שאלה

goblin572

New member
שאלה

האם חוסר שירות בצבא יכול להשפיע על מציאת עבודה כלשהי בשוק, מלבד עבודות כאיש ציבור ובמשרד הביטחון? או שזה תלוי גם בסיבת השחרור מהצבא? אם לדוגמא מדובר בשחרור כתוצאה מהצהרה על בעיות נפשיות (21 נפשי)?

יכול.

זה תלוי במעסיק בעקרון. אבל הדעה הרווחת היא שבמשרות בהייטק/ביוטק וכו' זה פחות בעייתי[וגם פה זה לא שחור לבן]. לדעתי והבנתי- אם אתה האדם המתאים לעבודה X,אתה תתקבל אליה[תרשה לי להיות תמים..]..

Alagor

New member
העניין הוא כזה

אם אתה מנסה למצוא עבודה ישר לאחר הצבא ואתה עם פרופיל 21 הרי שיכול להיות לך בעיה. הסיבה לכך היא שבראיון העבודה, כאשר יירצו לדעת איזה מין טיפוס אתה, איך אתה מתפקד במסגרת וכל הדברים הקשורים לעבודה כשכיר אז ינסו לברר את זה דרך שירותך הצבאי. כאשר ייגלו שיצאת על פרופיל 21 זה לא יעשה עליהם רושם חיובי. לעומת זאת, אם אתה מגיע לעבודה כלשהי כאשר יש לך ניסיון קודם בעבודה דומה, אין ספק שלאף אחד לא יהיה אכפת מה עשית בצבא. בראיון העבודה הם יישאלו אותך על עבודתך הקודמת, כל זה עם הסתייגויות (עבודה ציבורית, משרדי ממשלתיים וכו').

אני לא יכול להגיד שאלו עובדות,אבל

לדעתי,גם אם למישו אין נסיון בעבודה בתכנות נגיד ויש מועמד אחר גם ללא נסיון זה, אבל יש לו שירות צבאי מלא[אפילו כפקיד],ולשניהם תואר במדמ"ח עם ציונים זהים, לא חושב שעניין הצבא הוא זה שיכריע. צריך להיות דביל בשביל להכריע על סמך זה,אלא אם כן לבחור שלא עשה צבא יש הוכחות רשמיות שהוא "פסיכי", או משהו בסגנון[סורי על ההגזמה]... נ.ב. זה בדיוק העניין-בחור שיש לו הפרעות אמיתיות כאלו ואחרות, לא רק בגלל הצבא אלא תמיד היו לו-אני מאד בספק לגבי יכולתו לסיים בהצלחה תואר אקדמי,ועוד במדמ"ח.

H20

New member
אלי פימשטיין- זה שרצח את הבת שלו-

בוגר הנדסת כימיה ( או אולי כימיה, העיתונים כל הזמן בלבלו ביניהם) באב"ג.

Alagor

New member
קשה לדעת

מצד אחד שירות בצבא בתור פקיד אינו דומה בכלל לדרישות התפקיד למתכנת מדמ"ח בחברות היי-טק. אך כאשר מראיין העבודה, שהוא לעיתים קרובות פסיכולוג, יירצה לדעת כיצד אתה מתפקד במסגרת, האם אתה נתון למרות, יודע לעבוד בצוות, יודע לעבוד באופן עצמאי, לא סוציומאט, מה הממונה עלייך חשב עלייך וכו', הוא ייפנה לעבודה האחרונה שבה עבדת ואם לא היתה עבודה אחרונה הוא ייפנה לשירות הצבאי. כמו כן, המראיין יודע שהוא לא יוכל למצוא מידע מספיק רלוונטי אם עבודתך האחרונה ומאז השירות הצבאי היתה מלצרות או עובד בתחנת דלק. ברגע שהמראיין יגלה שיש לך פרופיל 21 הוא מן הסתם ינבור בנושא, יש לזכור שהרבה חברות היי-טק בעלות שם משתמשות במכונים חיצוניים למיון המועמדים שלהם. אותם מכונים משתמשים בפסיכולוגים, לכן אם האדם הוא בעל "אישיות גבוליות" או בעל "הפרעת אישיות" וכד', סביר להניח שהם ייגלו את זה, והעובדה שהוא בעל פרופיל 21 רק ייגרום להם להתעכב ולנבור יותר. אני אישית חושב שאדם בעל פרופיל 21, שקיבל אותו מגלל סיבה שקשורה רק לשירות הצבאי, ולא סיבות משפחתיות ואחרות כמו מות של אב/אם או מות של חבר לוחם בפעילות מבצעית הוא סביר להניח אדם שקשה לו לתפקד במסגרת צבאית. הסיבות לכך יכולות להיות רבות: קשה לו ליצור קשרים חברתיים עם אנשים, קשה לו לעבוד בצוות, קשה לו לקבל מרות של מפקד צבאי, הוא לא ממושמע ועוד. מכיוון רוב חברות ההיי-טק (והחברות האחרות בכלל) מחפשות עובדים ממושעמים ונאמנים, בואו נזכור שמדובר בעבודות מאוד תובעניות בשעות עבודה ארוכות ומתישות. לעיתים הם יכולים לגזור מפרופיל 21 נפשי על אופיו של מועמד מסוים לתפקד במסגרת עם חוקים מסוימים (קוד לבוש, להגיע בזמן לעבודה, לעשות מה שהבוס דורש וכו') וכאשר זה קורה מצבו לא טוב.

