שאלה

salingre

New member
פיתון עצים ירוק

צעיר בארץ עולה בסביבות ה2500-3000 ש"ח

Itamar Levy12

New member
לדעתי

גם 3.5-4 אלף יהיה סביר במקרה ויהיו פריטים ילידי הארץ העונה.

naja

New member
לא סביר בעליל.

אני לא רואה שום סיבה שהם ימכרו במחירים כאלה, אם ילידי שבי מיובאים נמכרים ב2500-3000 ש"ח וזה כולל את הקושי הרב לייבא אותם ואת העלויות הגבוהות שלהם. המחיר שנקבת מתאים לפרטים בוגרים שנמצאים בארץ מספר שנים.

Itamar Levy12

New member
אבל איפה

נאמר שהפרטים שמגיעים לארץ הם ילידי שבי? רובם הגדול הם WC שהרבה מתים במשלוחים/אחרי כמה חודשים. בכלל כל הנושא של מסמכים המאים שהחיה ילידית שבי לא מגיעים ללקוחות בארץ מידי הסוחרים(רפי/שמעון) ככה שאני מתייחס לפיתוני עצים בארץ כעל W.C .

naja

New member
הרוב הם W.C

אבל לפחות לגבי השניים שהגיעו לפני כשנתיים לבית החיות, אני די בטוח שמדובר בילידיי שבי, ובזמנו רצו עליהם 5000 ש"ח לזוג.(ולמרות זאת,אף אחד לא מיהר לרכוש אותם). ודרך אגב, גם את ילידי השבי לא פשוט לגדל ולא תמיד מצליחים איתם.

yair lotan

New member
נכון

גם ילידי שבי הם לא מתכון להצלחה בטוחה. ( אחד מאלה שהגיעו לבית החיות לפני שנתיים כבר לא בחיים ). ובכלל, הייתי חושב טוב טוב לפני שהייתי קונה GT בייבי, גם אם הוא יליד שבי. לדעתי ב GT עדיף לקנות ( לא שיש... ) כאלו בני שנה פלוס.

OREAL1111

New member
אני לא חושב..

שהמחיר הוא העיניין הרציני בסיפור אלה הפחד שלא מדובר בנחשים ילידי שבי! אני חושב שעם הבטחה לנחשים בריאים,ואו מיסמכים להוכחה שמדובר בנחש יליד שבי,המחיר יהייה טיפה פחות קובע! אני חושב שהרבה אנשים היו מעוניינים בנחשים הללו וויתרו עליהם מפחד שמדובר בנחשים ילידי טבע,מה אתם חושבים?

Itamar Levy12

New member
הנושא

האמיתי הוא אחוזי ההישרדות של נחשים ילידי טבע,כלומר לא היית רוצה לשים 2.5 K ולקבל נחש שלא אוכל מלא טפילים וכל הזמן הקצר אצך הוא רק גסס. כמובן שזה שהנחש הוא W.C לא מחייב שהוא לא יגיע לבגרות רק אומר שבהתחלה הטיפול בו צריך ליהיות טוב והוא קשה יותר(עקב סטרס/טפילים רבים שיש בנחש שבעקבות הלחץ משפיעים עליו יותר וכו') אם הנחש בן שנה+ והוא יליד טבע הסיכויים שלו למות הם כמו של כל נחש אחר באוסף שעלול למות מסיבות כאלה ואחרות.

yair lotan

New member
צריך להבדיל בין כמה דברים

שעלו פה. א. המחיר, לדעתי קצת קשה לקבוע מחיר שכן זהו נחש נדיר יחסית בארץ ומידי פעם ישנם פרטים למכירה ומחירם משתנה ונקבע לפי פרמטרים שונים ( מקור, מופע, גיל, WC/CB , מס' שנים בארץ, נכונות המוכר להתפשר ולמכור וכו' ) לכן לדעתי טווח המחירים ינוע בין 2500 - 5000 . ב. WC לעומת CB . אין ספק שבכל קניה של נחש עדיף CB על WC . אבל, לדעתי כשמדובר ב GT חשוב יותר גיל הנחש, ( לא הייתי שש לקנות בייבי, גם אם הוא יליד שבי) ומס' השנים שהוא בארץ.

