שאלה..

inbal88

New member
שאלה..

לא נכנסתי לפורום כבר כמה שבועות...לחץ של בגרויות חורף למיניהן. אבל יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי אשמח אם תוכלו לענות לי.. לפני שבוע דפדפתי לי בחוזר מנכ"ל משרד החינוך. ויש שם התייחסות לאפילפסיה שבתור מחלה שעל המורים חובה לדעת איך לטפל שעד לפה מאוד שימח אותי לקרוא... כשהמשכתי לקרוא ראיתי איזה דף שצירף מישהו (אני משערת שזה המנהל של אותו מקום) בכל אופן כתוב שם שבמידה ולא יטפלו כראוי וההתקף ימשך למעלה מ5 דקות יש אפשרות שהתלמיד ימות. יש לי אפילפסיה כולה חודשיים, אני עדיין בתהליך שלקלוט ולקבל את המחלה. אבל אף פעם בשום מקום לא דיברו איתי על מצב של מוות. לא ההורים, לא הרופאים, לא אף אחד.. בכל אופן אני כבר כמה שעות טוחנת את המחשבה בראש ומתלבטת אם לדבר על זה עם ההורים שלי, לשאול אותם אם זה נכון. ואז אמרתי לעצמי שאתם בטח תוכלו לעשות לי סדר בבלאגן, איך מגיעים למצב שמתים מאפילפסיה? כשאני הייתי מאושפזת אמרו שבמהלך ההתקף אני נושמת, גם אם אני מכחילה...אז ממה מתים?? סופשבוע נפלא! ענבל.

חייםלוי

Member
מנהל
בוקר טוב מה שכתוב שם נכון חלקית

יש אפשרות למוות באפילפסיה אבל זה מקרה מאוד קיצוני. הנה מה שכותב ד"ר לרמן בספרו מחלה עם תקווה: סטאטוס אפילפטיקוס מצב של התקפים אפילפטיים גדולים החוזרים ונשנים בזה אחר זה בלי שהחולה מספיק לחזור להכרתו בין התקף להתקף. מצב זה יכול להימשך שעות ארוכות ואפילו כמה ימים ואם אין מטפלים בו בצורה נמרצת נשקפת סכנה לחיי החולה. מצב סטאטוס אפילפטיקוס מחייב אשפוז מיידי המחלקת טיפול נמרץ. סטאטוס אפילפטיקוס עלול להופיע בכל גיל. זה קורה יותר לאנשים בעלי פגיעה מוחית קשה אבל לא בהכרח. הסיבה השכיחה ביותר ל סטאטוס אפילפטיקוס הוא הפסקה פתאומית של מתן התרופות האנטי אפילפטיות. היה דיווח לפני כמה חודשים על נערה שמתה בזמן התקף אפילפטי וזה היה בדיוק מקרה כזה. ההתקף נמשך הרבה מאוד זמן הרבה מעל 5 דקות. בזמן התקף טוני קלוני = גרנד מל רגיל ההתקף לא נמשך יותר מ-5 דקות ובוודאי לא שעות ואין שום סכנה למוות חס ושלום.

טלטול232

New member
סטאטוס אפילפטיקוס

לפי ההגדרה מצב של סטאטוס אפילפטיקוס אם הוא נמשך מעל 30 דקות ואז יש התערבות של הרופאים . צריך להביא בחשבון את זמן הפינוי , ולכן מצויין ה 5 דקות ( רוב ההתקפים הם פחות ) אבא של טלטול

תשובה מתומצתת

אני משער שאת יודעת פחות או יותר מה קורה בזמן התקף. בעיקרון מתים מחנק ואי ספיקת לב. רוב השרירים בגוף (אם לא כולם) מתכווצים בבת אחת . כנל הלב והריאות. *אותו דבר קורה ב:חשיפה לגז עצבים,והרעלת בוטוליניום שנובעת בעיקר מקופסאות שימורים וביצים מקולקלות . וזהו.

danielef

New member
מה באמת?

וואללה... לא ידעתי. זה כזה מגניב, אשכרה אפשר למות מביצים מקולקלות :) אני מרגישה הרבה יותר משכילה

למעלה