שאלה !

לידר

New member
שאלה !

לאחר שגילינו כי בתנו בת ה-10 סובלת מהפרעות של קשב ורכוז ולאחר שהיא החלה לקבל ריטלין,עלה בדעתו של בעלי (בן 38) שיכול מאוד להיות שגם הוא סובל מאותה בעיה.נשמע הגיוני מאחר שהוסבר לנו שברוב המקרים הבעיה היא תורשתית. לכן,ועכשיו השאלה,כיצד ניתן לבדוק אצל אדם בוגר אם הוא אכן סובל מADD- האם צריך לפנות ישירות לנוירולוג?או שכדאי לפנות לרופאת המשפחה? אשמח לשמוע אם מישהו מבוגר החל לקחת ריטלין וכיצד זה השפיע עליו? תודה

שלום לידר וברוכה הבאה!../images/Emo39.gif

קודם כל מאוד נחמד שבאת אלינו, ברוכה הבאה וגם ברוך הבא לבעלך שהוא משתתף סמוי...
החוק בארץ אינו מאפשר למבוגר לעבור את אותו האבחון שעובר ילד כשמדובר בקופות החולים ובימים אלו אנו מגלים יחד עם משתתפים אחרים פה בפורום שבקופות חולים לאומית ומאוחדת אין פתרון לכן האפשרויות הן: במידה ואתם חברי קופת חולים כללית או מכבי - לקבל הפניה מרופא המשפחה לאבחון אצל פסיכיאטר (לפי הגבלות חוקי משרד הבריאות), או האופציה הפרטית שמורכבת מרופאים מאבחנים פרטיים (נוירולוגים למשל) וממכוני אבחון פרטיים בהם עושים אבחון מלא ומקיף. לגבי נטילת ריטאלין - באם האבחון הוכיח צורך בכך - בעלי נוטל ריטאלין, והאמירה היפה שלו היתה "זה כאילו מישהו ניגב לי סוף סוף את האדים מהמשקפיים", בפעם הראשונה בחייו הוא ישב ללמוד בצורה מסודרת ואף הוציא ציוני מצטיין. יש לנו פה גם את זוהר שיכולה לספר לך על הנושא ואם תדפדפי מעט אחורה תראי כמה דברים שהיא כתבה בנושא. נשמח לשמוע ממך שוב ומקווים שתמצאי פה פינה חמה. אפרת

לידר

New member
תודה על התשובות ועוד שאלה...

(סליחה שאני קצת נודניקית...)את ההפניה שאנו אמורים לקבל מרופאת המשפחה (אנו בכללית) לבקש לפסיכיאטר או לנוירולוג? כי מהנסיון היחידי שיש לנו (בגלל בתנו) את התהליך התחלנו אצל נוירולוג. ושאלה נוספת,האם בעלך אובחן לאחרונה (כבוגר) ואם כן,איזה תהליך של אבחון הוא עבר? תודה על סבלנות,ושוב סליחה עם אני נודניקית.... לידר

לידר - אין שום בעיה

בעלי אכן עבר אבחון כמבוגר, החוק מחייב הפניית מבוגרים דרך קופות החולים לפסיכיאטר שלא כמו ילדים לנוירולוג ופסיכולוג. תהליך האבחון הוא מספר שאלות אשר נותנות לפסיכיאטר תמונה של ההפרעה אם היא קיימת ומתבטאת אצל הנשאל. לא סיפור גדול - שיהיה בהצלחה - תעדכני אותנו. אפרת

שאלה לאפרת../images/Emo35.gif

שלום אפרת , השאלה שלי איך פסיכיאטר יכול לאבחן הפרעות קשב משאלת שאלת בלבד ומה ההבדל בין איבחון של פסיכיאטר לזה של נוירולוג?
מראש ליאור

גלדריאל שלום

האבחון של הפסיכיאטר ושל הנוירולוג הם אבחונים שאלתיים, השאלות אינן שאלות ידע כי אם שאלות המעידות על מצב פיזי, בניגוד לאבחון הפסיכולוגי והדידקטי. לגבי ההבדלים בין נוירולוג לפסיכיאטר - כל אחד אמון על תחום רפואי אחר איני יודעת מדוע החליט המחוקק להעביר את אבחון המבוגרים לתחום הפסיכיאטריה, זו שאלה מצוינת ואני אנסה לברר את העניין. אפרת

למעלה