שאלה

גדי40

New member
שאלה

לא יודע איך לשאול ולא רוצה לפגוע או להכליל אבל כבר שנים שאני נתקל וגם שומע המון מיקרים של "תופעת האישה הישראלית" מדובר על נשים שלא זוכות למזונות או זוכות לסכום מזערי וחיות משכר מינימום, אבל הן חייבות לחיות ברמה גבוהה ( או לפחות ברמה בסיסית)... ביגוד/הנעלה/בילויים/ הוצאות שוטפות בלי צמצומים, התכחשות למצב הכלכלי הקשה ...עד שהופ נחסם החשבון ואין כסף אפילו לקנות גרביים לילדים ואז פתאום אתה רואה אישה בדעכאון /מוטרדת וכו, השאלה שלי היא כזו : בטוח גם פה יש לא מעט נשים במצב הנ"ל , אולי כדאי להקים צעקה ציבורית? זה יכול להתחיל באינטרנט אשמח לתגובות

והשאלה הנישאלת

במקרה הראשון: שיש נשים ששכרן המנימום ואין להם מזונות או רק קצת..והן חיות ברמה גבוה..זו בעייה שלהן. שירדו ברמה. ויש המון דרכים לרדת ברמה.. במקרה השני: שחיות ממשכר מנימום בלי מזונות -ואינן חיות לפי מה שאין.. (הווה אמר לא מבזבזות ברמת חיים גבוהה)-איך היית מציע להתחיל?

Rinattt

New member
אההההההההההההה הנה צעקתי ../images/Emo9.gif

אני כשיש קונה כשאין לא קונה, לא נכנסת לכיס של אחרות, כל אחת מספיק בוגרת לגדל ילדים, לפרנס משפחה, לעשות חושבים. בקיצור, לא צועקת בשביל אף אחת.

כיוון שהייתי בדיוק היכן...שאתה מתאר

רוצה לומר לך שבאופן אישי... המינימום פשוט לא ניקלט בהתחלה... עדיין יש כרטיסי אשראי... יש חסכונות... הולכים לביזבוזים רגיל כאילו כלום לא השתנה ואולי להפך... משקיעים יותר מראה חיצוני, שיער... בגדים... הנעלה...סופי שבוע.. הצגות... סרטים... ממשיכים לשלם על הכל רגיל.... כי זה פשוט לא ניקלט שמשהו משתנה... ריח החופש - נותן את החשק לבזבז יותר... יכולה להעיד על עצמי שבכלל לא הבנתי איך אני נכנסת לחריגה וגרוע מזה... שאני נאלצת להשתמש בחסכונות... עד למצב שלא נישאר כלום... וכבר לא מאפשרים לך אשראי... וקודם היה לי אשראי במסגרת של 25,000 שלזכותו של הגרוש שלי מעולם לא חרג אפילו מתחת ל0000 ולקח לי פחות משנה לשלש את החריגה... עד שקראו לי לבנק ואמרו לי שעדיף שאבטל לבד את כרטיסי האשראי - לפני שהם יבטלו... אז נפל לי האסימון... שעם משכורת המינימום שלי ומלחמה על מזונות... אוכל לא יהיה לי... למדתי על בשרי לעבוד עם מזומן בלבד... עבדתי סביב השעון...לעיתים עם לילות ללא שינה כלל... רק לחזור למסלול והיום שבע שנים אחרי.... חיה על מזומן וממה שיש ותודה לאל - ללא מינוס אמנם ללא סופי שבוע כל חודש... וללא עוד הרבה דברים...ולא מרגישה שחסר לנו כלום וישנה ט-ו-ב בלילות. לא יודעת איזו צעקה ניתן להקים על דבר שאתה לומד להפנים רק במעשי, על דבר שרק הניסיון יילמד אותך.

בדיוק עשיתי כמוך

לקח זמן אבל: אין כרטיסי אשראי חוץ מכספומט (אנשים כאן לא מבינים איך זה ייתכן?) אין יותר חובות..אין מסגרת (מינוס מאושר ע"י הבנק לעשות כסף על הגב שלי) חוץ ממשכנתא אין יותר כלום. השבוע חיסלתי חוב על הרכב..ועכשיו אין כלום..לקח זמן..אבל עשיתי את זה. חוץ ממשכנתא..טלפון מים ומיסים אין עלי יותר כלום. מעכשיו ישנים בשקט בשקט..כמו שצריך. חיה רק ממה שיש.

למעלה