אהמממ....בנאדם,אתה לא מעודכן.

[וזה אם אני ממש עדין בניסוח] נעים להכיר,אני בעל פרופיל 21 נפשי[שירות חלקי בצבא,התגייסתי], ואין לי אף אחת מהבעיות שציינת. אני לא גאה בזה,אבל זו עובדה. אה,ויש איסור על המעסיק לנבור בנושא,כמו שאמרת. אסור לו גם לשאול את המועמד,למה הוא השתחרר מהצבא,למיטב ידיעתי. ואם נשמעת מפה נימה עצבנית ממני אז...מה לעשות,אני לא אוהב שסתם מכפישים את שמי. אגב-הקפ"סית ששחררה אותי מהצבא,אמרה לי "אני מבינה שאתה רוצה ללמוד,להתפתח..מצויין!תלך ותלמד משו הנדסי מדעי,תגיע להייטק ויהיה בסדר גמור,לרוב המעסיקים לא אכפת מהשירות הצבאי שלך". היא לא הייתה חייבת לומר זאת, וברור מנגד שהיא לא סתם זרקה לי ססמאות כדי לשכנע אותי להשתחרר... בקיצור-מי שנורמלי,היום|, קיבל ציונים טובים בתואר ואין לו בעיות מיוחדות,אני בספק אם זה מה שימנע ממנו לעבוד ב X.

Alagor

New member
תגובה

ברוב המקרים לא יהיה בעיה עם היותך פרופיל 21 נפשי. אך ישנם מקרים שבהם במהלך תהליך המיון הנערך לקבלה לעבודה יהיה לך ראיון עם פסיכולוג. ייתכן שהוא יישאל על שירותך הצבאי. לפסיכולוג לשאול על עברך הצבאי זה חוקי לחלוטין. אם השתחררת על פרופיל 21 נפשי אלה מגלל סיבות אישיות פרטיות שלך, מובן לחלוטין שאתה לא חייב לחשוף זאת בפורום זה- השאלה אם הן נובעות מהיותך בפעם הראשונה במסגרת שבהם חוקים ברורים ונוקשים, או מגלל סיבות אחרות של אותה תקופה שהיו מקשות עלייך לא משנה באיזה מקום היית נמצא באותה תקופת חיים. זאת הפואנטה. שפסיכולוג יירצה לדעת בעצם מי אתה, הוא לא יישאל אותך: "אתה אדם שעושה כל מה שאומרים לו..?", אלא הוא יישאל אם בעבודה X או בשירות הצבאי Y היו לך בעיות עם המנהל/המפקד שלך. למעשה הוא ייגזור מעברך התעסוקתי או הצבאי את מה שהוא מאבחן כאופי שלך והתאמתך לתפקיד. חלילה לא אם אתה אדם רע או טוב, או מעורער בנפשו, זה לא ברמה הזו. יש הרבה קווים דומין בין השירות הצבאי לעבודה כשכיר בחברות פרטיות וציבוריות באזרחות. לכן לעיתים פרופיל 21, שהוא חוסר התאמה לשירות צבאי מסיבות נפשיות יכול להשליך על התאמתו של מועמד לעבודה מסודרת במגזר הפרטי/ציבורי. כל זה כמובן על פי מכוני המיון וכ"א. האם זה צודק? טוב, זה כבר סיפור אחר..

