שאלה.

המונשרי

New member
שאלה.

האם בחברה שבה אנו חיים ,תקשורת מקרבת עלולה להיתפש במקרים מסוימים כהפגנת חולשה? (לדוגמא בשיחה עם אנשים בעלי מזג חם/אלים).

bamik

New member
למונשרי -תקשורת מקרבת נקודת הזהב

טמון בה כל כך הרבה כח, המודל מכוון לחיבור עם עצמנו תוך הכרת הצרכים,שלנו, של האחר,ומשם הבנת הרגשות הנלווים למילויים או אי מילויים של הצרכים ,בשיחה עם אדם בעל מזג חם,החיבור הפנימי כמו עומד במבחן,אבל אם הוא שם איתן וברור טמון בו משהו תמציתי ומלא כח שמאפשר לתת אמפתיה לעצמנו או לבעל המזג החם שמולנו, שמבלי לשים נרגע בגלל הדיבור האחר. ניסיוני הנרכש בשפה החדשה המקרבת, מלמד אותי שבמקום שהתחברתי אל עצמי וידעתי לומר לעצמי את צרכי והרגשות הבאים בעקבות,האמפתיה וראיית האחר כבר נבעו מאליהם,והאנרגיות החמות מידינרגעו אט אט. אבל...זה לא קל,לפעמים יש זמן טכני ונפשי להערך, ולפעמים זה פוגש את האוטומטים שלנו לא מוכנים, חולשה- ממש לא, עוצמה ,ואיזון במידה לא מבוטלת בתיה

המונשרי

New member
אכן איזון היא מילת מפתח.

אולי בגלל שאני נמצאת בתחילת תהליך מוצאת את עצמי מחד במצבים שבהם התיקשורת זורמת וממלאת ומאידך מצבים אחרים אשר האנטרקציה עם אנשים מסויימים מדללת/ שואבת מתוכי אנרגיות -ואני מוצאת את עצמי מרוקנת אנרגטית בתום השיחה.

netad169

New member
הפגנת חולשה יכול "לייצר" ../images/Emo88.gif

רק חלש. אמפתיה, דיבור שקט, האזנה ~ יש בכך כל כך הרבה כוח ןעוצמה. אלו דברים שבאים מבפנים. מי יכול על זה?

כל מי שלא רגיש לכוח ולעוצמה הזו

כל מי שסוג כזה של דיבור משדר עבורו חולשה בסיסית.

netad169

New member
לא מסכימה

כשאני "חזקה" מבפנים ומלאת אמונה במה שאני אומרת, גם אם אדבר חלש וברוגע, לא אתפס כחלשה. מי שנתפס כחלש, הוא מי שמשדר חולשה, הוא מי שלא בטוח במה שהוא אומר. ככה רואה זאת. ככה מכירה זאת על עצמי ובסביבתי.

ברור, הרי כל אחד מאיתנו מדבר

מהניסיון הסובייקטיבי שלו. אף אחד מאיתנו לא ערך מחקר עומק מדעי לבדוק את נכונות טענותיו.

netad169

New member
אז אין ויכוח?

באסה....

בטח שיש, כלומר אם בא לך להתווכח

אבל זה ויכוח סרק, על עמדות אישיות ללא כל גיבוי חיצוני, וכך נישאר את ואני בתוך העמדות המבוצרות של שנינו. קרבה לא תיווצר. לטעמי גם עכשיו לא ממש נצליח להסכים על הכן והלא.

netad169

New member
כשאני מביאה את עצמי ואתה את עצמך

בהחלט יכול להיות שינוי בעמדות. קירבה כבר נוצרה בעצם החלפת הדעות.

לדעתי האישית כן - עלולה להיתפש

כהפגנת חולשה במקרים מסויימים. רק לא להתבלבל בין "תקשורת מקרבת עלולה להיתפש כהפגנת חולשה" לבין מה שתקשורת מקרבת היא באמת - הפגנת עוצמה אדירה. אולי כאן יש משהו רלוונטי להגיד על העניין - השם המקורי של תקשורת מקרבת הוא תקשורת לא-אלימה (nonviolent communication). המודל של מרשאל רוזנברג הומצא בהשראת מהטמה גאנדי, אבי תורת האי-אלימות, שהנהיג בהודו מלחמת עצמאות ללא כל שימוש באלימות. וממנו שאב מרטין לותר-קינג את עקרונות האי-אלימות ויישם אותם במאבק הלא-אלים של השחורים בארה"ב לעצמאות. בסרט שמתאר את חייו של גנדי, יש סיטואציה שבה מתכנסים אלפים של הודים להפגנת מחאה לא-אלימה, והבריטים טובחים בהם והורגים אותם בהמוניהם. התנגדות בלתי-אלימה ומאופקת מהסוג הזה, היתה בקלות יכולה להיתפס כהפגנת חולשה של ההודים אל מול הכוח של הבריטים החמושים. אבל דווקא בשל העמידה האיתנה של האנשים שם, האיפוק שהם הפגינו כנגד הבריטים שמולם, העוצמה של הרגע ההוא היתה מאוד גדולה. וכך גם בתקשורת מקרבת - יש אנשים שאולי עשויים לראות בה הפגנת חולשה (כי למשל בסיטואציות מסויימות אני אבחר לנסות להגיב באמפתיה כלפי אדם שצועק עליי או מאשים אותי), אבל זה רחוק מאוד מחולשה בפועל. למעשה זוהי עוצמה בלתי רגילה בעיניי, עוצמה שמשמעותה היא פעמים רבות איפוק, ניסיון להבין את הצד השני בסיטואציות מורכבות שזה לפעמים הולך נגד מנגנון אוטומטי שלנו, (שרוצה להגיב ישר), וזה קשה מאוד, לפעמים כמעט בלתי אפשרי במצבים מסויימים. מה את חושבת על התשובה שלי מונשרי?

