שאלה:

jazzistco

New member
שאלה:

מה רשאי לעשות שוטר לאדם שמסרב לעבור בדיקת שכרות?

Superdror

New member
אם אתה מסרב להיבדק אתה תקבל

זימון לדין בגין נהיגה בשכרות. אה כן - וק.משטרה רשאי גם להחרים לך את הרכב.

aviGODFATHER

New member
אתה בטוח בזה../images/Emo35.gif

אני זוכר שראיתי פעם באחת התכניות של חיים הכט שנהג רשאי לסרב לעבור בדיקת שכרות ועל-פי חוק השוטר לא יכול לעשות כלום.

ChilD SouL

New member
זה היה פעם...

זה קודם כל. שנית, החוקים השתנו במקצת. ושלישית, חיים הכט מפגר. יש לו קו מחשבה טוב [למנוע תאונות\הרג וכו'] אבל איך שהוא מוציא את זה לאור - זה מעפן ודפוק. אל תקשיב לו, סאנשיין.

B B A

New member
חיים הכט הוא עיתונאי

שמחפש גימקים ומנפח דברים מכלום. החוק כנאמר כבר שונה מאז, והתוכניות של חיים הכט הן לא דבר ששווה בכלל להקשיב לו.

be_roo

New member
רק תיקון קל

בעזרת הרבה דמגוגיה חיים הכט יצר אשליה כאילו התוכנית שלו הביאה לשינוי, כאשר למעשה גם הרבה לפני התוכנית שלו, נהגים שסירבו להבדק קיבלו עונשים חמורים ביותר (זכור לי ממוצע של קנס על סך 5000 ש"ח ושלילה ל-7 שנים)

ChilD SouL

New member
לא אמרתי ש...

בגלל התוכנית שלו החמירו את העונשים, אני מודעת לזה שזה היה שם קודם. ובהחלט מסכימה עם מה שאמרת.

offirla

New member
נהג שמסרב להיבדק...

מקבל זימון לבית-משפט על סירובו להיבדק. בנוסף - זימון לקצין תנועה שיחליט בדבר: פסילת רישיון הנהיגה ו- רישיון הרכב ל- 30 יום. כיום נהג שיכור הוא אחד מאלה: ------------------------------- * מסר דגימת דם או שתן והתוצאת הבדיקה גבוהה מזו שקבעו שר הבריאות ו- שר התחבורה (כיום: חמישים מיליגרם של אלכוהול במאה מיליליטר של דם). * מסר דגימת נשיפה למכשיר מדידה דיגיטאלי, והתוצאה היא מעל 254 מיקרוגרם בליטר אוויר נשוף. * אדם שסירב להיבדק / למסור דגימת דם/אויר/שתן לפי דרישת שוטר * מי ששותה משקה אלכוהלי בעת הנהיגה או בעת שהוא משמש כמלווה * מי שבדמו נמצא כי יש שרידי סמים מי שמתנהג כ- שיכור או מסומם.

skipo1

New member
מלווה ששותה אלכוהל לא נחשב למלווה!!

הוא לא נחשב לנהג שיכור כי הוא בעצם לא נהג! אבל הוא לא יחשב כמלווה!(ככה שהנהג נדפק.)

MrJacKasS

New member
מי שמתנהג כשיכור או מסומם?

יענו אם אני נוהג כמו שיכור אך בעצם אני פיכח לחלוטין אני עלול להיענש בגין נהיגה בשיכרות ?

Krishi

New member
חחח... לא...

אבל אתה תואשם בכל חוקי הנהיגה שהפרת.. או פשוט בנהיגה פראית (או במונח המשפטי - נהיגה בקלות ראש)

offirla

New member
יש טופס שאותו צריך השוטר למלא

שנקרא "טופס מאפיינים", זהו טופס שנכתב על-ידי פסיכולוגים, מומחים שונים בהתנהגות וברפואה, וכן משפטנים. השוטר מורה לנהג לבצע כל-מיני מטלות שנראות לכאורה פשוטות (כמו: הליכה על קו ישר, הבאת אבצע לחוטם האף בעיניים עצומות וכשהראש מוטה לאחור וכדומה). עוד נדרש השוטר לתאר בכללי את התנהגותו (עליזה, פראית, עצבנית) והופעותו (מרושלת, בגדים רטובים, חצי בפנים וחצי בחוץ, נעליים הפוכים ועוד) של הנהג המדובר... על-פי התרשמותו, הוא רושם כנגד הנהג זימון לבית המשפט (כאן אין סמכות פסילה מנהלתית) - ובסופו של דבר, השופט יחליט ויקבע באם הנהג יורשע או שהוא יזוכה בדין.

offirla

New member
נהג שמסרב...

וכן נהג שביצע כל עבירת תנועה אחרת, כאשר העניין נידון בבית-המשפט, רשאי השופט להטיל על הנאשם (כמעט) כל עונש שירצה, לרבות מאסר, קנס פסילה, פיצויים וכדומה... בישראל - העונשים הקבועים בחוק, הינם עונשי מינימום ולא מקסימום. בתנאים מסויימים, רשאי בית-המשפט העליון, להטיל עונשים הנמוכים מאוד-משמעותית ממה רשום בחוק. לדוגמה: על תאונת פגע-וברח ובה נפגע אדם קשה ומעלה - מחוייב בית-המשפט להורות על מאסר בפועל (לא זוכר כרגע לאיזו תקופה)... בבית-המשפט באזור ירושלים, נדון בעבר מקרה, בו גברת פגעה באיזה רועה זאת, וברחה מהמקום. לאחר כ- 1.5 ק"מ היא הגיעה לנקודת משטרה בה היו שוטרי מג"ב והיא הודיעה להם על התאונה, שהזמינו ניידת מד"א וניידת תנועה. אלא, שעד שמדא הגיעה ביחד עם השוטרים, מספר נהגים פגעו באותו רועה-צאן ולבסוף נקבע מותו. אותה נהגת הואשמה ב- פגיעה בהולך-רגל, וב- הפקרה אחרי פגיעה. בתי-משפט השונים, גזרו עליה מאסר בפועל. בערעור לעליון, נבחן המקרה מחדש, ולבסוף נגזר עליה יום 1 בכלא, שאותו ריצתה בזמן שהיתה במעצר באותו יום שבו נידון העניין בבית-המשפט העליון.

למעלה