שאלה

שאלה

כשאני בהילוך רביעי וכשאני רוצה להוריד להילוך 2 אני יכול לשים קלאץ' ואז ללכת לשלישי ואז לשני ברציפות?

mikeyy

New member
לא נראה לי

כשרוצים להעביר מהילוך רביעי ל-2, קודם להעביר ל-3, להרים את הקלאץ' טיפה, לחכות עד שהמהירות היא בסביבות ה40 קמ"ש ואז להעביר ל-2.

Marble Arch

New member
כשהקלאץ' לחוץ האוטו בניוטרל-

משמע- אין משמעות למיקום של ידית ההילוכים.

omripley21

New member
יש לך טעות

הגלגלים מסתובבים, תיבת ההילוכים מחוברת אליהם. חוקי הפיזיקה גורמים לאוטו להמשיך לנוע במהירות (פחות או יותר) לכן שילוב של הילוך לא מתאים, פשוט לא מתאפשר, גם כשהקלאץ' דרוך. נסה בעצמך ותיווכח :)

aviGODFATHER

New member
זה נכון חלקית...

אם עצרת בהילוך רביעי אין שום סיבה שתעביר לשלישי>שני>ראשון, אתה יכול ישר לראשון. אבל באמצע הנסיעה לא מעבירים הילוכים בהפרשים, ז"א מרביעי>שלישי>שני ולא ומרביעי>שני

costaet

New member
אפשר לדלג על הילוך

לא חייבים לעבור על כולם, אפשר מרביעי לשני, בטסט זה אפשרי במקרים חריגים כמו בלימת חרום, נגיד בלמת מ60 ל30 אפשר ישר להעביר לשני.

נצל"ש היום נגמר המלווה באופן רשמי

בלבד:) תנו להתלהב... למרות שזה לא אומר שלא יהיה לי מלווה בתק' הבאה..

danihashamen

New member
מבחינת שיעורי נהיגה וטסט - לא

אבל במכונית פרטית אני מאמין שאפשר, אני עשיתי את זה מספר פעמים באוטו של אחותי.. וזה היה בסדר גמור, אעפ"י שאין לי מושג מה זה עושה לגיר, אם זה עושה לו משהו.

wil

New member
תלוי באיזו מהירות

כמה אפשרויות לדוגמא: (המספרים מתייחסים לרכב בנזין ידני ממוצע) 1. מהירות 70, הילוך רביעי, רכב נדחף לך לנתיב, בלימה חזקה עד 30 (אין זמן להעביר הילוכים) --> רצוי בהחלט לשלב הילוך שני מיד. 2. מהירות 60, הילוך רביעי, דרושה האצה חזקה (אולי לעקיפה) - אפשר לשלב שני, רק לא באלימות. גורם בלאי מסויים לסינכרונים בגיר, אבל זה התפקיד שלהם... מה לעשות. (לעשות דאבל קלאץ' עם גז ביניים, למי שיודע...) 3. מהירות 120, הילוך חמישי, דרושה האצה חזקה, אפשר לשלב רביעי. הנהג משלב בטעות שני (צריך הרבה אלימות, הידית לא תיכנס בקלות) --> סל"ד אסטרונומי (הרבה מעבר לקו האדום) --> אפשרות ממשית לנזק גדול במנוע.

yany11

New member
בקשר ל-3

כשמשלבים הילוך נמוך מידי למהירות הנסיעה והסל"ד קופץ מעל הקו האדום אין איזה מנגנון שמכבה את המנוע כדי למנוע נזק?

wil

New member
אז זהו, שלא.

יש מנתק הצתה/הזרקה, שמונע כניסה לתחום המסוכן בזמן האצה ע"י ניתוק הזרמת הדלק ו/או ההצתה וכך מניעת האצה לסל"ד גבוה מסל"ד הניתוק המתוכנת. בהעברה להילוך נמוך מדי אמנם ייכנס לפעולה המנגנון הנ"ל אבל הוא לא יעיל כי הסל"ד יעלה כאן בגלל הורדת ההילוך ולא בגלל האצה ע"י פעולת המנוע, ואין דרך למנוע זאת.

costaet

New member
אתה יכול

אבל בשביל מה? אתה יכול לשלב ישר שני וזהו. אין סיבה לעבור בשאר ההילוכים.

kfktj

New member
כן.

אבל כמובן שצריך להתאים את המהירות להילוך, אם תעביר מרביעי לשני כשאתה על 70 למשל - זה יהיה לא נעים לאוטו.

aviGODFATHER

New member
מאוד לא מומלץ באמצע נסיעה לעשות

את זה... עשית את זה בטסט >>>> נכשלת. בעצירה זה שונה, ואתה יכול להעביר גם מחמישי לראשון בלי לעבור את כל מה שבאמצע.

mikeyy

New member
בקיצור

כמו שwil אמר. אבלללל בטסט ובשיעורי הנהיגה = עדיף שלא, אלא כמו שאמרתי, ל-3 ואז כשמגיעים ל40 קמ"ש בערך רק אז ל-2. כלומר, חייבים להתאים את המהירות..

למעלה