שאלה

liadgil

New member
שאלה

שלום,התקבלתי לתפקיד מנהל תשתיות מערכות מחשוב(נתמ"מ). התפקיד דורש חתימת קבע לשנה,הבנתי שזה קבע ליופי ורק במידה ואני יהפוך לאמח"ש(מזה?) באמת ישאירו אותי בקבע.. כמו כן איך התפקיד? מה היציאות בכללי? אני מניח שזה משתנה מבסיס לבסיס אבל עדיין מי שיודע שירשום מה אמורות להיות היציאות? אם אני הולך לקצונה זה משולב עם שנת הקבע או שזה מצריך עוד שנה? מה המשכורת ההתחלתית בשנת הקבע? האם ניתן לגשת לקורסים נוספים במהלך השירות? כל מידע יתקבל בברכה!! :)

מ ס ט י ק

New member
אחמ"ש = אחראי משמרת

משכורת התחלתית - היא תלויה בהרבה דברים, המינימום הוא באיזור ה- 3400 נטו.

hello142

New member
נתמ"מ ברעל...

אוקיי אז ככה, אני נתמ"מניקית , ובוא נעשה קצת סדר: 1.אחמ"ש זה אחראי משמרת (כמו שמורן אמרה) ולאו דווקא נשארים קבע רק בתור אחמ"שים, הכל תלוי במידה שבה ירצו אותך ביחידה וכמה מקצועי תהיה, וכמובן שבתקנים... 2.בעיקרון היציאות של התפקיד הן יומיות בלבד (בסיסים פתוחים) והעבודה ברובה במשמרות, לפי מה שאני יודעת יש רק בסיס אחד סגור שבו משרתים נתמ"מניקים ברמת דוד בצפון, וגם לשם אתה מגיע בד"כ רק אם אתה מבקש (אני משרתת שם - מקום נפלא!). 3.יציאה לקצונה- תלוי באיזה פז"מ ומה הית"ש שלך... בד"כ אם יש לך התחייבויות מקבילות לזמן שירות קבע, אז היתרה הארוכה מביניהן קובעת (ז"א שאם חתמת קבע שנה , והחתימה בקצונה מחייבת אותך לשנה וחצי קבע, תשרת שנה וחצי קבע ולא שנתיים וחצי). 4.המשכורת ההתחלתית (ללא שלב 10) היא 4,100 5.אתה מחויב לגשת לפחות לשני קורסים במהלך השירות שלך (ע"מ לקבל שלב 9) - מדובר בקורסים פנימיים וחיצוניים. חוץ מזה תמיד ניתן לצאת לקורסי העשרה נוספים- הכל תלוי ביחידה שלך ובמפקד שלך. התפקיד הוא מעניין ומאתגר, פותח לך המון דלתות באזרחות ואם אתה אוהב מחשבים אז אתה הולך להנות 3 שנים :) מקווה שעזרתי!

miki180

New member
מצטערת על התשובה הממש מאוחרת

אני מנתמ"מ א', כרגע בקבע 3 חודשים. התפקיד ממש אחלה, בגלל זה נשארתי (ולא בגלל המשכורת, תכף תבין למה). הקורס יחסית קשה, אבל אם אתה מבין קצת במחשבים זה יעזור לך. בקורס עצמו ישנים באכסניה (יד לבנים בפ"ת- מעולה! או אחרת בת"א, שאני לא מכירה) או שישנים בבית, אם אתה גר ממש קרוב לבסיס. זה לא נכון שהקבע זה רק ליופי, אם צריכים אנשים ישאירו אותך גם אם אתה "סתם" חבר צוות ולא אחמ"ש, אותי השאירו בלי קידום לשום תפקיד ניהולי, ואין לי בעיה עם זה. בקיצור הכל תלוי לאן אתה מגיע ואם אתה רציני ורוצה את הקבע, ישאירו אותך. מבחינת יציאות, רוב הנתמ"מניקים עובדים במשמרות- יומיות, לילות, ויש כאלה שגם שבתות וחגים (כמוני), שוב תלוי לאן תגיע, כל יחידה והשטויות שלה. משכורת ראשונית שלי היתה 3300, אז שלא ישלו אותך... ולמי שנכנס איתי לקבע באותו יום, אם זה משנה שהוא בן ויש לו פז"מ של שנה מעליי (הוא מפעיל מערכות מחשב- קורס נתמ"מ המקורי) המשכורת היא 3600. שנינו באותו צוות, עברנו אותם קורסים (לשלב 9). 4100 ש"ח, אולי קצת יותר, מקבלת אצלנו רק מי שהיא שכבר בשלב 11 (קורס של שבועיים שאליו יוצא אחמ"ש או רש"צ ומוזן רק שנה אחרי שלב 10, או עם קומבינות- קצת פחות משנה) ועם פז"מ של שנתיים בקבע... אבל מצד שני כולנו כאן נגדים, כך שאני מקווה שאם תצא לקצונה, זה יוסיף לך כמה מאות שקלים. אם יש עוד שאלות, אני אענה בשמחה :)

למעלה