שאלה

0golan0

New member
שאלה

בס"ד יש לי שאלה לכבוד החכמים והחכמות שבפורום; לאן הכי כדאי להעביר את הכסף שאדם צריך ליתרום א. לתת לצדיק האמת שעל זה אמר הרב נחמן שהצדיק האמת זקוק לכל הון שבעולם, ב. להפצת ספרים של הרב נחמן ג. למקרים שבא אנשים צריכים לעבור ניתוחים שיש בהם סכנה לנפשם אם הם לא יעברו את הניתוח ד. לעניים הגונים או ליתרום למשהו אחר? אשמח אם תפרטו לי תודה רבה לכם תזכו לכל הברכות הטובות

תשובה

להכל.. רבי נתן זצ"ל אמר אין צדקה נחשבת כמו הדפסת ספרי רבנו הקדוש. אולם יש שיחות של רבנו שאמר שמצווה גדולה מאוד לתת לעניים וכוק ורצה שנעסוק גם בגמ"ח...

עוד

רבי נתן זצ"ל לפני פטירתו' אמר אני מצווה עליכם ליהיות חזקים בטרחא ממון רצון להדפיס ספריו הקדושים כי בהם תלויה הישועה של כל ישראל' 'ואין עני אלא מן הדעת....' אין צדקה נחשבת כמו הצדקה שנותנים לספרי רבנו...סבא זצ"ל אמר מי שיש לו איזה כסף שייתן על ספרי רבנו כי בהם תלויה הגאולה ... לדעתי לשים את הדגש על ספרי רבנו...וגם לתת לגמ"ח..עניים....הכנסת כלה וכו'

תגובה

בס"ד יש הרבה שיקולים בהלכות צדקה- הכנסת כלה, פדיון שבויים, עניי עירך, צדקה לבית הכנסת ולבית המדרש, לרב או לשליח ציבור, צרכי העיר, ועוד. הדברים לא פשוטים, וצריך מקורות הלכתיים (רב או ספר) כדי לפשוט בעיה כזו. גם כשרבי נתן אומר ש'צדקה זו עולה מן הכל', הרי זה כמו שרבנו אמר שהראש השנה שלו עולה על הכל. האם תסיק מזה שמותר לחלל שבת כדי להגיע לאומן בראש השנה? הרי בודאי לא תסביר ש"עולה מן הכל"- פירושו- כמעט הכל. ישנן הרבה מדרגות, ולא כל מה שעליון אומר שהוא עדיף להכל. דוגמא לדבר- הגמרא במגילה (טז ע"ב) אומרת שתלמוד תורה עדיף מהצלת נפשות. הלכתית הצלת נפשת דוחה תלמוד תורה. לפעמים יש דברים יותר נמוכים אבל הם יותר נדרשים, בשל היותם יסודות שעל גביהם נבנים הדברים שעולים על הכל. והריני מבקש סליחה אם פגעתי במישהו בהודעה זו.

תשובה

כמו שכתבתי למעלה... להכל !! רבי נתן זצ"ל אמר אין צדקה נחשבת כמו הדפסת ספרי רבנו הקדוש. אולם יש שיחות של רבנו שאמר שמצווה גדולה מאוד לתת לעניים וכוק ורצה שנעסוק גם בגמ"ח... בוודאי שיש לחלק לעניים,הכנסת כלה,גמ"ח וכו' אבל לדעת איפה לשים את הדגש...וזה צריך ליהיות על ספרי רבנו... בספרי רבנו תלויה הגאולה !!!

0golan0

New member
תודה רבה לכם

והלוואי שניהיה תמיד מן הנותנים ולא מן המקבלים

למעלה