שאלה

michalit6

New member
שאלה

אולי שאלו את זה כבר....אבל מאז שניכנס החוק לא ביקרתי פה....שנה... זה בקשר לחוק עם העוד 2 נוסעים חוץ ממני....עברתי טסט בדצמבר 2004 והשתחרר לי במרץ 2005. עד מתי אני צריכה להשתמש בחוק החדש? אני בת 18.5

wildgirl1

New member
תיראי

אם הרישיון הודפס לפני החוק החדש ואת או לא לקחת אותו או לא קיבלת אותו בזמן אז החוק לא תקף עליך. ואם הרישיון הודפס אחרי שיצא החוק החדש אז יש לך הגבלה של שני נוסעים עד גיל 21. אבל יש שטוענים שזה רק עד שמסתיים לך הנהג חדש (שנתייים).

michalit6

New member
אוקי

החוק נכנס ה1 לנובמבר 2004...לכן הוא תקף עלי לצערי. ביגלל זה ניכנסתי לפה כי שמעתי את 2 הטענות. ואף אחד לא יודע חשבתי אולי פה.. תודה בכל מקרה

aviGODFATHER

New member
הבהרה קטנה

כעיקרון, חוק הגבלת הנוסעים נגמר אחרי תקופת הנהג החדש (ז"א שנתיים מיום קבלת הרישיון הזמני). במידה ועברו שנתיים מקבלת הרישיון והבנאדם עדיין קטן מ-21, החוק עדיין תקף עליו עד שימלאו לו 21. ז"א שבן אדם שהוציא רישיון בגיל 17.5 יהיה מחוייב לקחת עד שני נוסעים (או יותר נוסעים עם מלווה) עד גיל 21, ולא עד גיל 19.5.

wildgirl1

New member
הגבלת הנוסעים

חלה למי שתרם מלאו 21 שנים מי שהוציא רישיון אחרי גיל 21 אין עליו הגבלת נוסעים.

aviGODFATHER

New member
לא נכון

גם מי שהוציא אחרי גיל 21 רישיון מוגבל. אחרת, למה יש בכלל אזכור למילה "שנתיים"?

aviGODFATHER

New member
וואי נראה לי שאת צודקת...

בדקתי את זה בכמה מקומות ואני רואה שזה נכון. ממש ממש לא פייר! למה לנהגים חדשים בני 22 מותר לקחת יותר מ-2 נוסעים ולנו אסור? מדינה מפגרת.

החוק עוד לא בואר..

רק בנובמבר (במידה והחוק לא יתבטל לא עלינו) נדע בוודאות מי משניכם צודק.

wildgirl1

New member
אממ

אנחנו בעיקרון התווכחנו על זה שמי שמעל גיל 21 מוציא רישיון, במשך השנתיים שבהם הוא נהג חדש, הוא טען שהוא לא יכול להסיע יותר משני אנשים אבל החוק חל רק עד גיל 21,

רן88

New member
מדינה לא מפגרת

החוק הוא דווקא די הגיוני. הוא מעצבן אותי מאוד, אבל בהסתכלות אובייקטיבית הוא כלל לא חוק מפגר. הסיבה שההגבלה מתייחסת לגיל ולא לותק בנהיגה היא שככל שאתה יותר צעיר אתה יותר מושפע מהחברים שלך (ובבקשה לא לנסות לשכנע אותי שזה לא נכון). לנושא הדיון, כרגע מדובר בתקנה (מבחינה משפטית) שתוקפה שנתיים. השנתיים האלה ייגמרו עוד שבעה חודשים בדיוק, אז יחליט שר התחבורה (מי שלא יהיה) האם לתת לתקנה תוקף של חוק קבע או לבטלה. כרגע, לא ברור האם זה עד סוף הנהג החדש או עד ההגעה לגיל 21. נכון להיום, זה לא רלוונטי לאף נהג על הכביש ויהפוך להיות רלוונטי רק ברגע שנדע אם מדובר בחוק קבע.

aviGODFATHER

New member
שאלה...

אני בקרוב עומד להוציא רישיון (ב"ה). אם בעוד 7 חודשים, יחליט שר התחבורה הבא לבטל את החוק, אני עדיין אהיה כפוף לו

kw0

New member
לא, מדובר בחוק ולא תקנה

זוהי הוראת שעה לפקודת התעבורה (=חוק, לא תקנות), ולכנסת יש הסמכות לחדש אותה, ולא לשר התחבורה (כפי שהכנסת אישרה אותה ב03/08/04). מצורפים פרטי ההצבעה מאתר הכנסת למי שזה ממש מעניין אותו
(כנראה אף אחד
)

אמרו לי שאם יש לך רישיון לקטנוע....

אז מותר לך להסיע כמה נוסעים שהאוטו מאפשר כאילו במקום 2 אז 4....

NewUser4

New member
קצת סדר לגבי התקנה הזו.

תקנה זו היא בעצם הוראת שנה שתוקפה שנתיים (החל מה1.11.2004). לא ברור האם התקנה חלה על כל נהג עד גיל 21, או שמא הוא חלה על נהג שהוא נהג חדש בתנאי שהוא לא מעל גיל 21. את התשובות נקבל כנראה בנובמבר הקרוב בתנאי שיחליטו שהוראת השעה תהפך לקבועה.

למעלה