שאלה

אילי 11

New member
שאלה

האמת שבטעות נכנסתי לפורום, והתרשמתי מאוד החמוס נראה לי אחלה דבר יש לי שני ילדים בני 7/8 ומה שרציתי בעצם לשאול האם כל החמוסים נושכים? אם אקנה בגיל מסויים לא ינשכו? אני קצת מפחדת מבעלי חיים ובד"כ מקבלת אומץ אחרי זמן מסויים, לילדים אין בעיה עם בע"ח חיים כלב אוגרים תוכי ועוד אבל אם "הביסים" באמת חזקים אולי דאי לוותר על התענוג אשמח לקבל תגובה תודה ויום קסום

Sweet Fantasy

New member
../images/Emo13.gif

קודם כל, לא תמיד חמוס היא חיה מתאימה לילדים קטנים, בדיוק מהסיבות שציינת, חמוס עלול להיות תוקפני ולילדים שלא תמיד יודעים להיות עדינים זה עלול להיות לא נעים. לא כל החמוסים נושכים ממש לא, זה תלוי בחינוך שהם קיבלו, לצערי יש לא מעט אנשים שמגדלים ומוכרים חמוסים למטרת כסף, ולא טורחים לחנך את הגורים שנמצאים אצליהם לפני הקנייה, ואז בעצם כל נטל החינוך נופל על הקונה, שלפעמים זה עלול להיות נטל עצום במיוחד חמוס שעבר את גיל ה3-4 חודשים בלי שום סוג של חינוך. בקיצור, אם באמת קונים צריך לדעת ממי, מגדל טוב יחנך את הגורים בשלב א' והקונה יצטרך לעבוד איתם עוד קצת שידעו מי הבוס, כמו גור כלבים. נשיכה של חמוס עלולה לכאוב מאוד מאוד, לכן חשוב לראות את החמוס ולשחק איתו לפני הקנייה, חמוס תוקפנייתקוף מהתתחלה או יחשוב לא בנוח בקירבת אנשים, אבל, לא כל חמוס שנושך הוא תוקפני לפעמים זאת הדרך שלהם לשחק.. הצעתי היא, קודם.. תקראי את המאמרים פה בפורום ואת השאלות הנפוצות, אם אחרי כל אלה תרגישי שבא לך לגדל חמוס, תלכי לראות חמוסים אצל מגדלים פרטיים, תריחי תלטפי, תשחקי (רצוי עם הילדים) אם תחליטו שחמוס זאת החיה בשבילכם, שיהיה המון בהצלחה.

תראי ../images/Emo39.gif

בתור אמא ל-3 ילדים בני 13 ו- 9 וחמוסה בת 7 חודשים (בערך) יכולה להגיד לך, שכמו שכתבה לך מיכל, הכל ענין של חינוך החמוסה שלי,מזל שמה בישראל
בהתחלה נתנה לנו את הביסים של הלייפ, וזה כואב שחבל על הזמן, כיום היא כמעט לא נושכת, ממש מיקרים בודדים. אומנם הבן לא מתקרב אליה (הוא לא בקטע) אבל הקטנה חופשי משחקת איתה, ויודעת איך להרים אותה ואיך להזהר, כמובן שזה עלה לה בכמה ביסים, אבל עכשיו כבר אין את זה. כי מזל יודעת שאם היא תיתן ביס, היא תקבל את המכה הקטנה באף וזה לא נעים לה. השלב הבא שלך הוא, להסתגל לריח, כי זה החלק המשמעותי, אני כבר התרגלתי לריח (לא שזה משנה כמובן) בקיצור, אם אוהבים - מתרגלים. בהצלחה לך במידה ותחליטי לאמץ חמוס.

mikonww

New member
אולי יש באפשרות לקחת חמוס בוגר

ניתן לאמץ/לקנות חמוס בוגר ושאני אומר לאמץ/לקנות הקוונה ממישהו פרטי לא כזה שגדל בכלוב והוא תוקפני בחנות או מאצל מגדל שעוסק בזה בשביל כסף, אילה חמוס עדין וחמוד שלרועה מזלו נאלץ לעבור דירה מסיבה זו או אחרת.

למעלה