שאלה

מירהלה2

New member
שאלה

שלום לכם, אודה על כל מידע שיעזור לי לראקת תהליך הפרידה. אנו זוג ללא ילדים והחלטנו ללכת על גישור. בינתיים היתה פגישה ראשונה ומתוכננת פגישה נוספת אחרי החג. אני מניחה שהתהליך אמור להיות מהיר. מישהו יכול לעדכן אותי במה שאמור לקרות בהמשך? ומה קורה בבית המשפט? תוך כמה זמן אנו נחשבים פרודים? תודה מראש על כל אינפורמציה/הרגעה. ערב טוב

N D R

New member
מקפיץ לרענון...

יש כאן לא מעט שעברו תהליך גישור בדרך לגירושין. מקווה שיהיו מהם שיענו לך. מוזר לי ששאלה שכזו נשארה ללא מענה בפורום הזה פרק זמן שכזה. בכל אופן מאחל לך חג שמח ורגוע

t o t a l

New member
אם NDR אומר, אז אני עושה

הרעיון בגישור הוא להגיע ביחד לסיכום מקובל המושתת על הבנת הצרכים ההדדיים ועל פשרות. אם זאת באמת המטרה של שני הצדדים, יש סיכוי טוב להצלחה. מיכוון שגירושים הוא תהליך קשה וכואב המלווה בהרבה רגשות קשים, לעיתים רגשות אלו מונעים מהצדדים באמת לרצות, סיכום הוגן והגיוני. מגשר טוב, ידע לעזור לצדדים לשים בצד את הרגשות הרעים ולהתמקד בעיקר. מיכוון שאין לכם ילדים, התהליך נראה לי קל בהרבה, שכן אתם לא צריכים לדון בסוגיות של משמורת, הסדרי ראיה וגובה המזונות. למעשה כל שעלכם לסכם, זה אופן חלוקת הרכוש. אם שניכם מעוניינים לדבוק בהוגנות: אין קל מזה. אם הגעה לסיכום, מנסחים הסכם גרושים. יתכן וניסוח ההסכם הוא חלק מהשרות המוצע ע"י המגשר ויתכן שלצורך כך יהיה צורך לשכור שרותים של עו"ד אחר. את ההסכם מגישים לאישור לבית המשפט לעינייני משפחה. בית המשפט מקיים דיון בהשתתפות הצדדים. בדיון בודק בית המשפט כי ההסכם הוא אכן על דעת שני הצדדים. [במקרה בו יש ילדים, אני מניח שבית המשפט גם מוודא שההסכם מבטיח את טובתם]. אם אין בעיות הדיון קצר וההסכם מאושר על המקום. לאחר אישור ההסכם ע"י בית המשפט, ניתן לפנות לגרושים לצורך עריכת הגט. זה הנסיון שלי.

למעלה