שאלה:

yair24

Member
שאלה:

יצא פה פעם למישהו לעבוד עם סימולטור של 8051? AVSIM8051?

nahsh

New member
את הצ´יפ הזה אני דווקא כן מכיר,

אבל לא את הסימולטור - לא כ"כ משנה כי לכולם פונקציות דומות. תשאל יותר ספציפית

yair24

Member
השאלה שלי היא מאוד כללית

אתה צריך להבין שאין לי ניסיון בעבודה "אמיתית" כל מה שלמדתי זה הכל תאוריה ורק עכשיו אני מתחיל להבין מה באמת קורה פה השאלה שלי היא כזאת : אני זוכר שבסימולטור שהיה לנו היתה אפשרות לפתוח חלון מעקב אחרי המחסנית וכל המספרי HEXA האלה וכשהיינו מתכנתים באסמבלר יעודי לAVSIM51 היינו עושים DEBUG ויכולים לשחק עם העדיפות של הפסיקות ,היה גם שני טיימרים שאפשר היה לקבוע אותם והיה אפשרות גם לבטל איפשור פסיקות וכולי עכשיו כשהזמנתי את המעבד הזה של חברת RABBITSEMICONDUCTOR אז פה אני יכול לתכנת תוכניות בשפה שנקראת DYNAMIC C וגם באסמבלר אז זה בעצם אותו דבר רק שזה לא סימולטור נכון? יש משהו שצריך להיזהר בו? למשל יש אפשרות לשרוף שם משהו בטעות אם נניח אני עושה איזה טעות בתוכנה? ואם נניח עשיתי תוכנית וצרבתי אותה על הצ´יפ אז יש אפשרות לעשות DEBUG לתוכנית הזאת כשהיא כבר צרובה? אה והכי חשוב אתה אומר שיש לך ניסיון עם ה8051 עשית איתו פרויקט? אם כן אז איזה פרויקט? אני צריך לעשות משהו כזה: ממשק בויזואל בייסיק ששולח מחרוזת לצ´יפ (עם RS232) והצ´יפ צריך לשלוח הלאה כל מיני פקודות לעוד מערכת שהוא מחובר אליה ומפעיל אותה וגם להחזיר מחרוזת לממשק כדי שהממשק יוכל להראות למשתמש מה מצב המערכת זה נראה משהו בר ביצוע? יש איזה רעיון איך לעשות את זה? יאיר

nahsh

New member
הרבה שאלות...

צריך להיות לך סימולטור כלשהו - זאת חובה ממש - קשה מאוד עד בלתי אפשרי לדבג צ´יפ צרוב, מה גם שזה ממש ממש לא כלכלי (בלשון המעטה). אם יש לך סביבת עבודה ששייכת לייצרן הצ´יפ, בטוח יש גם סימולטור. בקשר לתקשורת - כן - זה אפשרי - אני אישית לא עשיתי תקשורת עם RS232, אבל אני מכיר מישהי מהפורום שעשתה - אני אפנה אליה, ואם היא תסכים לעזור היא תענה לך. בקשר לפרוייקטים שלי - סורי - זה סודי...

@זהר@

New member
nahsh

מכיוון שאני כבר ממזמן שכחתי איך עובדים עם 8051 ועם rs232 שלחתי אליך את הקובץ למען תפענחו
בהצלחה

@זהר@

New member
יאיר

שלחתי כמו שבטח קראת ל Nahsh את החלק הרלוונטי ממערכת שכתבתי פעם מכיוון שאני כבר ממזמן שכחתי איך זה עובד. לגבי VB, יש איזה activex שכבר קיים (לא זוכרת את השם משהו עם com), אתה רק צריך להוסיף אותו לפרוייקט שלך, ואז העבודה עם היציאה הסיריאלית נעשית ממש פשוטה. אני ממש ממש לא זוכרת וגם לא מותקן לי כאן VB כדי שאני אוכל לשחק איתו קצת כדי להזכר אז אני לא יכולה להועיל לך כאן אבל ממה שאני כן זוכרת, זה ממש לא מסובך.

nahsh

New member
יאיר, הקובץ שזהר שלחה הגיע,

אבל אני אספיק לעבור עליו רק מחר. מהצצה ראשונה, תברר כמה דברים חשובים: * שאתה יודע טוב טוב את פרוטוקול RS232 (לי אין מושג עליו). * מה קצב השעון של המעבד? * לאיזה פורטים בדיוק (ולאילו רגליים בכל פורט) מחובר הכבל? * באיזה פרוטוקול מתבצעת התקשורת עם הרכיב הבא במערכת? * שיש לך תיעוד של כל פקודות האסמבלר של המעבד, וכמה מחזורי שעון לוקחת כל אחת. * האם יש UART שתומך בRS232? (יחסוך המון עבודה) * האם יש טיימר ואיך עובדים איתו?

yair24

Member
אוקיי אני אתחיל לעבוד על זה מחר

ונראה לי שהגיע הזמן לרדת קצת מהפורום אז נעבור עכשיו ל E-MAIL בסדר? אני אשלח לך את הכתובת שלי יאיר

hazgul

New member
למה לרדת מהפורום? זה מאוד מעניין

תמשיכו לדבר, אף אחד (או לפחות אני) לא יפריע לכם... האזגול

nahsh

New member
זה יהיה חייב להיות בפורום,

כי אין לי גישה לדוא"ל שלי מהעבודה.

@זהר@

New member
sorry

לא זוכרת כלום, כאילו מישהוא עשה לי del *rs232 אצלי במוח, בעיקר בגלל שחוץ מהפרוייקט הספיציפי הזה לא התעסקתי יותר עם הדברים האלו בכלל ועם asm בפרט

למעלה