שאלה

שירשיר29

New member
שאלה

אובחנתי באנדו לפני כשנה וחצי, בלפרסקופיה אובחנו אצלי מוקדים הממוקמים באיזור הדוגלס בחלל הרקטו וגינאלי, לפני כחודש התחילו דימומים וכאבים עזים, בשבוע האחרון אושפזתי באסף הרופא בשל הכאבים,הרופאים טוענים כי המוקדים נמצאים במקום שלא ניתן להגיע אליו באמצעות לפרסקופיה ועל מנת להוציא את המוקדים יש לבצע ניתוח מסובך יותר הכולל פתיחת בטן, בינתיים שחררו אותי הביתה עם משככי כאבים. האם משיהיא סבלה בעבר ממוקדים באיזור זה? האם יש למישהיא נסיון בכך?

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה שירשיר

תופעה של מוקדים במחיצה הרקטו וגינאלית היא די שכיחה, במיוחד בדרגות הגבוהות של המחלה. אכן ישנו סיכון בניתוח כזה ורק רופאים בודדים מבצעים אותו, היות וכל טעות קטנה עלולה לגרום לנזק רב. יחד עם זאת, ישנם רופאים מומחים שיכולים לצרוב את הנגעים בניתוח לפרוסקופיה ולא לפרטומיה כפי שנאמר לך. ישנה מרפאת אנדומטריוזיס יחידה בארץ בתל השומר, שם יוכלו לתת לך ייעוץ מקיף לגבי הניתוח, אך חשוב לבדוק אם הניתוח הוא באמת הכרחי, היות ולא מדובר בניתוח פשוט. מלבד זה שציידו אותך במשככי כאבים, האם ציידו אותך גם במדכאים?

שירשיר29

New member
המשך לשאלה

תודה על התגובה, בעקרון אני לוקחת גלולות רצוף מאז שאבחנו את האנדו. שקלו כעת לתת לי זריקה שתפסיק לחלוטין את המחזור לחצי שנה, אך בגלל שהכאבים רצופים וחזקים כבר 10 ימים ללא הפסקה הם שוקלים את הנתוח. אני ממש מיואשת היות ושום משכך כאבים לא עוזר, הכאבים ממש בלתי נסבלים ולא מרפים. אני סובלת כמובן מכאבים מאז קבלת המחזור אך לא ברמה כזו ולא ברצף כזה. לגבי הניתוח שאלתי כמה פעמים את הרופא המנתח והוא מתעקש שבמקום שהמוקדים נמצאים לא ניתן לצרוב בלפרסקופיה. מלבד זה היות ואני שייכת למכבי באזור השפלה לא הסכימו לתת לי הפנייה לתל השומר רק לאסף הרופא. האם אפשר לגשת לשם באופן פרטי?

ר ו מ י ה

New member
זק המקורית - עזרתך נדרשת

יש כאן מספר נשים שעברו ניתוחים כאלו ואף יותר מסובכים (ניתוחים עם סטומה), אחת מהן היא זק, שבוודאי תכנס לכאן עוד מעט ותיתן לך מידע. גם אצלי היתה התערבות כירורגית בלפרוסקופיה - מקריאת דו"ח הניתוח עולה שנלקחו ביופסיות מנגעים במחיצה הרקטו וגינאלית, אך לא ברור לי האם הם גם נצרבו. כן יכולה להעיד שאחרי הניתוח כאבי המחזור המשתקים באזור של המחיצה נעלמו כמעט לגמרי

מתייצבת לבקשתך../images/Emo151.gif

סליחה על התגובה המאוחרת אבל ראיתי את הבקשה רק עכשיו... שירשיר יקרה. דבר ראשון והכי דחוף זה לעזוב את אסף הרופא והכי בריצה שאפשר. לעשות הכל ולהגיע לתל השומר למרפאה לאנדו' לטיפול של דר' סוריאנו משם הדרך תהייה "יותר פשוטה".... כדי לעשות זאת בהקדם כדי שלא תגיעי למצב של ניתוח חירום בו פתיחת בטן היא כמעט וודאית ולא תמיד הסיפור מסתיים שם. לגבי ניתוחים מסובכים לצערי אני אחת שעברה ניתוח מורכב ומסובך וזאת בגלל......בכל אופן היו לי מוקדים הדבקויות חסימות ואפילו נקב בריאה ובגלל זה נאלצתי לעבור 4 ניתוחים מיותרים המון כאב מיותר ולא פחות עוגמת נפש בעקבות סטומה סטנט ונקזים למינהם. למזלי הגעתי לתה"ש אומנם "מאוחר" אבל קיבלתי טיפול מאוד מסור ואכפתי הרופאים הספציפים שטיפלו בי במהלך השנה הזו נתנו את כל תשומת ליבם לכך שאקבל טיפול טוב ועשו הכל בשביל להחזיר לי שוב את איכות חיי. את מוזמנת ליצור איתי קשר במסר שם אמסור לך את הטלפון שלי ואנסה לתת לך את כל מה שיש לי.

