שאלה

• פותח הנושא surke
  • פורסם בתאריך

surke

New member
שאלה

שלום לך הבן שלי עומד להתגייס במרץ ולאורך כל הדרך הוא מזלזל בצבא דוחה ראיונות וכו רציתי לשאול אותך מה יהיה איתו שום דבר לא מתאים לא רוצה קרבי לא נהגות וכו לאורך כל הדרך לימודים לא מעניינים אותו הפסיק בי"א את לימודיו אני גרושה כ3 שנים וטוען שהרסנו את החיים מה שאני חושבת שלא אנא תענה לי בתודה מראש שורקה

שלום ../images/Emo13.gif

אין כאן מומחה אחד שעונה על שאלות, אלא מגוון אנשים עם דעות וגישות... לי נראה שגם הלימודים (או הפסקתם) מקושרים לגירושין, כי זאת אותה תקופה חופפת בערך? השפעה של גירושין על נער מתבגר שונה מאדם לאדם מן הסתם, אבל הרבה פעמים עלולה להיות רחבה וקשה, כי בזמן שהנער לומד את עצמו ומקומו בעולם, פתאום משהו כל כך יסודי מתערער בעולם. הוא לא רואה את זה כשני אנשים שכבר לא יכולים ולא רוצים לחיות ביחד, ולגיטימי שייפרדו. בשבילו זאת בגידה בכל עולמו ("הרסתם לי את החיים"). זה גם עשוי להוות תירוץ בשבילו לדברים אחרים שמפריעים לו - מעין מסך ערפל. והוא גם עשוי להקיש מהדרך בה אתם פתרתם את המצב ביניכם - איך להתמודד עם המציאות בחוץ. אתם צריכים לפתוח ערוץ תקשורת ביניכם שיעלה אותו על דרך חדשה, עצמאית יותר (בעיקר עצמאות מנטלית, רגשית), שאינה תלויה בהורים שלו. כי כל עוד הוא משוכנע שהוריו אחראים לגורלו ולאושרו, אז גם הוא כאילו גורש ונפרד. אבל הוא כבר בגיל גיוס, וצריך ללמוד לקחת אחריות על חייו, יחד עם הידיעה שהוריו אוהבים אותו ויתמכו בו תמיד, גם אם אינם עוד חיים יחד. ניסיתם ייעוץ מקצועי? דמות שתגשר ביניכם, כי כרגע נראה שעם הקולות השליליים בתוכו, בנך לא מעוניין להקשיב לך, הוא חושב שאת לא בצד שלו. בהצלחה!

למעלה