שאלה,

sharonhaimov

New member
עכשיו ברצינות.

לעמיר פרץ יש יכולות, אי אפשר להתעלם מכך, אבל אני לא בטוח שהוא יכול לקבל כרגע תיק חשוב, גם בגלל חוסר הכשרה מספיקה, וגם בגלל שהוא טירון פוליטי, והוא צריך ללמוד קצת על הפוליטיקה וניהול מדינה. הוא לא יכול להיות שר חוץ, כי אין לו אנגלית, ויקח לו זמן למוד אותה, בנוסף לחוסר ניסיום דיפלומטי או תואר מתאים, הוא לא יכול להיות שר הביטחון, בגלל חוסר ידע צבאי, שזה דבר חשוב מאוד כדי שראשי הביטחון לא יעבדו עליו שם. את תיק האוצר לדעתי צריך לתת לברוורמן, הגיע הזמן שמישהו מוכשר בצורה יוצאת דופן, יקבל את תיק האוצר. פרץ יכול לקחת תיקים אחרים, לא כבדים ורצינים, יקח לו זמן, הוא ילמד וישתפר.

עכשיו ברצינות.

חבל שאין שום קשר בין דבריך לבין מציאות עובדתית כלשהי. פרץ איננו "טירון פוליטי" בשום אופן. הוא ח"כ מזה שנים רבות, וראש סיעה כבר כעשר שנים. ראשות ההסתדרות איננה תפקיד פחות קשה ומורכב מתפקיד שר, ופרץ ביצע אותו למופת. נראה לי שמי שצריך "ללמוד קצת על הפוליטיקה" זה אתה. יש לי רושם שידיעותיך הפוליטיות מבוססות על "ארץ נהדרת", "משחק מכור" ותוכניות ערוץ הילדים. האנגלית של עמיר פרץ טובה מזו של ציפי לבני המיועדת לתפקיד שרת החוץ (והוא גם דובר ערבית מצויינת). ללבני אין שום נסיון דיפלומטי, כמו גם למרבית שרי החוץ לפניה. גם למשה ארנס לא היה שום "ידע בטחוני" בכניסתו לתפקידו והוא נחשב לשר בטחון טוב. בכל מקרה, אף אחד לא הצליח עדיין "לעבוד" על פרץ, ולא מעט ניסו. "יקח לו זמן, הוא ילמד וישתפר" - קצת פאתטי, הנסיון המגושם שלך להתנשא על פרץ. אני ממליץ לך, בגילך הרך, על קצת יותר צניעות וענווה.

יוֹאב

New member
ציפי לבני

אני חייב לציין, שבקיץ שעבר, הייתי נוכח באירוע הגדול של 'תגלית', ובמקומו של שרון הגיעה הגב' לבני, והפגינה אנגלית מזעזעת. לא ציינתי את זה בשום מקום, כי לא חשבתי שזה דבר ידוע, וכעת אני רואה שאתה מציין זאת גם.

sharonhaimov

New member
אז ציפי לבני לא תהיה שרת חוץ... גם

פרץ לא... פרץ הוא ביזיון לשמאל. את מי תעדיף בתור שר אוצר? נתניהו או פרץ? בתור שר חוץ, את מי תעדיף, את נתניהו או פרץ? בתור שר ביטחון, את מי תעדיף מופז או פרץ? פרץ לא מתאים לאף אחד משלושת התיקים הבכירים, כי יש אנשים הרבה הרבה יותר מוכשרים ממנו. לא ברור לי איך הקומוניסיט הקטן הגיע לשם... בטח איזה יהודי.. לא יודע אם אתה מכיר אותו, יוזף סטאלין.. היה מת עליו...

sharonhaimov

New member
אם הייתי צריך לבחור בשמאל....

הייתי מצביע מר"צ.. לפחות הם שומרים על זכיות אדם, הייתי מצביע קדימה.. הם לפחות קפיטליסטים.... אם היית לי בחירה בין חד"ש הקומוניסטית לעבודה, גם אז הייתי בוחר חד"ש! לפחות הם שואפים להגיע לשוויון.