המונשרי

New member
יעל, אני מסכימה איתך.

לא סתם שאלתי את השאלה הזו. (הסקירה אודות מקור התיקשורת הוסיפה וחידדה ). ברצוני להתייחס למשפט שכתבת:"בסיטואציות מסויימות אני אבחר לנסות להגיב באמפטיה כלפי אדם שצועק עלי ומאשים אותי". לתגובה הזו יכולות להיות כמה תוצאות ( ולכן חשוב לדעת בפני מי אנו עומדים ) - אפשרות אחת - התגובה המתונה יכולה "להוריד " אדם שטיפס על עץ גבוה בתגובתו התוקפנית- כי את משדרת שאין כאן פייט מבחינתך- ולכן אין טעם לאגרסיה מבחינתו... - תגובה נוספת שיכולה לבוא בחשבון זו תגובה של עילבון- מעין זילזול באנטליגנציה- רוצה לומר : מה הפטרוניזם הזה? מה היא מתנשאת מעלי? ישנה ציפיה מהצד השני שנענה לו באותו המטבע- וכשזה לא קורה התגובה הבאה יכולה להיות תגובה של הסלמה .

מסכימה איתך מונשרי

אמפתיה נתפסת לא תמיד כמו שהיינו רוצים שהיא תיתפס. בעיקר כשמדובר באדם שלא מורגל לקבל אמפתיה. זה לא אומר שאני אפסיק לנסות, וגם כשאני אבחר אולי בסוג אחר של תגובה - עדיין כשאני יכולה להיות אמפתית כלפיו באיזשהו אופן, יותר קל לי. ואם אני צופה שהאדם שמולי יתייחס לאמפתיה כאל התנשאות מצידי, אני יכולה להיות אמפתית כלפיו ולנסות להבין אותו גם בלי להגיד לו משהו. גם לדרך הזאת יש יתרון, כי אני פחות סובלת.

bamik

New member
יעל,זה נשמע כאילו

בכל מצב צריך לתת אמפתיה, אמנם הזכרת קודם בחירה,אבל אם משהו בצעקותיו או באגרסיביותו מרתיע, [או כל מלה אחרת שמתאימה למצב לא נחמד,]נדמה לי שחשוב מאד להיות אוטנטיים,ואם זה רגע לא מתאים לאמפתיה או לצועק או לי, נכון גם להתכנס בתוך עצמי,או במידת האיפוק הנדרשת להגיב תגובת ביניים,[במידה ויש עוד הזדמנות להגיב ] אני חושבת שיש פה נקודה שיכולה להיות חמקמקה- אמפתיה כשאני לא מתכוונת אליה עד הסוף, כי אז ,כשאני יודעת מה אני רוצה , יש קולות של מניפולציה בתיה

מסכימה וגם לא לגמרי

מסכימה - שלא בכל מצב אנחנו רוצים להיות אמפתים לאחרים. ויש מצבים שנבחר בביטוי עצמי מלא, ובלבחור באותנטיות על-פני להיות אמפתיים לצד השני. מצד שני, איכשהו בתוך התהליך האישי שלי של ללמוד ולעסוק בתקשורת מקרבת, פתאום הבחנתי בכך שבאופן כללי אני יותר אמפתית לאנשים אחרים שסביבי. בלי קשר אל מה שנעשה בצד השני, יש לי יותר יכולת להכיל את הכאב של אחרים, ולהיות אמפתית כלפיהם. אני לא יודעת איך זה קורה, ההשערה שלי היא שברגע שמתחילים לחיות במודעות מקרבת, פתאום מבינים שמאחורי הצעקות והאגרסיביות שעומדים לפניי מסתתר איזשהו צורך, ופתאום יותר קל לקבל את זה.

bamik

New member
אני מזדהה עם היכולת

להכיל יותר את הכאב של השני, אבל היה לי חשוב להגיב,בפורום, ולעצמי, כי מאד חשוב לי להיות שם באמת כשאני נותנת אמפתיה. גם אני כמוך מרגישה שמאז שהתחיל הדיבור שלי עם תקשורת מקרבת אני רואה וחשה יותר אנשים שהתקשיתי לראות, משהו נפתח , משהו התרככך משהו,ועדיין צעדים ראשונים...

דובדבן 1

New member
יש חלקים הבנויים במבנה התקשורת הבסי

הבסיסית. עוד הרבה לפני ששמעתי על הגישה שלNFC השתמשתי בכלים שלה, לפחות בחלקם, יש אנשים שבבסיס הסתכלותם על העולם רואים את האחר. ויש אחרים שהמטרה יותר חשובה להם מהאנשים סביבם. אני מזהה סגנונות תקשורת שונים כבר בגיל הרך.

דרורk

New member
לדעתי...עצם היכולת לתקשר...

מהווה הוכחה על החוזק שבך ולא להפך...אנשים שיכולים לתקשר עם כל אחד לא משנה מי הוא או מה הוא מתגלים כאנשים חזקים ובעלי יכולת השרדות טובה משל אדם שקשה לו לתקשר... לגבי תקשורת עם אנשים בעלי מזג חם...אם תדע את הגישה אליהם סביר להניח שתוכל לתקשר איתם כי אלימות לפעמים נוצרת מחוסר תקשורת נכונה...

למעלה