שאלה

1956a

New member
שאלה

האם מי מכם יודע האם ניתן לגדל פטל אוסנה בעציץ של 25 ליטר? איך מומלץ לטפח צמח זה ומה תכונותיו ? אני מאזין שקט לפורום זה ולומד ונהנה .תודה.

צפנתי

New member
הכי טוב-צלצל למשק ז"ק בכפר יהושוע

ושאל אותם. הם מתמחים בפתלים ויגידו לך תשובה הכי מקצועית.

צפנתי

New member
הכי טוב-צלצל למשק ז"ק בכפר יהושוע

ושאל אותם. הם מתמחים בפתלים ויגידו לך תשובה הכי אמינה.

צפנתי

New member
צודקת. אני דיסלקטית עם תעודות

פעמים בגלל התפוז התפוז. הוא בילבלבלבל אותי.

טסונמי1

New member
לפטל יש שורש גדול- בעציץ

הוא ישאר בגדר דוגמית-פטל זקוק לשמש מלאה והרבה מים כמו כן יש כללי גיזום בפטל כדי להשיג מקסימום פרי

גבי 26

New member
אני אופטימית

זוכרת? וגם שמש ממש לא חסר פה בכלללל

מוטי בר

New member
היי,פטל מניב על ענפים של שנה שניה כ

מו בוורדים מטפסים ולכן עושים את הגיזום לאחר הפרי בלבד. (בכל אופן זה מה שראיתי בגידול אצלי, אז תקני אותי אם אני טועה).

Rebeccan

New member
תפוזעמק ../images/Emo4.gif

את בסדר גמור את בסדר גמור את בסדר גמור את בסדר גמור
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

צפנתי

New member
נכון...זה גם קשור לדיסלקציה שלי

ביצוג הסמנטי...יעקב ויהושוע? איך אפשר להבדיל בינהם?

צפנתי

New member
צחקו עלי כמה שאתם רוצים....

אבל באמת, באמת אין לי שום דרך להבדיל בין שני מקומות האלה (כלומר בין המקומות כן) אבל בחיים לא אזכור מי נקרא איך. השמות פשוט דומים מיד עבורי. שניהם "מושבניקים" ושניהם תנכ"יים. אין לי שום דרך ושום סימן, בין השאר בגלל ששניהם קרובים במיקום כנראה.

Rebeccan

New member
../images/Emo12.gif

לא, לא ... לא צוחקים חלילה רק - בשביל לזכור משהו, כדאי תמיד לקשור למשהו אחר - קונוטציות מסייעות בלמידה אם תזכרי שלאחר יש בית וגם כפר (יהושע) ולאחר יש שדה, גבעה וכו' (יעקב) ... יהיה קל יותר זה מה שאני התכוונתי
אם הובנתי אחרת
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

צפנתי

New member
חלילה...סתם התלוצצתי...

והסימנים שלך בהחלט עוזרים, וכל חיי אני משתמשת בהם (אפילו יש לי תעודת בגרות...) הסימנים יכולים לעזור אם הם מקושרים למשהו פיזי שיש בישובים עצמם, ושמתקשר לי לשם.

ציפי666

New member
בחיי שלא צחקתי אבל

שדה יעקב הוא מושב דתי כשר למהדרין ואילו כפר יהושע (שבו נולדתי) הוא סתם קולחוז מצוי.

צפנתי

New member
אני יודעת שלא צחקתם....

(שיקום האמיץ שיעיז לצחוק עלי פה...YYY מה אני עושה לו...) בכל מקרה, גם אם המושבים שונים ואני מבדילה בינהם בעין בילתי מזויינת,(ואני מבדילה, תאמינו לי, ונסעתי הרבה פעמים לכפר יהושוע לסניף של הגרעין, ולא התבלבלתי) עדיין לזכור מי נקרא איך ממש קשה לי, כי עולם הקונוטציות שלי עם שני השמות זהה.

למעלה