שאלה..

שאלה..

כשאומרים שחלק בגוף נרדם.. הכוונה לנימול כמו שיושבים על הרגל וכשקמים יש תחושת נימול או הכוונה איבוד תחושה, כמו שיתוק.. הכוונה {אני לא מצליחה להסביר את עצמי} הרדמות הגפיים לדוגמא, כתוצאה של התקף של טרשת, זה כמו שיתוק או נימול?? כשנוגעים, מרגישים? יש תחושה או לא? אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי. תודה...

במבה22

New member
גם וגם ..

לי היה התקף בו שבועיים הרגשתי כאילו על חצי גוף שלי הולכות נמלים.. והיה לי גם התקף שהתחושה הייתה פחותה..הייתי מרגישה שנוגעים בי אבל התחושה הייתה מאוד עמומה (וגם לא הרגשתי חום וקור ) . מקווה שעזרתי :)

לא הבנתי כ"כ..

אתה סובל מהתקפי חרדה או ט.נ??? כי אני יודעת שהתקף של טרשת הוא רגעי ולא מתמשך שבוע...

את חייבת להרגיע אותי, אני בהסטריה!

אני לא מבינה... אני צריכה ללכת להבדק? תסבירי לי בדיוק מה את מרגישה. כי לבת דודה שלי יש ט.נ והיא אמרה לי שבהתקף ממש משתתקים לה חלקים בגוף ולא נימול ואם נוגעים אז היא ממש לא מרגישה כי זה משותק ושאורך התקף הוא כמה שניות...

במבה22

New member
יש גם התקפים כאלה ..

אבל ההתקפים שלי לא היו שיתוק ...ולא היו רגעיים אלא נמשכו בין שבועיים לשלוש שבועות .. בטרשת לכל אחד יש התקף שונה - ויש כל כך הרבה סוגי התקפים .

תגובה

נימול זו תופעה של כביכול עודף תחושה - היות שבאופן ספונטני חשים את הרדימות ועיקצוצים . איבוד תחושה -זהו מצב של חסר בתחושה - מרגישים אז פחות או בכלל לא- מגע או דקירה וכדו'. שיתוק- הוא עניין תנועתי ולא תחושתי ומתאר אי יכולת להניע חלק מהגוף, כמו חלק מגפה, גפה שלמה או יותר..

למעלה