שאלה

omerzi

New member
שאלה

היום הכרתי לראשונה בין שני הנחשים שלי (כרכני תירס) כרגע הם ביחד באותו טרריום. כשהנקבה כל הזמן מתקרבת לזכר אז הוא עושה מן קפיצות כאלה, מה זה אומר? הוא בן 6-7 שנים והוא כבר התרבה בעבר, הנקבה בת 3-4 וזה פעם ראשונה שלה. ומה זה אומר אם הם מרימים את הזנב? זו הפעם הראשונה שלהם שהם נפגשים, בנתיים הפרדתי אותם שלא יהיו מריבות האם זה נכון, או להשאיר אותם ביחד? תודה מראש.

naja

New member
הקפיצות זה החיזור.

בד"כ כשהנקבה מרימה את הזנב זה אומר שהיא מוכנה לזיווג. בעיקרון אם אתה רוצה להרבות אותם אז רצוי להפגיש בינהם ולא להפריד אותם.... אם הם מוכנים, בד"כ ההזדווגות תתרחש מיד. אחרי ההזדווגות כדאי להוציא את הזכר ולהפגיש בינהם כל יומיים. אם אין הזדווגות או שהזכר לא מגלה עניין, תוציא אותו וחכה שהנקבה תתנשל.

omerzi

New member
שניהם התנשלו

לפני כמה ימים, באותו הזמן. חשבתי שהקפיצה זה הרחקת המין השני, אני שמח שזה הפוך :) אז מה עכשיו? איך לגרום להם להזדווג?

omerzi

New member
עוד שאלה

אני יכול להשאיר אותם לילה בלי השגחה או שזה מסוכן מדי?

naja

New member
אל תשאיר ללילה.

הבדלי הגודל בינהם יותר מידי משמעותיים. שים אותם ביחד ותעקוב אחרי ההתנהגות שלהם. מה שאתה מתאר זה חיזור ונסיון הזדווגות.

omerzi

New member
עידכון

עד עכשיו הם היו ביחד, ועכשיו אני רואה את הנקבה מסביב לגוף של הזכר, אני יודע שזה סימן לחיזור\הזדווגות אבל אני לא רואה שום התלהבות מהזכר, כמו כן הזנבות עדיין מרוחקים ולכן לא נראה ללי שהיה זיווג בזמן שלא ראיתי.

omerzi

New member
אממ

עכשיו ששמתי אותם ביחד שוב אז הזכר כל הזמן "דחף" את הנקבה בכל פעם שהיא מנסה להתקרב אליו. יש לציין שמסת הנחש בערך פי 2 ממסת הנחשה. יכול להיות שזה משנה?

omerzi

New member
אני מאוד מאוד מקווה שאתה טועה

עשיתי לכל אחד מהם בדיקת פרוב אפילו לנקבה עשיתי 3 פעמים משום שהיא צעירה ולא הזדווגה עוד בעבר. ככה שאני בטוח שהם זכר ונקבה.

omerzi

New member
חברה אני ממש אשמח לעצות

איך לגרום להם להתרבות..הם ממש הכניסו אותי לדיכאון, אני מחכה לרגע הזה הרבה מאוד זמן

למעלה