שאלה.........

sassongil

New member
שאלה.........

כיצד ניתן לפתור את הדילמה של השפעות חברתיות על מוחנו שנוטה לילמוד כל הזמן , האים ניתן למנוע ממנו את אפקט הלמידה? ואים כן,כיצד? האים ע"י שלילת החופש של להחסף למוקדים תקשורתים כגון טלוויזיה? בסופו של דבר אנו ,כולנו,מוצאים את עצמנו אוהבים את הדברים שהתיקשורת מחטיבה לנו,עושים את הדברים שהתקשורת מחטיבה לנו ,וכך הלאה והלאה...

keos

New member
השפעת התקשורת

אתה כל כך צודק!!! בסופו של דבר האדם אפילו לא יודע עד כמה התקשורת והחברה משפיעים עליו. אנחנו כולנו כמו בובות מריונטה ניתנים להשפעות מהסביבה שמעצבת אותנו כבני אדם ולא יכולים להתנגד לה כמעט.

אפקט העדר...

הוא תופעה טבעית שמושרשת בכל היצורים החיים... החל מחיידקים וכלה בנו, בני אדם. כשאתה, כבן-אדם לכל דבר, נמצא בין קבוצה של אנשים, או "עדר"... כשפתאום אחד מהם צורח לשמיים, זה יבהיל את כולם... יהיו כאלה שיצעקו ביחד איתו, מההיסטריה... או סתם פחד... ויצטרפו אליהם עוד, עד שכולם יצעקו. מבלי שמישהו ממש יודע למה אתם צועקים. פאניקה המונית... אלה אינסטינקטים. הטלויזיה היא לא ממש אימפריית רשע שנועדה להפוך את המוח שלך לקערת ג´לי... היא מכונה יעילה ומשומנת של פסיכולוגיה המונית... היא משדרת את הדברים שיעוררו בך את אותם יצרים טבעיים שמעורר בך אפקט העדר. כדי שתאהב את הדברים שכולם אוהבים, שתעשה ותגיד את הדברים שכולם עושים ואומרים. אני לא מוצא בזה פסול... אם ההמשכות הפאסיבית שלך אחרי זה מרגיזה אותך, זאת הבעיה שלך.
אתה בסה"כ בן-אדם, כמו כולם... לא פינוקיו ולא מריונטה... בן-אדם עם דחפים ויצרים. תתמודד.

simla101

New member
אפשר

ת´אמת אם אתה ממש רוצה אין שום שום שום בעיה לפתור את זה אתה פשוט יושב כל היום בבית סגור בתוך עצמך. אני רוצה לראות אותך מחזיק ככה שנה אתה מתאבד בטוח. אז כנראה שאלה האופציות אישית אני מעדיך להיות מושפע מהעדר ולא להיות מסוגר

yosi-segev

New member
מבשרי אחזה אלוקה

אם אדם יהיה תקופה מסויימת מרוחק מהאוכלוסיה אין ספק שהוא יכיר במציאות של בורא אומרת התורה אם אין לאדם כוחות שיתנו ליצר ממה לינוק (הטלויזיה הdvdוכל אמצאי מדייה אחר דואג לתפוס לנו כל רגע פנוי ) הוא יכיר בבוראו .

arty

New member
שאלה על השאלה

אם אתה אוהב את מה שהתקשורת ועולם הבידור נותן לך, אז למה אתה רוצה להתרחק מזה? ואם אתה לא אוהב את מה שהם נותנים לך, אז אתה צריך לבחון את כל מה שאתה מקבל מהם, ולבדוק אם הוא מתאים לך. ברור שהדרך היחידה (כנראה) להתנתק מכל הדברים האלו היא למות (הרי תמיד הקפיטליסטים יגיעו לאי הטרופי והבודד הזה, או הזיהום מאז המהפיכה התעשייתית שהוא בהיקף עולמי). בקיצור, כמעט תמיד זה לא מזיק להיות חלק מהעדר, או לפחות לפעמים להיות כזה.

למעלה