שירשיר29

New member
אני חדשה בפורום

הצגתי את עצמי בהודעה הקודמת, האמת שככל שקראתי יותר הודעות בפורום, אני קצת מיואשת, מזדהה עם הכאב ורואה שאני לא היחידה, אבל מינואשת מחוסר הפתרונות... ברב ההודעות אתן מציינות את הדגרה של האנדו', על פי מה נקבעת דרגת האנדו?

ר ו מ י ה

New member
דרגת האנדו' נקבעת בניתוח לפרוסקופיה

ע"פ כמות הנגעים, ההידבקויות ומיקומם. הדרגות הן מאחת לארבע, כאשר אחת היא הקלה ביותר וארבע החמורה ביותר. ממליצה לך להכנס גם למאמרי הפורום (בשורה הכחולה למעלה) שם תמצאי מידע רב.

snago10

New member
חשוב לציין שאין קשר בין דרגת הכאב

לדרגת האנדו'. יכול להיות שיהיה כאב עז מאוד - ודרגת האנדו' תהיה נמוכה. יכול להיות שהכאב יהיה "נסבל", אבל דרגת האנדו' תהיה גבוהה.... לאור הפרטים שמסרת, נראה לי שמדובר אצלך בדרגה גבוהה, אבל מחזיק לך אצבעות לדרגה נמוכה
. בקשר לרופא שמתעקש "שבמקום שהמוקדים נמצאים לא ניתן לצרוב בלפרסקופיה", ניתן לקבל חוות דעת שניה (ואני ממליץ בחום לשמוע לפחות שתיים), כדי לראות אולי רופא אחר חושב אחרת. מצחיק, אבל טלי התלוננה מאז הניתוח הקיסרי על כאבים איומים באיזור הבטן התחתונה. שלושה רופאים ראינו שפטרו אותה בלא כלום, אמרו שאלו כאבי החלמה ותו לא. רק הרופא הרביעי, אליו הגענו שלשום במיון בתל השומר (ד"ר ברז'נו), פתח את החתך, ניקז חלק גדול מהדם שנשאר בין הצפק לעור ובכך שיחרר את טלי מחלק גדול של הכאבים. מה לומדים מזה? שאסור לסמוך על רופא אחד... אנחנו, בוגרי האנדו', כבר הבנו את זה מזמן. שבת שלום

ברוכה הבאה שירשיר ../images/Emo140.gif

קודם כל, ניתן לבצע הסרה של מוקדים מהמחיצה הרקטוואגינאלית בלפרסקופיה בארץ בתל השומר. הסרה כזו מסובכת בשל המיקום העדין בין הנרתיק לרקטום וחשוב לבחור מנתח מיומן ביותר שיבצע זאת המומחה באנדוסקופיה ובאנדו'. המלצתי לך - לנטוש את אסף הרופא. דבר ראשון. בהנחה שאין מימצאים יוצאי דופן באגן כמו אנדומטריומות גדולות, יותר נוח לעבוד בלפרסקופיה ולא בפתיחת בטן. פני למרפאה בתל השומר ליעוץ- סביר להניח שתתחילי בדיכוי של חודשיים שלושה לפני הניתוח ואת הניתוח ת ד ר ש י לעבור רק בתל השומר. תדרשי ממכבי טופס 17 לתל השומר. דרישה הגיונית - פתיחת בטן באסף הרופא תעלה להם יותר- בלפרטומיה יש יותר מנתחים בחדר ניתוח והאישפוז נמשך לרוב יותר זמן = יותר כסף לקופה. אל תוותרי בענין ובבקשה אל תחזרי לאסף הרופא. פתיחת בטן מבוצעת היום רק במצבים בלתי נמנעים ובניתוחי חירום כי לרוב הא משאירה אחריה נזק וחורבן כמו הידבקויות שגורמות להרבה סבל מאוחר יותר. ההחלמה ארוכה יותר וההרדמה הארוכה מחלישה משמעותית את הגוף ומערכת החיסון. אין מקום לאור מה שאת מתארת לבצע פתיחת בטן. בהצלחה ותרגישי טוב

שירשיר29

New member
תודה

תודה רבה על התשובה, אני אכן אפנה לקופה ואדרוש הפנייה לתל השומר. אני פשוט כבר מואשת אחרי חודש שלם של דימומים וכבר 10 ימים עם כאבים ללא הפסקה....

למעלה