שאלה

שאלה

אני התחלתי ללמוד נהיגה ואני שעור שלישי יש לי את הטופס הירוק חתום על ידי, על ידי הרופאת משפחה ועל ידי האופטומטריסט. עכשיו לפי המאמרים פה אני צריך ללכת למשרד הרישוי שהם יתנו לי איזה אישור כשירות רפואית או משהו? לא ממש הבנתי את זה... ואפשר לעשות את זה באותו היום של התאוריה (זה גם אותו המקום?) ועל מה אני משלם באגרה הזאת של ה113 שקל? בחינה עיונית ובחינה מעשית היה רשום, מה זאת אומרת? תודה רבה

לגבי השאלה הראשונה

אין לי מושג על מה אתה מדבר חכה/י לעוד תשובות לגבי האגרה אתה משלם אגרה למשרד הרישוי על התיאוריה ועל הטסט ראשון מטסט שני והלאה תשלם עוד אגרה למשרד הרישוי

רן88

New member
תשובה

אם חתמו לך על הטופס הירוק הרופאה והאופטימטריסט אז אתה יכול לגשת לתיאוריה. אם אני לא טועה, יש שם (במקום שבו תעשה את התיאוריה) איזו חתימה שאולי מצביעה על כשירות רפואית - אותך זה לא מעניין כי את חלקך עשית. באגרה של ה-113 (או 115, תלוי מתי שילמת) אתה משלם על תיאוריה אחת ועל הטסט שאחריה. אם תאלץ לעשות תיאוריה נוספת תשלם שוב אגרה אך גם היא תכסה רק את הטסט הראשון. מקווה שהכל מובן, בהצלחה.

לא מובן :/

אני משלם 113 שקל שזה עבור תיאוריה ראשונה וטסט ראשון זה אומר שאני לא משלם כלום יותר עבור הטסט הראשון? נגיד נכשלתי תאוריה ראשונה כמה אני משלם עבור התאוריה השניה? שוב 113 רק שהפעם כל ה113 זה עבור התאוריה (בלי טסט)?

Netanel17

New member
הבנת נכון

אתה משלם על כל תאוריה 115 ש"ח(113 ש"ח עד ה1.106) והתאוריה בה אתה עובר נכלל גם האגרה על הטסט הראשון. ועל טסט נוסף אתה משלם 115 ש"ח. בטסט הראשון אתה לא משלם אגרה על הטסט עצמו, אבל אתה עדין משלם למורה על "השכרת הרכב" לטסט שזה כלעצמו מחיר שנע בין 250-350 ש"ח (אני שילמתי 300 ש"ח) בהצלחה.

aviGODFATHER

New member
שאלה קשורה...

מה קורה אם מישהו עובר תאוריה שנייה? המדינה (או משרד הרישוי לא משנה..) חייבת לו 2 טסטים כי הוא שילם כביכול אגרה לשני טסטים, לא? אז איך זה שטסט שני עולה כסף גם לכאלה ששילמו פעמיים לתאוריה?

למעלה