שאלה

mithangel

New member
שאלה

אני וחבר שלי שיחקנו ביליארד (עם מלאים וחצאים, שלכל אחד יש 7 כדורים להכניס ובסוף הוא מכניס את השחור לאן שהוא מכריז... זה ביליארד נכון?
), נשארנו שנינו על השחור, הוא נתן מכה חזקה והשחור נכנס, אך הלבן עף מחוץ לשולחן. מה הנוהל במקרה כזה? אותו דבר כאילו הלבן היה נכנס אחרי השחור ואז הניצחון היה עובר אליי, או שמא הוא המנצח בלי קשר אם הכדור עף מהשולחן או לא? תודה רבה חגי

lior02010201

New member
לא יודע בדיוק אבל אני משחק שזה הפסד

שלו.... וכן זה ביליארד או יותר נכון להגיד "פול 8BALL"

9ball master

New member
תשובה

כל עבירה אשר מתבצעת בזמן הכנסת הכדור השחור זה הפסד משחק!!! אם לבן או כל כדור אחר עוזב את השולחן זה עבירה.

9ball master

New member
שם המשחק

ביליארד הוא שם כולל לכלל ענפי המשחק (נכון להיום מקובל שזה לא כולל סנוקר) כך שאתה צודק בעיקרון. אם אתה רוצה להיות יותר מדוייק אז: 1. אם אתה משחק שכעונש על עבירה יש "כדור ביד" ושאר החוקים הרלוונטים אז למשחק קוראים 8ball 2. אם אתה משחק שכעונש על עבירה יש "שתי מכות" אז קרוב לוודאי שאתה משחק משחק אשר קרוב יותר למשחק שנקרא black ball, הסיבה שאני אומר קרוב היא שבעצם עוד לא ניתקלתי באף אחד שיודע את החוקים הנכונים והמלאים של black ball (אבל את זה אני יכול להגיד גם על 8ball ועוד כמה וכמה משחקים)

Anin17

New member
מה זה בלאק בול?

עזוב אותך, למה לסבך?
אם הם משחקים 2 מכות על עבירה אז הם לא משחקים לפי החוקים הרשמיים אלא לפי כללים מוטעים שהישראלים נוהגים לשחק

mithangel

New member
../images/Emo46.gif

כן אנחנו משחקים ע"פ 2 מכות על עבירה... לא יודע, ככה חונכנו. בכל מקרה, תודה על התשובות

mithangel

New member
אני לא יודע כל כך מה זה שולחן סנוקר

כל השולחנות במקום הזה ירוקים, והם פשוט שואלים אם אנחנו רוצים סט כדורים של סנוקר או פול...

lior02010201

New member
חחח גם זה לא מפתיע... אז אתה משחק

על שולחן סנוקר... אותם החוקים...

mithangel

New member
וואו...

להכריז על _כל_ כדור לאיזה כיס אני רוצה להכניס אותו? הטקטיקה של חבר שלי זה פושט לתת מכה חזקה ולקוות שזה יכנס לאנשהו, כנראה שהוא יצטרך ללמוד לשחק
. למקם את הכדור הלבן איפה שבא לי על כל השולחן? זה יכול לתת מכות ממש קלות...

lior02010201

New member
האמת...

שהחוק של להכריז על הכדור הוא חוק שהרוב משתמשים בו רק בכדור האחרון (השחור) כאשר אני משחק אנחנו מזמינים את הכיס רק כאשר זה משהו מיוחד אם זה ברור אז אין סיבה להזמין זה סתם מעייף. יכול לתת מכות קלות אבל זה רק מכה אחת עם מכה אחת לא מנצחים את המשחק ואני משחק שהכדור הלבן בכל מקום ב"מטבח"

9ball master

New member
ball in hand

או "כדור ביד" אמנם מאפשר מכה קלה אחת א ב ל בידיים נכונות ומיקום נכון של הלבן ניתן משם לנקות את השולחן, כך שזה מאד מסוכן ומאד מעניש. ברמות הגבוהות כמעט כל פעם שמתבצעת עבירה, השחקן השני מנקה את השולחן

9ball master

New member
אישית

אני לא הייתי בוחר בחוקים אשר מפורסמים על ידי האיגוד, יש להם מספר לא קטן של טעויות..... חפשו את החוקים באנגלית באינטרנט, אני מבטיח להבהיר כל חוק או משפט שלא ברור לכם

למעלה