OREAL1111

New member
מה ניסית להבהיר?

כל מה שהזכרת אפשר להגיד בדרך כלל במילה אחת פשוטה " W.C " ארי כמובן שקנייה של נחש WC כרוכה בסטרס,טפילים ומחלות שונות וזה מה שבעצם היתכוונתי. דעתי הייתה שאנשים היו מוכנים טיפה יותר להשקיע כסף על נחש שהיו יודעים בברור שהוא יליד שבי,נחש בריא ושבאמת רק הגידול עצמו יכול ליגרום למוות. אבל כניראה שטעיתי לפי מה שיאיר ואסף אמרו.

yair lotan

New member
שב- GT

הייתי מעדיף לקנות פרט בוגר WC שהיה בארץ מס' שנים מאשר בייבי CB . ( וזה גם מה שעשיתי....)

Itamar Levy12

New member
הזה מה שניסיתי להבהיר

שזה שהנחש הוא WC לא מחייב ב100% שהנחש פגום,כמובן שזה לא לטובה אבל לדוגמה הבואה עצים של לימור מאילת כבר שנים שהוא אצלו ואוכל והוא יליד טבע. ובניגוד נחש שהוא CB יכול למות כבייבי/כבוגר אולי לא באותה מידת סיכון אבל זה קיים כמו בכל דבר חי. לא נראה לי שטעית,לרוב אנשים מעדיפים לקנות נחש יליד שבי פשוט במקרה הספציפי העמידות של הנחש גם כיליד שבי היא לא גבוהה ולכן אנשים מעדיפים למדוד גם לפי גיל הנחש. ומה שאסף נראה לי אמר,שבגלל אחוזי ההישרדות של הנחש גם אם הוא יליד שבי המחירים שאמרתי הם גבוהים מידי. נ.ב W.C זה ראשי תיבות ולא מילה

אילון פ

New member
אם אתה מדבר על כך שהוא לא

הוסיף נקודה בין שתי האותיות - באנגלית ראשי תיבות כותבים באותיות גדולות ללא נקודות.

OREAL1111

New member
למה אתה ממשיך להגיד את אותו הדבר?

"כל מה שהזכרת אפשר להגיד בדרך כלל במילה אחת פשוטה " W.C "- "שזה שהנחש הוא WC לא מחייב ב100% שהנחש פגום"-תשים לב שהוספית -בדרך כלל. "ולכן אנשים מעדיפים למדוד גם לפי גיל הנחש."-איפה בידיוק נגדתי את זה ? "לרוב אנשים מעדיפים לקנות נחש יליד שבי פשוט במקרה הספציפי העמידות של הנחש גם כיליד שבי היא לא גבוהה ולכן אנשים מעדיפים למדוד גם לפי גיל הנחש. "-איך אתה יכול להגיד את זה בזמן שכמו שאסף אמר כניראה מדובר בנחש יליד שבי,והנחש כבר שנתיים שם ( " אנשים מעדיפים למדוד גם לפי גיל הנחש.") W.C" זה ראשי תיבות ולא מילה "-דיי איפה קראת על זה ? אגב הסימן של הקריצה רק מוסיף להיתנסות.

naja

New member
אני חושב שזה רק המחיר.

הזוג שהגיע לבית החיות מאירופה היה קרוב לודאי יליד שבי וגם נראה טוב ואכל בלי בעיות(ואחד מהם שורד בבית החיות כבר שנתיים) ועדיין אף אחד לא קנה אותם גם כשהם הוצעו למכירה במחיר נורמלי לנחש מהסוג הזה. אין לי ספק שהפרמטר המכריע כאן זה המחיר ולא המוצא של הנחש. אם הקונים בארץ היו חוששים לקנות נחשים שהגיעו מהטבע, אני מכיר לפחות עסק אחד בארץ שהיה פושט את הרגל......

למעלה