שאלה

טוב אני אגיד לכם על מה מדובר

זה לא קשור לבלימת חירום או למקרים קיצונים כאלה, אלא לפני רמזור אדום שמאיטים או פנייה צריכים להאט ואתה נמצא בהילוך רביעי נגיד אז צריכים להוריד לשני אז אני שואל אם אפשר לעשות ברצף לשלישי ואז לשני בלי להרים את הקלאץ', או לפני רמזור אדום שאני בא בהילוך רביעי צריכים להוריד הילוכים. אז מה שהבנתי שזה כן אפשרי, אבל בזמן שיעור הנהיגה ובזמן הטסט לא מומלץ. אבל כל אחד במכונית הפרטית שלו יכול לעשות את זה.

costaet

New member
במקרה שלך אי אפשר

במיוחד לא בטסט כי זה גם לא חוקי. במקרה שאתה מתאר אתה בעצם נוסע עם קלאטץ' בפנים עד שהמהירות תרד למהירות שמתאימה להילוך שני ולנסוע עם קלאטץ' בפנים (הילוך לא משולב זה לא חוקי). אם אתה מגיע למצב שבו צריך להוריד שתי הילוכים בלי שום מקרה מיוחד ומפתיע שקרה כנראה ניהלת את הנסיע לא נכון ולא התאמת את ההילוך למהירות.

לא לא לא אני לא מדבר על בעיה

אני פשוט עצלן

בעקרון הוא כבר רואה מתי יש רמזור

אז הוא מאט לפני, מוריד מרביעי לשלישי, ממשיך לנסוע ומאט את המהירות ואז מוריד לשני. אני שונאת קלאץ'. אוטו ידני יותר מיותר מ-ג' יפית.

costaet

New member
למה ידני מיותר?

הרבה אנשים (אומנם לא הרוב) מעדיפים ידני מכל מיני סיבות (צריכת דלק, הנאה, ביצועים) וזה בכלל לא מיותר.

wil

New member
תלוי בסיטואציה, לפעמים אפשר

בטסט אני לא חושב שרצוי לעשות את זה. באופן כללי בחיים אפשר לעשות את זה לפעמים. לא נשארים עם קלאץ' לחוץ ומחכים להורדת המהירות אלא נשארים בהילוך הגבוה משולב (גם ב-40 לרביעי עדיין יש איזושהיא יכולת האצה בד"כ) ומורידים לשני כשהמהירות מתאימה לכך. זה קורה בעיקר לפני פניות או בהתקרבות לרמזור אדום והאטה, כאשר הרמזור מחליט להתחלף לירוק ואז במקום לעצור (ברביעי, כמו שלא רצוי לעשות בטסט) משלבים להילוך המתאים לנסיעה במהירות בה נמצאים (נניח שני) ונוסעים. גם אין טעם להעביר רביעי-שלישי-שני בלי להרים קלאץ' בשלישי, זה חסר טעם ולא מהווה שום יתרון על פני העברה ישירה לשני.

wil

New member
הכוונה היא שנשארים

בהילוך רביעי בדוגמה הזו ("הגבוה" - רביעי הוא הילוך יותר גבוה משני...) "משולב" - הכוונה פעיל, כלומר ללא לחיצה על הקלאץ'.

Nofale

New member
קיצר די עם החפירות

אתה יכול בתנאי שאתה במהירות המתאימה זה אומר עם עכשיו אתה ב70 הילוך 4 ופתאום דופק ברקס חמוד מגיע ל40 גג אתה יכול להוריד ל2 אבל לאט ועדיף להוריד עוד טיפה מהירות

למעלה