Alagor

New member
וגם

יש לי בעיה עקרונית עם בעלי פרופיל 21 שיצאו מסיבות 'עצלניות' כמו חוסר רצון לשמור, לא רוצים להיות רחוק מהבית, לא רוצים ללבוש מדים כל יום, לא אוהבים מזון צבאי. או אנשים אחרים שהעדיפו את החופש "ללמוד ולהתפתח" במקום לעשות שירות צבאי מלא של 3 שנים ואז ללהתחיל בלימודיהם. אנשים שויתרו לעצמם מגלל קושי ולא עמדו בקושי. לא חסר אנשי משחק למינהם שהלכו לקב"ן עם "ארגז הנמלים", או "כיסי הפיל".. כולם אנשים נורמליים (אבל מה זה "נורמליים" בכלל?!) שעשו הצגה כדי לצאת ברמייה מן הצבא.. נכון שלמע' הצבאית יש אין סוף פגמים ובעיות, אך אין זה תירוץ לא לשרת אלא אם כן יש בעיות נפשיות אמיתיות. אם יש בעיות נפשיות אמיתיות הרי שלא בטוח שאותו אדם מתאים לעבודות תובעניות מסוימות בשוק האזרחי. לעומת זאת, אני כן יכול להבין אנשים שקרה להם אירוע מסוים קשה וכואב בשירות הצבאי שלא אפשר להם להמשיך לתפקד במע' וחייב אותם לצאת בפרופיל 21. אם דבריי מצטריים כדברי הכפשה אני מתנצל מראש. כמובן שאתה ספיציפית זה לא הנושא, אלא בעלי פרופיל 21 נפשי בכלל.

אוקיי,מקבל את דבריך...../images/Emo13.gif

ומצטער שוב,גם אני,אם פגעתי אחרי הכל...פשוט יש לי קצת "פיוז קצר" בקטע הזה
אגב, היה לי מעין אירוע במהלך השירות[אם אתה רוצה,פירוט במסר אישי, למרות שלא חושב שיעניין אותך כל כך..], למעשה השתחררתי לאחר 9 חודשי שירות ולא סתם "אוי אין לי כוח לצבא שיעזבו אותי באמא שלהם"... אגב- מלבד הקטע המוסרי הפגום,וללא קשר אליו לרגע, אני מעריך שגם אנשים שמלכתחילה הוציאו 21 נפשי לפני הגיוס[עיין ערך "משתמטים", בהנחה שהם שיקרו לקב"ן], הסתדרו סופו של דבר בין אם כשכירים ובין אם לאו.

Alagor

New member
כולם מסתדרים בסופו של דבר

אבל אם אני הייתי מעסיק שצריך לקבל אנשים לעבודה בחברה שלי, לא הייתי לוקח אדם שהשתמט מהצבא על פרופיל 21 נפשי ולא שירת יום אחד בצבא. אני חושב שיהיו מספיק אנשים מתאימים לעבודה שכן עשו שירות מלא.. פרופיל 21 יכול להשפיע ויכול גם לא להשפיע על סיכויי של מועמד X למצוא עבודה, כשם שהיותו של המועמד Y קצין מצטיין משוחרר מהצבא יכול להשפיע ולא להשפיע על סיכויי למצוא עבודה- אם העבודה למשל היא למשרת מעצב גרפי במשרד פרסום שאין לה שום קשר לשירותו הצבאי (ויש יגידו שאולי ההפך- השפעה שלילית)... בכל מקרה מועמד עם עבר של פרופיל 21 נפשי בצבא צריך להיות מודע שיש עליו לא לפרט בפרטי פרטים את שירותו הצבאי..

inbal76

New member
אין על זה תשובה.

אין פה כללים וכל מעסיק בפני עצמו. יהיו מעסיקים שאם לא שירתת בצבא אתה פסול אצלם. יהיו מעסיקים שזה תלוי בסיבת השחרור. יהיו מעסיקים שלא מפריע להם בכלל אם לא שירתת. לא ראיתי בשום מקום סטטיסטיקה רשמית בעניין. מה שאני יודעת זה שיש רבים שלא שירתו, כולל כאלה עם 21 נפשי, והרוב בסופו של דבר מוצאים עבודה. אז המסקנה היא שכן, זה יכול להשפיע ולהקשות (זה עניין שישאלו עליו כמעט בכל מקום ותצטרך לספק הסברים), אבל זה גם לא "חורץ את גורלך" ואם מבחינות אחרונות יהיו לך נתונים טובים אז סביר להניח שתמצא עבודה. נ.ב. לפי החוק אסור למעסיק לשאול אותך מה הפרופיל (אבל מעצם זה שלא שירתת הוא הרי יכול להסיק לבד...) ואסור להפלות על רקע שירות או אי-שירות (אבל לך תוכיח בבית משפט שזאת היתה הסיבה... הוא יכול להגיד כל סיבה אחרת).

למעלה