שאלה

שאלה

האם יש סיכון לאדם בגיל 27 שלוקח ריטלין קבוע להנזק מזה פיזית , ואיזה נזקים יכולים להיות ?

שלום לך

למה שתינזק פיזית מהריטלין. הריטלין היא תרופה שנמצאת בשימוש שנים רבות ואחת הבטוחות שקיימות. ברוב המקרים הוויכוח לגביה הוא בגלל היותה משתייכת למשפחת החומרים הממריצים (אמפטימינים) ולכן קיימת התנגדות בקרב ילדים. כמו כל תרופה יש לה תופעות לוואי ויש לקחת את התרופה בהוראת רוםא מומחה (פסיכאטר או נוירולוג). כדי להקטין הסבירות למומים נסתרים, מומלץ בטרם נטילת התרופה לעבור סדרת בדיקת כללית כמו בדיקת דם, ו א.ק.ג כדי לשלול מומים נסתרים ולא ידועים. הסבירות להינזק פיזית כתוצאה מריטלין,מאוד נמוכה, ובפיקוח מתאים ובחינת אחר מומים נסתרים עוד יותר נמוכה ההסתברות לפגיעה. הריטלין בטוחה לשימוש והחשש שלך למרות היותו לגיטימי ניזון משמועות ומפרסומים של בעלי אינטרס. אני מזמין אותך לעיין בספריה כאן בפורום וכן לקרוא אחר התייחסויות לנושא בעבר, והיו שרשורים מאוד איכותיים בנושא זה. שיהיה לך יום נפלא גיל

כל עוד אתה במעקב ופיקוח הרופא שלך

אין סיבה בעולם שיגרם נזק. לדעתי אפילו ההיפך מכך יקרה, יחול שיפור באיכות חייך ותפקודך.

תודה רבה !! ועוד שאלה !

תודה רבה על תשובותיכם וזמנכם ושאלה נוספת : איזה ריטלין הכי מתאים לי לקחת , אני רוצה להיות בהשפעת הריטלין לא רק 4 שעות אלא 10 , 15 שעות ביממה ? תודה רבה שוב !!!

b a r b a i m a

New member
מנחם ליפשיץ-אני חושבת שזו שאלה שרק

רופא יכול לענות לך מה הכי מתאים לך. אתה יכול לגשת אליו עם האינפורמציה שידוע לך שריטלין SR/LA משפיע לכ-8 שעות וקונצרטה משפיעה לכ-12 שעות או אחרי 4 שעות לקחת עוד ריטלין רגיל -אבל מה מתאים לך-זו שאלה לרופא בלבד. זה יהיה חוסר אחריות לתת לך פה המלצה מה מתאים לך.....

שאלה רפואית, התייעצות עם רופא

יש ממשפחת הריטלין כדורים לכיסוי החל מ- 4 שעות ועד כיסוי שנחשב יומי (קונצרטה) אבל ההחלטה איזה כדור, באיזה מינון ובאיזה קצב ספיגה, היא החלטה של רופא מומחה ולא ניתן לייעץ לך על גבי הפרום, למרות הידע האדיר שיועציו ומנהליו מביאים, איזה טיפול תרופתי תקבל. גיל

zivadina

New member
אין להיות בהשפעת ריטלין יותר מ-12 ש

ההמלצה של הרפואה היא לא להיות בהשפעת ריטלין יותר מ-12 שעות ביממה, כדי לא לפגוע בשעון הביולוגי. לכן לא מייצרים כדורים שמשפיעים מעבר ל-12 שעות.

למעלה