שאלה...

שאלה...

אני מעשנת כבר 7 שנים בערך קופסה וחצי ביום. לפני יומיים הפסקתי לעשן (הייתי חולה עם כאב גרון ופשוט לא היה בא לי לעשן. עכשיו הכאב גרון עובר ואני אומרת לעצמי שאם כבר לא עישנתי יומיים זו סיבה מספיק טובה להפסיק) רציתי לשאול... תוך מה זמן מתנקה הגוף מההתמכרות הפיזית לניקוטין? זאת אומרת , תוך כמה זמן הקטע של להחזיק את עצמי שלא לעשן יהפוך לקל יותר? ולמי שיש עיצות...טיפים...או כל דבר שעוזר אני אשמח. המון תודה מראש!

בהחלט הזדמנות טובה

תשתי הרבה ,המון ירקות ,תנשמי אויר במקום לעשןותהני מכל רגע שאת בדרך להיות נקיה מסגריות. בענין הזמן זה מאד אישי ,יש כאלה שקשה להם בהתחלה ואח"כ קל להם ולהיפך .הימים הראשונים הם קריטיים במידה ולא עישנת זה אומר שאת רצינית בענין. בהצלחה דרור.

התכוונתי דווקא לקטע פיזי

אני יודעתש יש תקופת זמן מסויימת שלוקח לגוף להתנקות מהניקוטין... רציתי לדעת כמה זמן זה לוקח... אני יודעת שרוב ההתמכרות היא נפשית... אבל ברגע שהצורך הפיזי יעלם זה יהיה לפחות קצת יותר פשוט...

mixyboy

New member
שאלה לדרור ../images/Emo35.gif

דרור! זה נפלא שההתנקות מהניקוטין לוקחת כשבועיים. אני מרגישה בהחלט שינוי אחרי שלושה שבועות מאשר בשבועיים הראשונים. מאוד רוצה לדעת - מתי ההתמכרות הפסיכולוגית עוברת????? חודשים? חצי שנה? שנים??? מתה לא לחשוב יותר על סיגריות ועל עישון. שבת טובה ונפלאה ומלאת שמש לכולם ולדרור.

mixyboy

New member
דרור, בבקשה ../images/Emo92.gif

דרור! בבקשה, מחכה לתשובה..... חשוב לי מאוד.

ההתמכרות ההתנהגותית

היא המכשול היותר מאתגר לכל מעשן/ת.היא דורשת ממך להיות ממוקד מטרה ולא לאפשר להרגל להתקיים עוד . קשה למדוד אותה במושגים של זמן כיוון שהיא מוטמעת בתוכינו ובעצם אנו צריכים פשוט לזכור לסלוד מהסיגריה ובכך לא לעורר את ההרגל המגונה .סטטיסטית החצי שנה הראשונה נחשבת לקשה אבל זה לא אומר שלאחר מכן אין נפילות. לדעתי צריך לקחת בחשבון שמדובר בהתמודדות לאורך זמן אבל על ציר דעיכה כאשר מדי פעם יש עליות וירידות ותמיד לפרגן לעצמנו על כל יום שעובר ושאנחנו נקיים מהגועל נפש הזה .בהצלחה ושבוע נפלא דרור.

mixyboy

New member
תודה רבה!!! ../images/Emo13.gif

בוקר טוב דרור! המון המון תודה על ההסבר הממצה חג פורים שמח!

למעלה