כדאי שתניח לאנשי שמאל

לקבוע מי "בזיון לשמאל". יש לי רושם שדעתך, נו, איך לומר זאת בעדינות, איננה פאר ומופת לאובייקטיביות בלתי משוחדת. "את מי תעדיף בתור שר אוצר? נתניהו או פרץ?" - זו אמורה להיות שאלה קשה? נתניהו היה אסון בתור ראש ממשלה וקטסטרופה בתור שר אוצר. את הנזקים שהוא חולל יקח שנים רבות לתקן. פרץ, מאידך, יהיה שר אוצר מצויין. "בתור שר חוץ, את מי תעדיף, את נתניהו או פרץ?" - שוב, הייתי מעדיף אפילו גמל במקום נתניהו לכל תפקיד ציבורי. גם בתור שר חוץ פרץ עדיף בהרבה כמובן, אבל עוד יותר עדיף שפרץ יהיה שר אוצר. "בתור שר ביטחון, את מי תעדיף מופז או פרץ?" - את פרץ. אתה מתחיל להיות מעיק. כמתבקש מימני לא חכם במיוחד, סיימת את תגובתך ב"קומוניסט" וב"סטלין" ובך העדת בעיקר על עצמך.

sharonhaimov

New member
בוא נסתכל על העובדות

מבחינת כלכלת המקרו, נתניהו הוא אחד משרי האוצר הטובים שביו למדינה. עובדה. רוב המשקיעים הזרים מעדיפים את נתניהו. עובדה. רוב עשירי המדינה מעדיפים את נתניהו. עובדה. ואתה אומר שפרץ יהיה שר אוצר מצויין, יש לך אינדקציה לזה? יש לו תואר, דוקטורט בכלכלה או בתחום הקשור לעניין? האם יש לו אנגלית רהוטה שתעזור לו בתפקיד שר האוצר? למעשה כל מה שיש למפלגת העבודה שאידיאולוגיה, נכון שמבחינתי היא גרועה, אבל כל מפלגת העבודה מסתמכת על האידיאולוגיה, ולא על האיש שאמור להוביל אותה, עמיר פרץ. למה שמפלגת העבודה לא תיתן לפרו"פ ברוורמן להוביל את המפלגה, אם המטרה הייתה בכל מקרה לקבל את תיק האוצר וליישם את המידיניות, הרי ברור שקדימה הייתה מנצחת? בנוגע לתפקיד שר החוץ, שכחת כבר את ההצלחה שהייתה לנתניהו בתור שגריר ישראל באו"ם?! שכחת את ההאנגלית הרהוטה שלו, שפרץ היה רק רוצה להגיע לרמה שכזאת? לנתניהו יש ניסיום דיפלומטי מפואר, קשרים, אנגלית רהוטה, שם בינ"ל בזכות שיקום הכלכלה הישראלית. האם יש לפרץ מספיק כדי להיות שר חוץ יותר טוב מנתניהו? בנוגע לתפקיד שר הבטחון, מופז היה רמטכ"ל, שזה כבר יתרון גדול, בנוסף לכך הוא הוכיח את יכולתו בתור שר בטחון בכך שהצליח להפחית את מספר הפיגועים דרמטית, הוא בשיתוף פעולה עם כל גורמי הבטחון כמובן, אבל גם לו יש חלק בהפחתה של הטרור. יש לך אינדקציה כלשהי לכך שפרץ יהיה שר בטחון מוצלח? אני בהחלט מכבד את ניסיון הצבאי שלו, אבל מופז הוא רמטכ"ל לשעבר, הוכיח את נסיונו כבר בתיק הביטחון, אתה רוצה שר ביטחון אחר? קח את אבי דיכטר, יש גם בכירים בעבודה שמסוגלים להיות ראשי בטחון מצוינים. המסקנה המתבקשת: עם כל הכבוד לעמיר פרץ, יש מומעדים מצוינים הרבה יותר ממנו לכל שלושת התפקידים הבכירים. עכשיו אתה מבין את הביזיון? ראש מפלגת השמאל הגדולה בישראל, לא מתאים לאף אחד משלושת התפקידים החשובים! אני מצפה שתגיב על כל מה שכתבתי, ולא תגיב חלקית כמו שב"כ עושים בפורום הזה.

למעלה