שאלה

bilirok

New member
שאלה

בשל כול מיני תופעות נרולוגיות שעברו עלי וחלקן עדיין קיימות ביצעתי MRI שהיה תקין וכרגע נשללה הטרשת כולל בעיות אחרות שנשללול בבדיקות דם היה לי כשלושה עד ארבעה מיקרים בחצי שניה האחרונה שאולי יוכלו לתת כיוון למשהו אחר- זה קורה לי כשאני נרדמת לא לשנת לילה אלא לתנומה קצרה ואז אני מרגישה שאני מתעוררת אולם בפועל אני לא מצליחה לפתוח את העניים או לזוז זו הרגשה ממש מלחיצה ואז הלב שלי דופק במהרה ועדיין אני כביכול התעוררתי אבל ממש כמו משותקת לא יכולה לזוז ולא יכולה לפתוח עניים כאילו המוח לא מצליח לתת פקודה התהליך אורך מ"ס שניות עד דקה אני מדברת לעצמי אומרת לעצמי להירגע לנשום לאט ואז אני מצליחה להתעורר זה מצב קצר בו כאילו אני ערה ושומעת את הסביבה אבל לא מצליחה לא לזוז ולא לפתוח את העניים האם זה מתאים למחלה נרולוגית אחרת כי עדיין הסימפטומים האחרים קיימים שבנתיים נשללה מחלת הטרשת בשל MRI תקין ובדיקה גופנית תקינה אשמח לכיוון

bilirok

New member
שאלת המשך

קראתי על התופעה ונראה לי שזה מה שהיה לי מכוון שזה קורה לי רק בתנומות קצרות ושאני ממש עייפה ובסה"כ בחצי שנה - קרה כ 3 פעמים האם להניח לזה או שיש צורך להתעמק ולחקור את זה. שאלה נוספת האם הסימפטומים של הטרשת דומים למיאסטניה גרביס והאם מיאסטניה יותר שכיחה מהטרשת כיצד מאבחנים מיאסטניה?

תגובה

סימפטומי טרשת אינם דומים לאלו של מיאסטניה. מיאסטניה נדירה יותר ומאובחנת בבדיקת דם, EMG, והזרקת תוך ורידית של תכשיר שקרוי טנסילון. אם בעיית השינה חלפה - ניתן לחכות , אם תחזור נא לפנות לנוירולוג.

למעלה