיה לך מספיק כסף בשביל להוריד מיסים ולעודד תחרות שיוצרת מקומות עבודה חדשים 4)לגבי פיזור האוכלוסייה הערבית, אנני מסתמך על עיתון השמלאני "הארץ" בשביל לדעת את הרצון של הערבים לעזוב את אש"פ, מה הם נתונים חדשים? סקרי דעת קהל? לא עושים דברים כאלו ברשות(עושים סקרים אבל לא על נושאים שכאלו) הרי שנינו יודעים ששם ברשות ישנה קבוצה של ערבים שנמצאת שם בעיקר בגלל תעמולה, אם נהפוך את גלגל התעמולה לצידנו התוצאות יהיו טובות מאוד אשמח אם תאמר לי איזה סוג של "נתון" יגרום לך להאמין שניתן לפזר את ערביי ארץ ישראל, אני מצפה לתשובתך

למעלה