שאלה

שאלה

האם כל הדברים שמראים בסדרה הם גם קיימים במציאות בחקירת מקרי רצח? כמו שבודקים את החול על הסוליה של הנעל או זיהוי זירת פשע לפי תמונה שמזהים אותו לפי מרחק הבניינים ועוד דברים ורמזים שאף אחד בחיים לא יגיע אליהם

Agenst the wind

New member
חלק הגיוני ואמיתי וחלק לא אמיתי...

(לפני הכל אני צריך לציין שאין פה מומחה מז"פ מקצועי, זה פורום בשביל הסדרות לא בשביל המז"פ. קפיש?). שיטת המשולשים הזאת נראה לי שהיא אמתית אם יש סורק מספיק חזק.... דברים אחרים כמו הראייה המיוחדת של החוקרים ובמיוחד של גריסום והורשיו כמובן שהיא לא אמיתית- (איך אדם יכול לראות עצמים כל כך קטנים בלי אמצעים משוכללים??). אני יכול לנחש שלמשטרת ישראל אין רבע מה"תקציב" והאמצעים וכוח האדם שמראים בסדרה. קראתי איפשהו שאין בכלל בישראל מאגרי מידע ממוחשבים על פושעים ועל האוכלוסייה... וגם בטח לא יהיה כי בניגוד לסדרה בעולם האמיתי יש אירגוני-זכויות שדואגים שלממשלה לא תהיה יכולת להשיג מידע על אזרחים בלי רשותם.

deathcaster

New member
קצת סדר

כל שיטות המחקר והזיהוי שאתה רואה בסדרות הן אמיתיות לחלוטין. אם תשים לב לקרדיטים בסוף תוכנית , גם מודים ליועץ מז"פ כלשהו. רוב הדברים שקשורים לכימיה במסגרת הזיהוי אני גאה להגיד שעשיתי בעצמי במסגרת הלימודים שלי
הקטע הוא אופי הפעילות שאתה רואה בסדרות הוא די מצוץ, למה אני מתכוון ? בפועל מז"פ לא מבצעים פעילות משטרתית ו/או חוקרים חשודים , אין להם את ההכשרה לכך, אבל אם היו מיישמים את המציאות בסדרות , הם היו יותר משעממות , כי תכל'ס, בדיקת דנ"א פשוטה , או בדיקת כרומטוגרפיה של דגימת חומר מסוימת, לא לוקחת 2 שניות
כמו בסדרה, זה לוקח זמן, ואתה לא ממש רוצה לצפות 40 דקות בערימת מבחנות מסתובבת בצנטריפוגה, נכון ?

למעלה