שאלה

mekopelet

New member
שאלה

באוטומטי מה ההבדל בין ניוטרל לפרקינג? מתי משתמשים בכל אחS?

costaet

New member
../images/Emo26.gif

ניוטרל זה מצב שבו אין הילוך משולב. פרקיניג זה מצב שבו הגיר "נעולה" בעזרת פין ולא מאפשר לאוטו לזוז לשום כיוון. ההבדל הוא שכאשר תיהיה בשיפוע בניטרל ותשחרר את הבלמים הוא יסוע בהתאם לשיפוע, בפרקיניג האוטו לא יזוז ממקומו. בפרקיניג משתמשים בחניות, ובעצירות ארוכות כשזה לא קריטי להיות מוכן לתזוזה מהירה. ניטרל לא ממש הכרחי לנהג מלבד אולי השימוש השני שנתתי לפרקינג...

Freemee

New member
הממ מוזר

אז אתה אומר לי שאם אני נמצא ברמזור בירידה תלולה והכסא יצא מהמקום ואני רוצה לכוון אותו שוב אז אני לא אוכל לשים בניוטראל ואז לכוון? אני אצטרך ללחוץ על הבלמים? זה נשמע מוזר שאני אצטרך להעביר להילוך חניה בשביל זה..

M o l

New member
שמים ניוטראל ובלם יד.

בניוטראל הרכב חופשי. אם יש שיפוע הוא יתגלגל. אם אתה משלב P אז אתה גם צריך להרים בלם יד ולא לסמוך על הנעילה של הגיר שעלולה להפגע.

Freemee

New member
אה הבנתי

פשוט שכחתי שאפשר ניוטרל בלי בלם יד ובגלל זה היה לי מוזר לשמוע את זה.. אתה אומר אז שאם אני במישור עדיף לי לשים רק ניוטרל בלי בלם יד?

Freemee

New member
לא אמרתי שקשה..

פשוט הוא אמר כדי להבדיל לה בין פארקינג לניוטראל, שבפארקינג הרכב ידרדר בשיפוע.. אז מה זה משנה שהוא מדרדר אם אתה שם גם ככה בלם יד.. אני שם תמיד בלם יד בניוטראל.

סבא 18

New member
אפשר לשים גם בדרייו בלם יד

פשוט חבל על הכח שהגיר נותן שהוא מניע את האוטו בD... העיקר שאם את\ה מתכנן לעזוב מהדוושה של הברקס ולא רוצה שהאוטו יזוז הבלם יד יהיה מורם

costaet

New member
../images/Emo26.gif

קודם כל מומלץ לכוון את הכיסא לפני תחילת הנסיע. דבר שני, זה אמור להכנס לאפשר השניה שרשמתי על פרקיניג ואמרתי שגם ניטרל יכול להתאים. אולי זאת טעות בניסוח, לא רציתי להגיד שמותר להשתמש בעצירות סתם כי במקרה ואתה צריך להאיץ מהר בשביל להתחמק ממשהו בגיר אוטומטי זה לוקח זמן קריטי לשלב הילוך.

flutter girl

New member
אני משתמשת בניוטרל

לפעמים, כשאני בעיר גדולה (כמו חיפה
), ברמזורים (N+אמברקס) ארוכים.

אוראל1988

New member
N באוטומט זה כמו בידני

לדוגמא כשגוררים את הרכב משלבים לניוטרל, אם אתה עצלן ברמזורים וכו' יש לציין שכשאר המנוע כבוי, כל האופציות מלבד P הם ניוטרל, כלומר אין משמעות ל-D או ל-R, והרכב יזוז בכיוון השיפוע של הכביש.

למעלה